Ljudi, ovaj Viktor je luuuud načisto!
Zbirka priča P5, on je lud na peti stepen!
Uzela da bacim pogled, i nisam ostavila dok nisam pročitala.
Nakon prve pročitane priče (o bogomoljkama, koja mi se najviše i dopala) bila sam u fazonu "Ja moram da pročitam sve što je ovaj čovek ikada napisao i što će ikada napisati!". Tako originalne ideje nisam srela skoro. Ja volim fantastiku i mislim da može da pokrije mnogo tema, a ovaj čovek to radi majstorski.

To je i društvena kritika, i kritika vlasti, kritika vremena. Ovaj Viktor je savremeni Bulgakov na ekstaziju i LSD-ju! Ima užasno mnogo referenci iz pop kulture, ali još više iz savremene ruske kulture, tako da, moram priznati, nisam sve detalje pohvatala. Da bi razumeo baš sve, moraš ili da čitaš i uporedo guglaš, ili da se prevodioci i izdavači potrude da naprave neko izdanje sa opširnim objašnjenjima u fusnotama. Na momente deluje pretenciozno, ali sigurna sam da njegovi sunarodnici nemaju taj problem sa prihvatanjem dela, jer prosto nemaju tu barikadu kulturološkog nepoznavanja.
Čitanje zahteva veliku koncentraciju, definitivno po stilu nije za svakoga, ali meni je ovaj čovek vrlo prijatno iznenađenje. (A moram priznati da sam knjigu nasumično odabrala u biblioteci, neobičan naslov me je privukao).
Preporuka od mene.
Ako ima neko od vas da predloži šta sledeće da čitam njegovo, ili redosled čitanja, poslušaću