Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Racuna li se u kradju ako nesto ne vratis u biblioteku?!:think: :)

Možda :lol: Ja znam da 4 godine nisam vratio neke knjige, mama uzimala preko moje kartice pa izgubila i bilo me i sramota da uopšte odlazim tamo. I onda sam opet imao snove gde sam se stalno vraćao toj biblioteci i gde je bibliotekarka sa razumevanjem prihvatila da samo platim članarinu i donesem neke romane kao zamenu. To se ponavljalo sve dok nisam uradio, i eto čuda- sve beše kao u snu xD

Tako da nisam samo lopov... ipak sam im i vratio te knjige :D

Racuna li se u kradju ako nesto ne vratis u biblioteku?!:think: :)

Takvih imam nekoliko. Ne znam tačno kako, ali u kući su jednostavno ostale neke knjige, nikad nisu vraćene.

Jednom, u srednjoj školi, neko je obio orman sa knjigama u kabinetu engleskog, šta sam mogao - pokupio do čega sam došao. Dan danas mi je žao što su mi neke promakle.

A da ukradem knjigu u knjižari ili na štandu, to ne bih mogao. Em me je sramota, em sam smotan pa bi me sigurno uhvatili.

Ima jedna dobra priča Konrada Aikena (The Impulse) o čovjeku koji jednom, bez razloga, tek da proba kako je to, u prodavnici pokuša da ukrade neku sitnicu, pa to pokrene lančanu reakciju događaja koji mu sasvim unište život.

Onda, vecinom glasova, odlucujemo da to nije kradja! :)

Nije! Zapravo, ja pamtim još nekoliko propuštenih prilika. Godinu dana sam radio u jednom mjestu u Bosni, bio član biblioteke. Imali su jednu Foknerovu novelu Lov na medvjeda, u izdanju s još nekoliko priča. Izuzetno rijetka stvar, nikad više nisam naišao na tu knjigu. Još na prvoj strani posveta Rodoljuba Čolakovića iz šezdeset i neke koji biblioteci poklanja tu knjigu. Mogao sam to da odnesem, ni interpol me ne bi pronašao!

Em me je sramota, em sam smotan pa bi me sigurno uhvatili.

I ja sam, ali sam se u snu izveštio :mrgreen: bibliotekarka ni da trepne. Izgubljena žena. Napravio sam ritual da kad ulazim i vadim knjige iz ranca, stalno ranac stavljam kod jednog omanjeg stočića. I tako nekoliko puta dok nije postala rutina, pa na kraju samo uzmem željenu knjigu i pored toga još jednu, pa prvu levom stavim u ranac a desnu kao i dalje posmatram, pa vratim na policu :mrgreen:

Odustala od Vilsona, nemam toliko vremena...
Uzela ``Sluskinjinu pricu`` Margaret Atvud.
Nadam se da se ovo sto ona opisuje u knjizi nece nikad dogoditi...
I sta da vam kazem, dopada mi se.
Ja inace volim kako Atvudova pise...
Moja preporuka.

Ja mislim da se to već dogadja. Samo što se za sada plaća. Mislim na surogat majke! Nešto slično je bilo i u vreme Hitlera. Da se najbolji primerci Arijevaca pare i razmnožavaju.
A s obzirom kako se razvija ovaj svet i kako velike sile ucenjuju manje države oko raznih stvari (konkretno mislim na GMO) ko zna šta nas čeka.
No to je za neku drugu temu.

Noćas sam u jednom dahu pročitala skoro celog Dorijana Greja:D

Čitam Bernharda naime ali ....kad sam se noćas htela uhvatiti knjige shvatila sam da mi je ostala u dnevnoj sobi gde sam je čitala prepodne..a pošto mi trenutno dnevnu zauzimaju rođaci, nisam htela da razbudim ljude dok ja u mraku izbauljam knjigu...pa uhvatih više Vajlda, nećkam se već dve godine da pročitam knjigu.
Zaista je sjajna knjiiga ( imam još 30ak strana)...kult roman...mada, dala bih joj 4.5/ 5..ali detaljnije ću kad završim

Vajld je dobar,skoro sam citao De profundis....njegovi citati su neprevazidjeni.

Tako je.

Romantka zivi od ponavljanja, a ponavljanje pretvara zelju u umetnost.
To sto volimo razlicite osobe ne menja jedinstvenost strasti.Samo je povecava.
U najboljem slucaju u zivotu mozemo imati jedno veliko iskustvo,
a tajna zivota je da ga ponavljamo uvek iznova"

Oskar Vajld

Ja ne kradem ljudima kojima knjige trebaju :lol: Ja sam neka varijanta Robin Huda, uzimam od onih kojima ne trebaju i dajem drugima ili sebi :lol: Jednu sam dao profesorki filozofije;
mada iako sam ubeđen da mi neće vratiti, ne žalim previše :mrgreen:

Kradi bre na sajmovima ( knjiga). Ja sam maznjavala pa nisam znala za dosta. Cak sam cinila i uslugu izlagacima, nisu morali da pakuju knjige.

Kradi bre na sajmovima ( knjiga). Ja sam maznjavala pa nisam znala za dosta. Cak sam cinila i uslugu izlagacima, nisu morali da pakuju knjige.

:mrgreen: Nisam toliki profesionalac, vidiš da sam se jedva nakanio da ukradem pored jedne senilne ćorave babe, šta bih tamo radio, gde ima hiljadu očiju :lol: Polako, ima vremena da se izveštim :D
A inače slagao sam kad rekoh da ništa pre toga nisam ukrao, sad se setih prošlogodišnjeg beer festa. Prvo su mene pokrali jer je pljeskavica bila 350 din, pa kad sam skontao da se nisam ni najeo, drugarica mi dala ideju da ukradem.
Naravno, pod uticajem alkohola sam otišao do jednog štanda i drpio pljeskavicu(bez lepinje xD) vratio se društvu i mlatarao u vazduhu pljeskavicom sa uzvikom: "Ukrao sam ukrao sam je!" I onda mi je ispala na zemlju :mrgreen:
Pa sam morao ponovo da kradem xD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back