Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakva logika o.O
Pa kako će znati kraj ako je stigao do sredine ?

Malo ti je ambiciozan taj nick za takve sudove. Doduše, ta poslednja tri slova razjašnjavaju stvari.
Meni je daleko čudnije da se neko lati stotina strana bez prethodog pomnog raspitivanja o tome čemu će to posvetiti deo svog života.
Nije potrebno nikakvo posvećenje u ezoterične kultove da bi se znalo za zabranjivanje, spaljivanje i slične aktivnosti u ruskoj književnosti.
No, evo pomoći prijatelja (drugi link, drugi red, odozdo).

Ja uživam u jednostavnim, a lepim stvarima. :) Ne'am živaca ni vremena da se kidam "šta je pesnik hteo da kaže", stara sam, šta će mi to...:sad2:

Nemam ni ja zivaca, ali Imam vremena pa zato i ekperimentisem, ali samo malo.
Nekako sa godinama i shvatas da ne mozes sve da procitas , onda biras neku sredinu, a sredina bi kod mene ( a cenim i za tebe) bile knjige
koje sam uvek zelela da citms, neke i citala sa 18 ili 20, ali sami se vec tada zaklinjala da cu ih nekada ponovo citati.

Barem je kod mene tako, nekako.

Not+sure+if+dress+or....+Cleavage_33d77b_4202860.jpg

:lol:

Прочитао пре неки дан Сенка ветра. Одличан роман, препоручио бих га свакоме.

Јутрос прочитао Проклету авлију. Андрић је један од ретких писаца чија дела нису узбудљива, али су интересантна и занимљива. Има фин приступ ликовима, на леп начин развија радњу, а и поред тога што је све као под конац, нема монотоности и извештачености. Један од најбољих писаца, дефинитивно.

У следећих неколико дана планирам да прочитам Дневник о Чарнојевићу, Провинцијалац, Записи из подземља и ако пронађем негде, Игра анђела.

Evo jedne lepe vesti za sve ljubitelje knjige plićeg džepa...
Na kioscima Novosti sve knjige iz edicije Zlatni Rusi, Zlatni Evropljani i Zlatni Francuzi po 100 din.
Za 3600 kupiš 36 komada pa čitaj do mile volje.:D

Ja juče uzeo Manovog Izabranika i Kaljugu od Zole. Nadam se da će biti u mom fazonu...
Lepo što je to sada svima dostupno. I do sada je bilo tako, na sajmovima i u kancelariji Novosti. Mi smo uzimali deci za odličan uspeh.

Jos kad bih znala spisak svih Zlatnih?
U to vreme kada su izlazili nisam bila u Srbiji. :(

Zlatni Rusi
1. Tolstoj- Rat i mir
2. Puškin - Kapetanova kći
3. Dostojevski - Zapisi iz mrtvog doma
4. Gorki - Mati
5. Gogolj - Šinjel i druge priče
6. Grin - Pacolovac
7. Bulgakov - Bela Garda
8. Zamjatin - Mi
9. Čehov - Izabrane priče
10. Solženjicin - Jedan dan ivana denisoviča

Zlatni Francuzi
1. Dima - Monte Kristo
2. Balzak - Čiča Gorio
3. Flober - Salamba
4. Zola - Kaljuga
5. Mopasan - Neobične priče
6. Volter - Kandid
7. Prust - Jedna Svanova ljubav
8. Igo - Vandeja se budi
9. Prosper - Karmen kolomba
10. Stendal - Parmski Kartuzijanski manastir

Zlatni Evropljani
1. Servantes - Don Kihot
2. Dikens - Oliver Tvist
3. Dostojevski - Zapisi iz podzemlja
4. Remark - Na zapadu ništa novo
5.Bronte - Džejn Ejr
6. Vajld - Slika Dorijana Greja
7. Moravija - Rimljanka
8. Man - Izabranik
9. Markiz De Sad - Zločini iz ljubavi
10. Kafka - Zamak

Poslednja izmena:
Drugari, ako ste voljni da mi pomognete predlozima....htela bih da se u februaru posvetim mađarskoj književnosti ali sam loše upoznata sa njom...Čitala sam sam par knjiga Đerđa Konrada koje su mi bile ok, dobre, ništa baš da se raspametiš ali zanimljive i Ištvana Erkenja pa ako imate kakve predloge...mogu i dobre klasične knjige, može i nešto modernije

Jedna od mojih bas omiljenih knjiga za proslu godinu je Majka je samo jedna - Miklos Vamos
On je napisao i Knjigu oceva, koja mi se takodje dopala ali manje, a ostalima sa Biblioteke vise od ove gore sponeute Majke...
Ako se i meni i tebi dopao Lu i Volvo kamioni, Penak i Kriv za sve, moja pretpostavka je da bi ti se dopala i Majka je samo jedna.

Drugari, ako ste voljni da mi pomognete predlozima....htela bih da se u februaru posvetim mađarskoj književnosti ali sam loše upoznata sa njom...Čitala sam sam par knjiga Đerđa Konrada koje su mi bile ok, dobre, ništa baš da se raspametiš ali zanimljive i Ištvana Erkenja pa ako imate kakve predloge...mogu i dobre klasične knjige, može i nešto modernije

ja sam ipak vise za klasiku...probaj zilahija i "kad dusa zamire"

Nisam čitao, ali čini se interesantno:
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1088089

Lamar
našla sam je na Laguninom sajtu, lepo deluje;)

Neladm
Za Zilahija sam čula dabome a nikako da uzmem nešto od njega..taman si me lepo podsetila;)

Majka je samo jedna je divna knjiga, nesvakidašnja.
Od Zilahija ti preporučujem Zarobljenike, Ararat, Samrtno proleće, Voda nešto nosi. Sećam se, te su mi bile vrh, ali davno, ima tome 30 godina. Moj otac je upravo pročitao Ararat, baš sam danas vratila knjige kući.:)

T.H. Raič: Čovek bez kostiju

Neplanirano kupio, neplanirano pročitao... Samo nekoliko rečenica o knjizi:

A i nije bilo toliko neplanirano: već izvjesno vrijeme pitao sam se (i pitao neke na forumu) kakve knjige je počeo pisati T. H. Raič kad su mu dosadili roto-romani za portire i noćne čuvare.
Jasno mi je od početka bilo da je u pitanju neka zayebancija od knjige, ali nadao sam se da je nešto u fazonu Borisa Viana, posebno kada sam vidio da je u pitanju pseudoprevod (preveo: Voja Despotov). Međutim, ova parodija detektivskog žanra najviše podsjeća na Barouzov Goli ručak na balkanski način: bespomoćno rastočena struktura, maglovite konture nekog krimi zapleta i ogromne količine eksplicitnog seksa, a sve to garnirano kursadžijskim kafansko-pijačarskim humorom.
Povremeno uspjele hard-boild i noar imitacije i varijacije nipošto nisu dovoljne da se ovaj autoparodijski bućkuriš ikome preporuči.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back