Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam nesto odusevljena njime, nego Zelenu coju nahvalio drug pa rekoh, da mu dam sansu z:)

O, volela sam ja Kapora u svoje vreme. Jako.
Procitala sam verovatno sve sto se u tom trenutku naslo u mojoj biblioteci od njega.
I secam se vecine njegovih knjiga. I smatram ih dobrim.
Vrlo dobrom slikom jednog vremena.

Ali se on nekako kasnije... sta znam, ne bih otvarala nikakvu polemiku, ali nekako mi se "proestradio, ispoliticio" :lol:
Pokusavam da kazem zasto mi se nije dopadao u zadnje vreme, a da pri tom ne pokrenem neke bespotrebne diskusije.

Brkovic je meni bio vrlo citljiv i dobar.

Paranoja u Podgorici – Balsa Brkovic, Booka 180 str. 9/10

Ovo je knjiga kojom sam otvorila 2013. Bicu zadovoljna da se tako nastavi :D
Politicki triler koji sam sljustila u tren oka.
Pocetak knjige mi se narocito dopao.
Knjiga je kao fora triler, a u stvari kritika crnogorskog drustva u tranziciji. Bez ulepsavanja.

Veruj mi da je ulepšano (šta god da je napisao,nisam čitala knjigu).
Prvo i prvo, da znate da Crnogorci kod kuće uopšte nisu kršni momci. Samo na Vračaru. Tamo su se, valjda, malo sekularizovali i s obzirom na outfit (body majice sa V izrezom i šljokastim nastpisima).
Sem toga, mnogo je cool ako si vozač i namerno prolaziš kroz bare da zapljusneš što veći broj pešaka u cugu, a devojici koja prolazi ulicom iz kafića dobaciš " 'O' li svrćat?"
Još se lečim od eststsko/kulturološkog defekta koji sam tamo zakačila.

Prvo i prvo, da znate da Crnogorci kod kuće uopšte nisu kršni momci. Samo na Vračaru. Tamo su se, valjda, malo sekularizovali i s obzirom na outfit (body majice sa V izrezom i šljokastim nastpisima).
Sem toga, mnogo je cool ako si vozač i namerno prolaziš kroz bare da zapljusneš što veći broj pešaka u cugu, a devojici koja prolazi ulicom iz kafića dobaciš " 'O' li svrćat?"

Ako nisi pala na O' li svrćat? stvarno nema šanse da se ikad udaš.
Šalu na stranu, sjećam se da smo već pominjali savremene crnogorske pisce, nama prilično nepoznate, među njima i B. Brkovića (starog Jevrema sin). Koliko vidim knjiga je u noar (crnogorski: noir) fazonu. Ako negdje naiđem na nju, mogao bih je kupiti. Vidim ovdje po nekoj smiješnoj cijeni, ali dostavljaju samo u Srbiju.

Ma znam, uskoro ću da počnem da skupljam mačke, ko svaka propisna babadevojka.
Nego, kad smo kod jeftinih knjižara, bez namere da reklamiram, upućujem na ovu: www.netknjizara.rs
Site im je malo nefunkcionalan za pretragu i često loše radi (treba izabrati ono što se pojavi kao sugestija, a ne lupati enter, kako je uobičajeno), ali su cene stvarne.
U zgradi Bigza se preuzima i nema poštarine. Balšu nemaju, koliko vidim, ali, eto, neka se nađe link.

Da li cu te demantovati :think:
:zper: http://www.citymagazine.rs/aktuelno/knjige/2168/stize-paranoja-u-podgorici/

Ma znam, uskoro ću da počnem da skupljam mačke, ko svaka propisna babadevojka.
Nego, kad smo kod jeftinih knjižara, bez namere da reklamiram, upućujem na ovu: www.netknjizara.rs
Site im je malo nefunkcionalan za pretragu i često loše radi (treba izabrati ono što se pojavi kao sugestija, a ne lupati enter, kako je uobičajeno), ali su cene stvarne.
U zgradi Bigza se preuzima i nema poštarine. Balšu nemaju, koliko vidim, ali, eto, neka se nađe link.
Ooooo, sad kad Rada vidi ovo! Eto nje
smilie_shop_012.gif

Poslednja izmena:
Stigao skoro do polovine Mrtvih Duša... koliko me Gogolj iznenađuje iz rečenice u rečenicu :eek: Jednostavno savršeno, toliko živopisno :worth:

Samo da te pozdravim za Mrtve Duse, a Radu sto uzivva u Japancu.

Mrtve Duse su zakon, ja sam umirala od smeha, nisa moglla da dodjem k sebi od cuda i neverice.
I Gogolj i Mishima imaju tako jednostavan i lak stil pisanja da oba njihova remek dela progllasavam genijalnim.
A jos su genijalniji oni koji umeju da uzivaju citajuci ih:heart:

Samo da te pozdravim za Mrtve Duse, a Radu sto uzivva u Japancu.

Mrtve Duse su zakon, ja sam umirala od smeha, nisa moglla da dodjem k sebi od cuda i neverice.
I Gogolj i Mishima imaju tako jednostavan i lak stil pisanja da oba njihova remek dela progllasavam genijalnim.
A jos su genijalniji oni koji umeju da uzivaju citajuci ih:heart:
Ja uživam u jednostavnim, a lepim stvarima. :) Ne'am živaca ni vremena da se kidam "šta je pesnik hteo da kaže", stara sam, šta će mi to...:sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back