Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisu pitanju polni organi, već isterivanje vazduha iz nje kroz an...:rumenka: Ne priliči mu bre, nije on Bukovski. :rotf: Ali, opet, ne razumem našu Noru...:lol:

Ma ima tu stvarno neopisivih perverzluka. Mislim, meni nije nista strano, ali ima stvari da covek povraca

Ti Severnjaci mnogo vole anus, zato su im sve psovke na bazi anusa, kod nas vise nako vaginalne:zcepanje:

A sto je Nora uzela taj nik, ja zaista ne razumem. da je samo Nora ( inace prelepo ime) mislili bi da voli Ibzena;)

Ja planiram da čitam Kolibu al me od nje odvlači religiozno proseravanje, as i heard. :confused:

Hm, knjiga nam zapravo ne otkriva ništa novo - ukazuje na to kako se svakome od
nas, tj. prema svakome od nas Bog ispoljava u različitom "obliku", tj. kako svako od
nas Boga doživljava na različit način - što nije novo i što smo i ranije znali.
U svakom slučaju prilično je nerealna po pitanju opraštanja - ko bi mogao da oprosti
ubici svog deteta? Tako da i posle čitanja stavovi mogu da ostanu bukvalno isti kao
što su bili i pre čitanja.

Voleo bih da pročitam memoare ovog čoveka...http://en.wikipedia.org/wiki/Enver_Hoxha Siguran sam da je imao svašta da kaže i o Tit u i o odnosima albanaca i njihovih suseda što je danas vrlo aktuelno...

Sabrana djela Envera Hodže objavljena su u Albaniji za vrijeme komunističkog režima (štampana u Francuskoj na najkvalitetnijem papiru, uvezana u kožu, a u Albaniji u to doba nije imalo šta da se jede). Kasnije narod ritualno palio te bezvrijedne knjižurine. Sumnjam da bi nešto zanimljivo moglo da se sazna iz memoara diktatora za tri klase goreg od Čaušeskua. S druge strane, vjerujem da se u međuvremenu pojavila poneka kvalitetna biografija.

Pa citaj ih, ja ipak vise volim "Generala mrtve vojske";)

Zanimljiv je bio taj odnos Kadarea i Hodžinog režima. Piscu se zamjera jedna apologetska knjiga i generalno, nekritičan odnos prema vlasti. Sam Kadare je rekao da se u Hodžinoj Albaniji nije moglo biti disident ni na tri dana, a da te ne streljaju. Iz Albanije je emigrirao u Francusku tek pred kraj komunizma.

Zanimljiv je bio taj odnos Kadarea i Hodžinog režima. Piscu se zamjera jedna apologetska knjiga i generalno, nekritičan odnos prema vlasti. Sam Kadare je rekao da se u Hodžinoj Albaniji nije moglo biti disident ni na tri dana, a da te ne streljaju. Iz Albanije je emigrirao u Francusku tek pred kraj komunizma.

Ja procitah od njega samo tog Generala, zaista malo remek delo ( kazem malo jer je tanka knjizica), nisam nasla nista drugo od njega, ali moram
priznati da nisam ni trazila.

Nego Qeuntin, sada dolazi na red Bernhard, a sve nekako preko reda jer imam Tihi Don samo prvi deo ( ona velika i debela, kako bi Cica
rekla, teget knjiga, na iljadu strana), kupila sam svom coveku ceo Tihi Don ( na nemackom), sinoc uzeh nastavak, ali taj DDR prevod nema
veze sa prelepim prevodom na nashki ( moja teget knjiga) tako da cu se sada citati ovog sto si mi ga ti preporucio.

Ja procitah od njega samo tog Generala, zaista malo remek delo ( kazem malo jer je tanka knjizica), nisam nasla nista drugo od njega, ali moram
priznati da nisam ni trazila.

Nego Qeuntin, sada dolazi na red Bernhard, a sve nekako preko reda jer imam Tihi Don samo prvi deo ( ona velika i debela, kako bi Cica
rekla, teget knjiga, na iljadu strana), kupila sam svom coveku ceo Tihi Don ( na nemackom), sinoc uzeh nastavak, ali taj DDR prevod nema
veze sa prelepim prevodom na nashki ( moja teget knjiga) tako da cu se sada citati ovog sto si mi ga ti preporucio.

A šta čitaš od Bernharda? Ja sam čitao samo dvije knjige i jednom se oduševio. Znaš već za tužnu priču o preskupim Bernhardovim knjigama i mojoj frustraciji.

A šta čitaš od Bernharda? Ja sam čitao samo dvije knjige i jednom se oduševio. Znaš već za tužnu priču o preskupim Bernhardovim knjigama i mojoj frustraciji.

Pa tu sam pazarila "Heldenplatz". Ima bre jedva sto strana ( ali onako na strani 20 redova, al samo do pola posto je drama, sto bi znacilo da ima
pedesetak normalno stampanih strana) i tebi za to trazili 25 evra? Ma yebala bih ja njima 100 majki:D

DZ-M-KUCI-SRAMOTA_slika_L_3520037.jpg

I kako su se tebi dopale? Ja cu ga sada prvi put citati, nisam nesto unapred uzbudjena, Recimo kao kad bih citala Brehta ili mozda bas zbog
njega, jer sam njega morala da citam.

Solidan je, sasvim solidan, ali nisam baš toliko oduševljen kao Kventin.

Bavi se opisom čoveka i života u nemačkoj malograđanskoj sredini, sa svojim ritualima, opsesivnim kompulzijama i promašenošću. Jesam se uživeo i shvatio šta hoće da kaže, ali moja balkanska duša ne može da se identifikuje sa njegovim problemima, nismo iz istog filma. Što ne znači da nije u pitanju fantastičan pisac, samo ja u njegovim junacima ne mogu da pronađem sebe i svoje probleme, strahove i radosti.

Poslednja izmena:
Rudjer, meni je Kucijeva Sramota bila dobra. Interesantan je ugao gledanja, sa strane, uslovno rečeno, počinioca, a ne žrtve.
Univerzitetski profesor optužen za silovenje studentkinje, mora da napusti fakultet, prezren, odbačen.... i sad o njemu, njegovoj daljoj sudbini. Navikli smo da čitamo i gledamo (filmove i serije) o sudbini žrtava, njihovim sindromima itd.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back