Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Trazim "svog" triler pisca, ali ga ne nalazim.
Sve sto uzmem meni je previse klise, previse vec vidjeno zilion puta, previse surovo.... Pa ne moram ja da vidim svako prosuto crevce, svaki komadic mozdane sive mase pa da shvatim svu strahotu dogadjaja. Niti moram uopste da je shvatim. Volim finu napetost koju triler moze da pruzi, i po malo neizvesnosti. E takvog nisam nasla.
Osim sto po nekada citam Mekol Smita, Agatu, Akunjina, Edgara Valasa. Mada i Vilsona mogu sasvim fino da podnesem.
E, Patrisu cu zato rado da probam :)
mogu da tipreporucim "mog" triler pisca David Morel prva knjjga koju sam od njega citala drzala me budnom celu noc... u pitanju je bila "Peta profesija" cula sam da ima i film ali nisam uspela da ga pronadjem....

Ako sam dobro shvatila, opričnici su bili legendarna garda Ivana Groznog.
Koliko sam pročitala o knjizi na GR itd, kod Sorokina su tajna policija, zapravo ista ta garda smeštena u moderno vreme.
Neko ko je knjigu već pročitao može da me ispravi ako sam nešto pogrešno shvatila.

Pa, tako nekako.
Čitala sam ja, nedavno i pisala ovde negde o toj knjizi (možda baš na ovoj temi).
Potražiću kasnije.

Kasnije: Evo ga.

Poslednja izmena:
Koliko sam pročitala o knjizi na GR itd, kod Sorokina su tajna policija, zapravo ista ta garda smeštena u moderno vreme.
Neko ko je knjigu već pročitao može da me ispravi ako sam nešto pogrešno shvatila.

Ako nije mnogo SF rado bih je citala, a jesu ti opricnici bas to sto navodis

To su Putinovi opričnici u ovoj knjizi. Inače radnja je smeštena nekih 2030-ih, ako se ne varam, moguće je da grešim. U tadašnjoj Rusiji legalizovana je marihuana, spid i kokain. Knjiga je izrazito antiputinovska, kao kod nas neki LDP-ovac kad bi pisao o Koštunici. Eto toliko da ne spojlujem, ostatak ćeš saznati sam. Tj. sama.

Zanimljiva verovatno za sve žene koje drma nejebica :per:

``Ja tih problema nemam``. (iz reklame...)
To me ne zanima vise.
Jos uvek nisam procitala ``Dvore od oraha``.
Veoma zanimljiv roman.
Moze da se cita od pocetka, a moze i od kraja (gde se nalazi I poglavlje).
Ko razume - shvatice... :)

Danas sam nesto furnuta u glavu... sutra idem kod frizerke, trazicu joj da me osisa ko sto nijednu do sad nije...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back