Makazont
Zainteresovan član
- Poruka
- 335
Prošle godine sam na letovanju u Grčkoj čitao Darelov "Tamni lavirint", a ove na Krf nosim njegova "Grčka ostrva".
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Vidim svi se hvale da su nesto procitali ili citaju. Eto, ja ne zelim da se pohvalim, jer volim da citam. POslednje sto sam procitala i sto trenutno citam, a citacu i posle je Biblija.

Cico Vrelico...otvorim danas, kao i svaki dan Novi Zavet i obrnem strane na slucajnost (a to nije nikad, nego ima neki razlog svoj) stranu 242 iz Djela apostolskih gl 21 i pod 25. mi izadje ovo..
"A za neznabosce koji vjerovase mi poslasmo presudivsi da oni takovo nista ne drze osim da se cuvaju od priloga idolskijeh, i od krvi, i od udavljenoga, i od kurvarstva"...i stvarno ne mogu da protumacim sta to on (Zavet) meni hoce da poruci danas????! Pliz, objasni mi, ti si strucnjak, pliz![]()
Ne mora Zavet uvek da govori nešto; može valjda i on nekad samo da se zaјеbava...
Nema sta ja da ti tumacim. Biblija tumaci samu sebe. Sola Scriptura!
"Mu" se odnosi na mene, a "učenici" ste svi vi koji umivate lica svoja na izvoru mudrijeh riječi moijeih. Ne znam ko bi bili fariseji, ali čim otkrijem porazgovaraćemo...Hm...priupitala sam danas Novi Zavet ko je i kakav ovaj Mensch-Maschine kad se ovako pogrdno prema svetoj knjizi odnosi i on mi kaze: " Tada pristupise ucenici njegovi i rekose mu: znas li da fariseji cuvsi tu rijec sablaznise se?"....ovo "ucenici" odnosi se na Isusove ucenike, ovo "mu" na Isusa, "tu rijec" se odnosi na to sto je Isus nesto mnogo pametno rekao a fariseji su izdajnici koji se naravno uvek sablaznjavaju (i to uglavnom na istinu) tako da sam zakljucila da je Mensch - Mashine jedan izdajnik...pravde, istine, vere. Stidno...
"Mu" se odnosi na mene, a "učenici" ste svi vi koji umivate lica svoja na izvoru mudrijeh riječi moijeih. Ne znam ko bi bili fariseji, ali čim otkrijem porazgovaraćemo...
In d mintajm čitam Begbedeov ''Upomoć, molim za oproštaj''.
Pa kad si iskljuciva, evo Ivan Vukadinovic, "Jeretici Agarte" fenomenalna knjiga, nas, mlad, i fantasticno pise, a ne ko neki tamo Konstantinovo raskrsce i ostale glupost!
Procitala! Hvala!
Prošle godine sam na letovanju u Grčkoj čitao Darelov "Tamni lavirint", a ove na Krf nosim njegova "Grčka ostrva".
. Ja ga poznajem samo iz Kvarteta.Lepo, nadam se da ti se svidja, narocito onaj deo o sogotima!
Ocekujem utiske. Ja ga poznajem samo iz Kvarteta.

Ples sa Zmajevima- sto puta bolji od Gozbe, mada mu fali još par epic momenata da dostigne Gozbu
kako god, cliffhangeri me ubiše, sve do Vetrova ZimeTreba dočekati
``Tisinu u oktobru`` citam trenutno, a za dan ili dva cu je dati na prodaju, pa vi koji ste zainteresovani da je imate, posto je nema nigde u prodaji, posetite vockice...
Poslednjih meseci sam stalno ``u drustvu`` sa Skandinavcima, zaista me odusevljavaju.
Roman je dobar i zasluzuje paznju, ali, da budem iskrena, nije to moj ``resor`` interesovanja, trenutno.

"Kad je Nice plakao" Irvin Jalom,u dahu se cita ,mada se Jozef Brojer i Fridrih Nice nikada nisu sreli,ali su zivotne situacije zasnovane na cinjenicama,a sustinske komponente,Brojerova dusevna patnja,Niceovo ocajanje,Lu Salome Ana O...Frojdov odnos sa Brojerom,narastajuci embrion psihoterapije,istorijski desio se 1882...