Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Procitala i odusevila se

k1i415v4r5_jereticka_kraljica_nefertari_omiljena_supruga_ramzesa_ii_delfi_knjizare.jpg

Da, mnogo manje. A, šteta...
Mada nisam sigurna da je po sredi strah/stid od emocija.
Poezija često nije pitka, mislim da to igra veliku ulogu u neopredeljivanju za nju.
I imam utisak da je čitanje poezije ljudima nekako staromodno.
A ja je prosto obožavam. I na nju pre svega gledam kao na mudrost i metaforu, a tek onda kao na emociju.

Mada, uopšte, mene kratke forme fasciniraju. Poezija, kratak stih, kratkometražni film, minijatura druge vrste... Posebna je umetnost i znatno je teže umeti reći mnogo sa malo reči.

pa to je ono, kako kome šta više leži.
ja recimo poeziju ne mogu ni u ludilu...

Kako ste slatki. :zag:

Kupila sam ga, ali kao i mnogo šta drugo, još nije stigao na red. Željno iščekujem vaše impresije.:)

Pročitao sam ovaj roman u maju. Prvih 150 strana čoveku ništa ne može biti jasno. Tek kasnije počneš nešto povezivati. Najkonfuznija priča u istoriji književnosti. Znam samo da je glavni lik neki ludak, koji je otpušen sa psihijatrije, pa se on vrati kući, a nešto ima problema sa familijom. Dobar dio knjige su njegove nepovezane misli, teški prebačaji, a još ga neko ispituje, valjda neki inspektor zbog nekog požara, a neko je i nastradao. Sve u svemu, knjiga prikazuje pakao u kome žive mentalno bolesni ljudi.
Stil je vrlo težak.

Pročitao sam ovaj roman u maju. Prvih 150 strana čoveku ništa ne može biti jasno. Tek kasnije počneš nešto povezivati. Najkonfuznija priča u istoriji književnosti. Znam samo da je glavni lik neki ludak, koji je otpušen sa psihijatrije, pa se on vrati kući, a nešto ima problema sa familijom. Dobar dio knjige su njegove nepovezane misli, teški prebačaji, a još ga neko ispituje, valjda neki inspektor zbog nekog požara, a neko je i nastradao. Sve u svemu, knjiga prikazuje pakao u kome žive mentalno bolesni ljudi.
Stil je vrlo težak.

Takve knjige uglavnom budu nagrađivane. Poenta je da ih retko ko razume.:) Kiš je dobio NINovu nagradu za taj roman, ako se ne varam.

Stil je vrlo težak.

On je podvojena ličnost, doživljava sebe kao reinkarnaiju Ikara, pa ljude gleda iz ptičje perspektive... Ali ne samo ljude, nego i sebe kao mrlju. Lucidno, veoma lucidno.

Kako ste slatki. :zag:

Kupila sam ga, ali kao i mnogo šta drugo, još nije stigao na red. Željno iščekujem vaše impresije.:)

:zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back