Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hiljadu čudesnih sunaca. Odlična knjiga. Svidjaju mi se opisi Avganistana, kao i prikaz vojno-političke krize u toj zemlji i način kako je to sve objedinjeno sa ličnim dramama. Nekoliko potresnih scena, medjutim nisam pustio suzu, kao što su mnogi drugi.

Sad se omišljam šta da počnem. Evo nekoliko kandidata:
Ruždi - Istok, zapad
Pavić - Hazarski rečnik
Pirandelo - Pokojni Matija Paskal
Remark - Ljubi bližnjeg svog, Vreme života i vreme smrti

Hiljadu čudesnih sunaca. Odlična knjiga. Svidjaju mi se opisi Avganistana, kao i prikaz vojno-političke krize u toj zemlji i način kako je to sve objedinjeno sa ličnim dramama. Nekoliko potresnih scena, medjutim nisam pustio suzu, kao što su mnogi drugi.

Ruždi - Istok, zapad
Pavić - Hazarski rečnik
Прочитај све то, и иди баш тим наведеним редом. :)

Ruždi - Istok, zapad
Pavić - Hazarski rečnik

Sa ovog spiska ti je najbolji PIrandelol.Ruzdi je izvikan kao i nas Pavic.Uz Pirandela mozes jos i Remarka da procitas.Ovo ostalo ne preporucujem,jedino ako hoces da se hvalis da si citao ta dva poznata pisca.

Ruždi - Istok, zapad
Pavić - Hazarski rečnik

Ja sam imala predrasude o Hoseinijevim knjigama, i uopste o takvim knjigama... valjda sto mi je prva u ruke pala Dragulj medine... nesto mi tu previse potenciranja islama, verskog fanatizma... medjutim Hiljadu cudesnih sunaca sam procitala za dva dana i mislim da je vojno politicka slika u njoj sporedna prica, i da je okosnica romana bas tragedija zena koje su imale tu nesrecu da budu rodjene u toj zemlji i takvim okolnostima, gde zivot zene nema nikakvu vrednost... Posle citanja knjige mi ova nasa bedna zemljica izgledala mnogo civilizovanija i kao divno mesto za zivot :lol: a obican izlazak na ulicu pravi mali blagoslov.
Trenutno zavrsavam Tragom mrtve princeze... slicno kao i prethodna, mozda cak i detaljnije opisuje politicke situacije pred drugi svetski rat u Turskoj, Libanu i Indiji, i uopste u Evropi, a sve to iz ugla proterane otomanske princeze... i opet srz knjige je njena licna, zenska drama... zivot pod teretom tradicije, strogih pravila ponasanja i pogled na svet iz zlatnog kaveza.
Remarka citaj obavezno... Trijumfalna kapija, a onda i Crni obelisk. :ok:
Pavic nezaobilazan, ako ni zbog cega drugog ono zbog originalnosti... citala ga jos u srednjoj i planiram jos jednom.

Trenutno citam

Katherine Neville - The Eight tj. Ketrin Nevil - Osmica
Katherine Neville - The Magic Circle tj. Ketrin Nevil - Magicni Krug
Citam obe zajedno....

Zadnje sto sam procitao je Ivo Andric - Na Drini cuprija (I ne kao skolski lektiru, vec zato sto volim da citam i da se upoznajem sa razlicitim vrstama romana i stilovima pisanja)

I dve knjige koje sam procitao, a veoma su mi interesantne (nista previse ozbiljno) su

Dan Brown - Digital Fortress interesantna knjiga od autora Davincijevog koda.

Tom Martin - Pyramid (Svakako nije najbolja knjiga, radnja je predvidljiva, ali je jedna od onih koje ne mozete ispustiti iz ruke kada pocnete, najvise zato sto zelite da vidite sta ce likovi uraditi i kako ce se snaci.)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back