Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Urlik uma."

Zeleni automobil

Da imam Zeleni Automobil
potrazio bih svog starog drugara
u njegovoj kuci na zapadnom okeanu
Ha Ha Ha Ha Ha

Zatrubio bih sirenom pred ulaznim vratima
unutra njegova zena i troje
dece opruzeni goli
na podu dnevne sobe

On bi istrcao napolje
do mojih kola punih herojskog piva
i vicuci skocio za volan
jer on je vestiji vozac

* * *

Trudim se da proberem.
Sada malo Istoka
- Citati lolitu u Teheranu
- Knjizara u Kabulu (mislim da je to naziv)
- Istanbul - Orhan Pamuk (Pamuk svakako, Murakami nikako:), tako je bilo u mom slucaju).
- Njeno telo zna - David Grosman (Izraelac, odlicna knjiga. Bas je preporucujem. Sastoji se od dve price. Ona druga je cak mnogo bolja od prve).
- Bog malih stvari - Arundita Roj
- Samarkand - Amin Mulaf

Afrika:
- Purpurni hibiskus
- Aleksandar Mekol Smit (pocev od Prve damske detektivske agencije, pa na dalje)
- Kamenje predaka - Aminata Forna
Afrika mi je pre ovih knjiga bila potpuna imaginacija.

Svima hvala za preporuke, a ja cu i dalje birati i preporuciti vam ono sto je meni bilo dobro.

Tomas Sancez - Dan pcela
upravo zavrsila. OK je knjiga, nisam nesto sad puno odusevljena, ali ne mogu ni da kazem da je bez poente.

Prethodno sam procitala O ljubavi i drugim demonima od Markesa. I ona je otprilike OK, ali takodje nista specijalno...

Nikako da otkrijem narednu "veliku" knjigu kojom cu se oduseviti.

Ja skoro uzela tu knjigu i bas sam se razocarala ...jednostavno meni se on u samom startu nije dopao , pa se mucih jos malo, ali ne vredi , a toliko hvale o njemu izcitah cak je i Nobelovac, za sada sam odustala ....

Meni je super...Mozda trebas malo da se "uhodas",posto je ipak to bilo drugo vreme o kome knjiga govori,drugaciji kodeksi ponasanja o kojim pisac pise...Inace,mene fascinira Stendalovo detaljno opisivanje karaktera likova,njihove moralne dileme razvijene su do tacnina,a uz to se gotovo neprimetno provlace novi dogadjaji...

jutros sam ponovo procitala Kafkin Preobrazaj. Prvi put sam ga citala kad sam bila cetvrti razred srednje skole i sada znam da, iako sam se onda svojski trudila da predstavim sebi i ostalima oko sebe kako uzivam u Kafki i potpuno ga razumem (adolescent, hehe), nisam u sustini imala pravu predstavu o Gregorovoj situaciji. Sada se nekako cak i pronalazim u prici.

Izuzev dela sa istrulelom jabukom zaglavljenom u ledjima koji nikako ne uspevam da svarim.

jutros sam ponovo procitala Kafkin Preobrazaj. Prvi put sam ga citala kad sam bila cetvrti razred srednje skole i sada znam da, iako sam se onda svojski trudila da predstavim sebi i ostalima oko sebe kako uzivam u Kafki i potpuno ga razumem (adolescent, hehe), nisam u sustini imala pravu predstavu o Gregorovoj situaciji. Sada se nekako cak i pronalazim u prici.

Izuzev dela sa istrulelom jabukom zaglavljenom u ledjima koji nikako ne uspevam da svarim.
Kafka je genijalan.A toliko podcenjen.Mada ko zna zašto je to dobro.

ti jos nista nisi video
jos,ako ti zaista roditelji preporucuju Kolibu
pa,ti onda realno nisi ni imao od koga da vidis
samo drzi otvorene oci ,cekaj povoljan trenutak ,i jedan zrak svetlosti ce se probiti kroz mrak oko tebe sa vestima da uskoro svice
ja se samo nadam da ces docekati taj zrak koji ima da predje jos dugacak,dugacak put da bi pozdravio uspavane oci tvoje prazne glave

Od kad si ti poceo da seres toliko?:lol:

@topic-zavrsila Murakamijevu Norvesku sumu i stvarno ne znam sta da mislim o tom coveku.
Nije neki majstor reci,ali je majstor atmosfere-uhvatla me nostalgija za japanom 60ih godina,a nit sam bila u japanu,nit sam videla te 60te godine:neutral:
Lako za citanje,jedna noc i gotovo,ali vredno citanja,barem meni.
Pocela Narcisa i Zlaotustog,i cini mi se da je hese veoma slican antickim filozofima,barem po pitanju naklonosti ka osobama istog pola u knjigama-I u Demijanu,a i ovde,koliko mi se sada cini,njegovi likovi traze srodne duse u likovima istog pola,da se beskrajno,platonski vole i razumeju.
Ali,deluje mi,pa kako hese moze da deluje?:)
I isplakah se citajuci Ex Ponto:neutral:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back