Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Knjižar iz Kabula se meni mnogo dopao. Prikaz života porodice, naročito žene, u Avganistanu i sukoba tradicionalnog i modernog u islamskoj zemlji.

Могу мислитии колико је реалан, стваран и истинит доживљај новрешке новинарке о односима у Кабулу.

- - - - - - - - - -

Започео сам " Обитељ" Захара Прилепина. Радња је у логору, у раном СССРу, одмах после крвавог термидора, то јест Октобарске револуције, алогор се Соловке , се налази у полу-разрушеном манастиру на острву, са стотину језера и нараво, морем око себе. Првих 150 страна..... морам рећи да сам фасциниран.

Запалио се пдф. Књижевност, али ова, главна, тема и даље зврји празна. :)
И онда још некоме нешто није јасно...

Елем, ја у овом тренутку читам роман Нагиба Махфуза, Срце ноћи. О првим утисцима и не морам ништа да напишем. Кога то још занима...?

Poslednja izmena:
Eto i mene zanima :D

Ja sad čitam Kortesarove Školice (isto već počela 2-3 puta pa nikako :rumenko: )...

Inače, u poslednje vreme kako mami kupujem Blic ženu i uz nju za 200din idu knjige ponovo pročitah gomilu Agata Kristi, Artur Konan Dojla, Džejn Ostin, Izabelu Aljende (Kuća duhova) i Emili Bronte.

Šarlot Bronte "Profesor" sam prvi put pročitala i nije mi se dopala iako Džejn Ejr volim... :)

То је тако лепо од вас... :)
Онда ћу, за вас, и написати коју чим га завршим (има само 120-ак страна).

:cmok2: :ortakinje:

- - - - - - - - - -

Može Sfy :D

Nisam, sad uskoro punim 45god. Napisah tamo na temi omiljeni pisac svoje omiljene.

Ovo iz gornjeg posta sam ponovo čitala onako usput kad se već kupovalo. Otprilike, da se ne baci... :zcepanje:
:eek:Ja te zamislila kao studentkinju... Al' si me prevarila. :lol:
Može Sfy, dopada mi se. :ok:

satantango-laslo krasnahorkai, u pocetku mi se nije svidela onda sam se navikao na njegovo pisanje pa se popravio utisak.moze da se kaze da je dobra knjiga
omon ra-viktor peljevin.prva knjiga od njega koju sam procitao i nije mi se svidela.mada ima dobrih delova,neke stvari pogadja u srz ali mi se nije svidela atmosfera sve je pretstavljeno otuzno i odbojno jeste da tako treba da bude ali me to nekako odbija takva je atmosfera i u satantangu ali mi se u toj knjizi to svidelo, i nije mi se svidelo to mesanje fantazije sa stvarnoscu ustvari ne moze da se ni razabere sta je fantaziranje a sta stvarno.ustvari mozda je u omon ra sve bila neka neobicna stvarnost,ustvari nemam pojma.uglavnom nije mi se svidelo.stvar ukusa.ustvari dobra je knjiga

Poslednja izmena:
Carstvo suna -Dzejms Grejam .Balard
Roman o ratu i gubicima, logorima, zivotu u loguru. Roman prati britanskog decaka u Sangaju tokom drugog svetskog rata. Nisam je jos zavrsio, ali, topla preporuka.

- - - - - - - - - -

Eto i mene zanima :D

Ja sad čitam Kortesarove Školice (isto već počela 2-3 puta pa nikako :rumenko: )...

Inače, u poslednje vreme kako mami kupujem Blic ženu i uz nju za 200din idu knjige ponovo pročitah gomilu Agata Kristi, Artur Konan Dojla, Džejn Ostin, Izabelu Aljende (Kuća duhova) i Emili Bronte.

Šarlot Bronte "Profesor" sam prvi put pročitala i nije mi se dopala iako Džejn Ejr volim... :)

Da li su knjige uz Blic i dalje stampane sa sitnim slovima?

Da li su knjige uz Blic i dalje stampane sa sitnim slovima?

Ima dve vrste knjiga. Ti verovatno misliš na one tanke koje su poklanjane uz Blic subotom. One su stvarno štampane nenormalno sitnim slovima i pošto imam nekoliko shvatila da sve imaju oko 60 strana. Pa su neke kraće krupnijim slovima, a npr. Crnjanski kog sam čitala letos ima baš-baš sitna slova.

Druga vrsta su knjige koje se kupuju uz Blic ženu i zajedno sa časopisom koštaju valjda 209 dinara. One nemaju tako sitna slova, mada opet zavisi koliko je knjiga obimna. Pa obimnije imaju sitnija slova, a kraće - krupnija. Poslednje sam kupila Kad lišće pada (po kom je pravljena turska serija), ima 230 strana i 26 redova na strani. Ako uzmemo da je prosečna (novinarska šlajfna) 30 redova, ovo su prilično krupna slova. Mogu da čitam bez naočara. :zper: :cistinaocare:

Mislim da ima još nekih uz neka druga izdanja Blica, ali nisam kupovala.

Da, uglavnom je pristojna veličina slova. Još uvek idu skoro svake subote uz Blic ženu.
Počela sam da ih ćerki kupujem jer su prvo krenule dečje pre dve godine (koje su u tvrdom povezu za razliku ovih za odrasle, ali su i one ok, ne raspadaju se).
Sakupili smo 24 knjige među kojima su skoro sve najvažnije knjige mog detinjstva (one prvobitne su nestale nesrećnim slučajem :( ).
:)

Ima dve vrste knjiga. Ti verovatno misliš na one tanke koje su poklanjane uz Blic subotom. One su stvarno štampane nenormalno sitnim slovima i pošto imam nekoliko shvatila da sve imaju oko 60 strana. Pa su neke kraće krupnijim slovima, a npr. Crnjanski kog sam čitala letos ima baš-baš sitna slova.

Druga vrsta su knjige koje se kupuju uz Blic ženu i zajedno sa časopisom koštaju valjda 209 dinara. One nemaju tako sitna slova, mada opet zavisi koliko je knjiga obimna. Pa obimnije imaju sitnija slova, a kraće - krupnija. Poslednje sam kupila Kad lišće pada (po kom je pravljena turska serija), ima 230 strana i 26 redova na strani. Ako uzmemo da je prosečna (novinarska šlajfna) 30 redova, ovo su prilično krupna slova. Mogu da čitam bez naočara. :zper: :cistinaocare:

Mislim da ima još nekih uz neka druga izdanja Blica, ali nisam kupovala.

Hvala na opisu. Ocigledno sam ,,natrcao,, na one sa ,,nenormalno sitnim slovima,,. Vec duze vreme kupujem samo knjige koje sam procitao i smatram da treba da ih imam. Za ostalo, pravac biblioteka.

Naravno. Znaš o čemu se radi, ostavile su na tebe neki utisak, možeš da pričaš o njima. Kao i elektronske knjige. Suština je ista, samo je forma drugačija. Novi, savremeni mediji, moramo da budemo u toku i prihvatamo napredak.

evo recimo, Životinjska farma od Orvela
poodavno sam je čitao pa naleteh na audio knjigu i ovaj lik super je čita,
nije suvoparan glas i ton nego baš onako zanimljivo on to izvodi

evo ko želi da posluša

zaista odlična knjiga u kojoj su zamaskirani politička situacija i događaji tog vremena
a akteri su naravno - životinje

poznata knjiga koju su sigurno svi čitali ali ineresantno je i poslušati

Zgodne su te knjige, možeš da ih slušaš u prevozu, na ulici, dok radiš neki rutinski posao koji ne zahteva mozak. A ja sam uvek mislili da su sve te audio knjige na engleskom, kojim ne vladam dovoljno za tako nešto. Kad ono ima i na "našem", tj. hrvatskom, ali razumemo.
Letos na moru, na plaži smo bili blizu mladog para s decom, a tip je stalno imao slušalice u ušima. Možda je samo slušao muziku, ali ja sam ipak verovala da možda ipak uči jezik.

A o Životinjskoj farmi nema potrebe trošiti reči. Jedna od najboljih knjiga uopšte.

Poslednja izmena:
lose uspomene me vezu za te audio knjige.slusao sam jednu o menadzmentu kad sam bio sa devojkom na moru.lezao sam na plazi sklopljenih ociju i slusao knjigu kad mi je dosadilo skinuo sam slusalice, pogledao i video da devojka nije pored mene.pola sata sam je cekao da se vrati bio sam se zabrinuo.Kad je dosla rekla mi je da je bila da kupi sladoled.Znao sam da laze jer nije kupila i meni.sutradan isto na plazi stavim ja slusalice kao da cu da slusam knjigu ali ne stisnem plej.posle 10 minuta cujem da ona ustaje, pratio sam je pogledom i video da ulazi u javni wc i jedan tip odma za njom.krenuo sam tamo i kad sam usao unutra cuo sam dahtanje.sex je bio u toku.sacekao sam ih ispred da zavrse i onda joj rekao da je sa nama gotovo tip mi se izvinio, reko nemas sta ti meni da se izvinjavas ona je kriva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back