Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa jeste.a oni koji ne izgledaju lepo pokusavaju da uhvate nekog na dobrotu ili na to da su vredni.tako mi je bivsa koja nije bila lepa stalno slala slike sta je umesila nekih proja, gibanica i ostalih gluposti.mislim sam, pa ja cu pre da naucim da spremam jelo nego sto cu da budem sa nekim akrepom.na to moze da uhvati jedino nekog cicu.e da je pametna bila onda bi mozda i imala neke sanse.cim misli da me osvoji sa projicama znaci da nije bas pametna.tako ja makar mislim

Ja mislim da nisu tu presudni ni lepota, ni pamet, ni projice, tj. vrednoća. Prosto se desi neki klik, neka simpatija, bliskost, želja, ili se ne desi. Kao ono kad pitaš devojku da se uda za tebe, a ona kaže, mora da razmisli. Ili osetiš da želiš i možeš s nekim da budeš ili ne. Šta može da smisli za 2-3-10 dana?

Запалио се пдф. Књижевност, али ова, главна, тема и даље зврји празна. :)
И онда још некоме нешто није јасно...

Елем, ја у овом тренутку читам роман Нагиба Махфуза, Срце ноћи. О првим утисцима и не морам ништа да напишем. Кога то још занима...?

Recimo mene:)

Ja sam procitala njegovu (valjda) Kairsku trilogiju i stvarno mi se bas mnogo dopala, a procitala sam i dve knjige ( pre trilogije) za koje sada i ne znam
tacno kako se zovu, vise su filozofske, ali su ipak romani, moj je muz bio odusevljen bas njima, ja vise ovom trilogijom ( on trilogiju i nije mogao da cita
jer voli brza desavanja , a druga knjiga trilogije , a knjiga valjda ima i 300 stranica, samo su nenapisana ljubavna pisma, patnja i zudnja arapskog decaka
u pravcu otmene, lepe devojcice, ali je ona iz bogate hriscanske porodice.

Svasta sam i saznala i naucila iz te trilogije.
Nego u pravu si. To sve nikoga ne zanima:(

- - - - - - - - - -

Umoljavas se da napises nesto o knjizi:)
Odbor unapred zahvaljuje:worth:

pa jeste.a oni koji ne izgledaju lepo pokusavaju da uhvate nekog na dobrotu ili na to da su vredni.tako mi je bivsa koja nije bila lepa stalno slala slike sta je umesila nekih proja, gibanica i ostalih gluposti.mislim sam, pa ja cu pre da naucim da spremam jelo nego sto cu da budem sa nekim akrepom.na to moze da uhvati jedino nekog cicu.e da je pametna bila onda bi mozda i imala neke sanse.cim misli da me osvoji sa projicama znaci da nije bas pametna.tako ja makar mislim
Vidi, ali naslov je sta citate-utisci i preprouke, mene ( barem mene konkretno) stvarno ne zanima sa kojim si lepoticama ili akrepima ti imao
veze.

lose uspomene me vezu za te audio knjige.slusao sam jednu o menadzmentu kad sam bio sa devojkom na moru.lezao sam na plazi sklopljenih ociju i slusao knjigu kad mi je dosadilo skinuo sam slusalice, pogledao i video da devojka nije pored mene.pola sata sam je cekao da se vrati bio sam se zabrinuo.Kad je dosla rekla mi je da je bila da kupi sladoled.Znao sam da laze jer nije kupila i meni.sutradan isto na plazi stavim ja slusalice kao da cu da slusam knjigu ali ne stisnem plej.posle 10 minuta cujem da ona ustaje, pratio sam je pogledom i video da ulazi u javni wc i jedan tip odma za njom.krenuo sam tamo i kad sam usao unutra cuo sam dahtanje.sex je bio u toku.sacekao sam ih ispred da zavrse i onda joj rekao da je sa nama gotovo tip mi se izvinio, reko nemas sta ti meni da se izvinjavas ona je kriva

ovo je zaista loše iskustvo sa audio knjigama,...jako loše
ali vidi, opet je na neki načiin i doro ispalo jer si je uhvatio na nedelu i završiio sa njom,
ko zna koliko bi te dugo vukla za nos

bilo šta bilo, shit happens, nastavi sa životom i sa audio knjigama naravno, ne daj se obeshrabriti :)

Vidi, ali naslov je sta citate-utisci i preprouke, mene ( barem mene konkretno) stvarno ne zanima sa kojim si lepoticama ili akrepima ti imao
veze.

ne mislis valjda da cu ja zbog tebe konkretno da vodim racuna sta pisem.ti mislis ako imas veliku reputacionu moc da ti to daje za pravo da pricas ljudima kako da se ponasaju.mnogo ti glumis nemicu, zavodis red ali ima nas koji se ne damo pokoriti.kako kaze ona pesma:boricu se sve dok mogu ocima da gledam.nece meni neki svabo da prica sta da radim, nikad.bolje grob nego rob.poz

Nego, te audio knjige... meni i sam naziv zvuči nenormalno. Knjiga je ono sa koricama i listovima, pa šta tu ima da bude audio? Tako i gibanica može biti audio. Ima kore i listove, a neko može da vam prepriča čime je punjena i kakav je ukus.
Ali na stranu to, ne mogu da kažem da sam ikad probao audio gibanicu knjigu, a nisam je probao jer sam apsolutno siguran da mi ne bi radila posao. Jer mali čovek u slušalicama priča pa priča, ima svoj tempo, ne čeka da ti razmisliš o rečenici, ne vraća se da ponovi pasus, a najgore od svega - ženski likovi govore muškim glasom, ili obrnuto.
Paradoksalno je da izum audio knjige izgleda kao nešto namenjeno hendikepiranim osobama, a upravo se ja osećam hendikepirano, jer koliko vidim po english speaking iskustvima na netu, audio knjige postaju primarni vid konzumacije literature i svi su ok sa tim.

Тренутно читам "Изабрана дела" Светог Владике Николаја Велимировића.

Обимна књига: 785 страна нешто већег формата.Прочитао сам око 400 страница и за сада ми се свиђа његово дело "Омилије" и просто ме изненађује како могу људи да имају различити поглед на исти текст т.ј. на Јеванђеља(Свето Писмо).
Препун је симболизма у Јеванђељима,али и мудрих коментара који могу ојачати Веру,али понеки и да доведу до контра ефекта.

Ко није читао Нови Завет сам и неко дуже време свакодневно не треба да почиње да чита Николаја јер ће тек тада моћи да схвати Јеванђеља на нови начин.

Vilijam Berouz - "Goli ručak"
Ekscentričan pisac (podužeg džankijevskog staža), neobičan roman. Vrlo mučna, depresivna proza koja ne ostavlja mesta nadanjima.
Kafkijanka hermetičnost, sviftovska satira a ima ponegde i naznaka Orvela (kritika totalitarnog sistema).
Radnju je teško prepričati: ološ do ološa, ljudski šljam koji preskače vreme i prostor. Nema Dobrog. U tom smislu, u Berouzovom svetu postoji stalno prisutna doza metafizičkog zla koja je svojstvena čovekovoj prirodi. Zlo je svojstveno i progonjenom i progonitelju, i izvire iz čovekovih nagona. Gradovi i države su nalik masovnim koncentracionim logorima.
Roman je, kad se pojavio, upoređivan sa "Uliksom", a autor sa Džojsom. Doduše, ja ne uviđam sličnost, izuzev u činjenici da je ovakva proza morala biti kvalifikovana kao eksperiment u vreme kada je nastala.
Pa ipak, povrh sveg crnila, pitak je i zanimljiv. Poslastica za ljubitelje literarnih iskliznuća iz uobičajenog i ... hm ... "normalnog".

Volim Barouzovu prozu, iako su njegova dela vrlo hermetična.Oni koji ga nisu čitali najbolje bi bilo da počnu sa
njegova dva autobiografska, najmanje eksperimentalna, romana: Džanki i Peško.
Ja najviše volim roman Gradovi crvene noći, koji je po meni njegov magnum opus.
Ko hoće da se više upozna sa njegovim životom i delom, časopis Gradac ima temat posvećen njemu.

samo knjiga queer od Vilijam Berouz ima da se kupi, druge su rasprodate.bas sam se zainteresovao za tog pisca posebno zato sto je kolega narkoman.poceo sam da citam dopler-erlen lu.za sad fina knjiga.
ja nikad nisam hteo ni da pokusam da pisem, mnogi to shvataju olako a u pitanju je veoma ozbiljna i kompleksna stvar.a i ne bi mi znacilonista kad bi bio neki srednje zalosni pisac.mnogima treba zabraniti da pisu jer bacaju u senku prave talente

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back