Verwest :)
Veoma poznat
- Poruka
- 12.229
Završila
Irvin D. Jalom - Problem Spinoza
Počinjem
M. Selimović - Tvrđava
Irvin D. Jalom - Problem Spinoza
Počinjem
M. Selimović - Tvrđava
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zavrsio: Irvin Jalom - Kad je Niče plakao
Počinjem: Irvin Jalom - Problem Spinoza
Konačno sam pronašla famoznu knjigu s brojem u naslovu za kojom tragam od letos. To je Moskva 2042 Vladimira Vojnovića. Samo još da mi se dopadne koliko i gospđi koja mi je preporučila u vozu.![]()
Pa saznaces kada procitas jedno 100 stranica. Ima delova u kojima do tancina i sa sto hiljada detalja opisuje bitke, ali ja sam to preskakala.Ja konacno uze Rat i mir da procitam. Izbegavala sam ovaj roman, a ni sama ne znam sto.![]()
Ne mogu da verujemTo ona preporuka iz voza od letos od fine gospodje cija je cerka citala tu knjigu?
![]()
Pa saznaces kada procitas jedno 100 stranica. Ima delova u kojima do tancina i sa sto hiljada detalja opisuje bitke, ali ja sam to preskakala.
Rat i Mir nas je sve od reda ubijao. Ti bi trebalo ponovo sada da ga citas jer te zanimaju te bitke, formacije, logistike, a tu je Tolstoj jedan od najvecih genija.Значи, ја стварно не знам зашто сам цео живот подцењивао Толстоја. Ево, сад читам Козаке и стварно ми не иде у главу зашто сам га стављао у други план, готово целу своју читалачку каријеру. Можда зато што ме је у средњој убио са Рат и Мир, и што тада, иако сам се својски трудио, још нисам био у стању да се одупрем западним моделима и западњачкој површности. Е, али зато сад уживам и баш ме брига.![]()
Значи, ја стварно не знам зашто сам цео живот подцењивао Толстоја. Ево, сад читам Козаке и стварно ми не иде у главу зашто сам га стављао у други план, готово целу своју читалачку каријеру. Можда зато што ме је у средњој убио са Рат и Мир, и што тада, иако сам се својски трудио, још нисам био у стању да се одупрем западним моделима и западњачкој површности. Е, али зато сад уживам и баш ме брига.![]()
Fino što ti uživaš u Tolstoju, ali prije nego što počneš da pišeš o negativnom uticaju zapadnih modela i zapadnjačkoj površnosti, trebalo bi da znaš da je Tolstoj u zapadnom svijetu mnogopoštovan i uticajan pisac. Uopšte, između ruske, njemačke, francuske, engleske i drugih književnosti bar posljednjih 150-200 godina postoje intenzivna prožimanja i međusobni uticaji.
Svaki čitalac ima omiljene pisce i one koje ne voli da čita, ali povlačenje neke oštre granice između Rusa i ostalih - što ti, kako vidim, u posljednje vrijeme činiš - nema nikakvog smisla.
Е квентине, упознат сам с тим да је толстој поштован на западу, али само зато што никад нису схватали Достојевског, хаха
Шалим се мало, али видим да је тема некако мртвељава, па рекох да изазовем реакцију.хаха
Нисам мислио на западне писце у претходном посту, него западни петооктобарски систем вредности.
Cenis da su citaoci promenili sistem vrednosti od kako im se dogodio taj peti oktobar? Citaju sada samo Sekspira i Servantesa?Е квентине, упознат сам с тим да је толстој поштован на западу, али само зато што никад нису схватали Достојевског, хаха
Шалим се мало, али видим да је тема некако мртвељава, па рекох да изазовем реакцију.хаха
Нисам мислио на западне писце у претходном посту, него западни петооктобарски систем вредности.