Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
samouka:
The Ducthess- "Mandolina kapetana Kornelija" je zaista sjajna, ali, ovo pitam sve, šta vidite u "Da Vinčijev kod"-u, meni je to tralala (morala sam taj ...kod da prokomentarišem, već jednom, jer svi ga nešto hvale, a meni se uopšte ne sviđa, mnogo su bolji "Anđeli i Demoni" od D.B.-a

Mandolina kapetana Korelija mi se toliko dopala da sam cak i plakala...
A Da Vincijev kod sam uzela iz radoznalosti, jer svi toliko pricaju o njoj.
Inace, nije losa, ali definitivno ne toliko dobro koliko sam ocekivala... s obzirom na to da je postala najprodavanija knjiga.
Tema mi je zanimljiva - skriveni motivi Da Vincijevih slika, "podzemlje" Vatikana, da li je sve to istina ili samo fikcija...
Ali radnja i stil pisanja su katasrofa...

ma zavrneš ko škoti "luuuuvkraft"......... ( : pa samo su priče i prevedene kod nas.....inače je taj čika poznat po genijalnom ogledu "natrpriorodna strava u književnosti".....supernatural horror in literature.......

Lovecraft2%20copy.jpg

.........svaka čast na izboru ( :

Ishao je dugim koracima cvokocuci od zime pod istanjenim platnom svoj bluze i somotskih chakshira. Mala bosca , uvezana u kockastu maramicu mnogo mu je smetala; stiskao ju je uz slabine cas jednim, cas cas drugim laktom da bi mogo istovremeno da zavuche obe ruke u dzepove, promrzle ruke, koje su bichevi istochnog vetra raskrvarili. Jedna misao ispunjavala je glavu nezaposlenog radnika i bezkucnika, nada da ce hladnoca popustiti chim svane..."

Smatrali su ga psihologom amaterom sve do ovog romana gde je udario kontru svim kritikama i opisao jedinstveno: teshki i muchni zivot radnichke klase kao i njihovu dushu i nachin razmishljanja, nepravednost kapitalizma kao sistema ne shtedeci ni burzoaziju, ni crkvu, ni vojsku.
Nastavak " Trovachnice" samo shto se proteze do vecih dimenzija gde se izuchava i drushtveni i politihki zivot radnichke klase.

" Zerminal " Emil Zola

resio sam da procitam sve od naseg d. cosica. presao sam, hronoloski, "daleko je sunce", "koreni", "vreme smrti" prvi tom i stao sam "vreme smrti" drugi tom. obimne su knjige ali nije los. pise prosto i decidirano, recenice su dosta kvalitetne i lep nacin izrazavanja, ko voli ovu tematiku ima puno i istorijske gradje. sva sabrana dela cu da procitam od cosica. prvo sve nase pisce (ne bas sve) pa onda dalje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back