Trenutno citam ''Ostrvo'',knjigu po istoimenoj seriji,koju inace,nijesam gledao.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Midlseks – Dzefri Eugenides, M&M, 610 str. 9/10
Dobitnik Pulicerove nagrade
Nesto kao starinska knjiga, ali na nov (stilski i tematski nov) nacin. Odavno nisam procitala nesto sto mi se bas na ovaj nacin dopalo.
I mada na ovoj temi svi citamo dosta razlicite stvari, mislim da se retko kome ne bi dopala. Knjigu inace kada uzmete da citate ne mozete tek tako lako da ostavite.
Moram da napomenem da dok sam bila negde kod 4/5 knjige, bilo ko da me je pitao ja bih rekla “vau!”, ali poslednja petina mi je malo pokvarila utisak. Nekako mi je malo “pala” u tih poslednjih stotinka strana. Cinilo mi se da pisac nespretno pise o nekim stvarima koje su vrlo specificne.
Ali to u globalu ne menja utisak da je knjiga odlicna, i da je pravo osvezenje u moru novih knjiga.
Rado prihvatam nove preporuke, iako sam beskrajno konzervativna.
Quentin me je ubedio da ima i novih knjiga koje su zanimljive.
Na njegovu preporuku pazarih Martina Amis-a "Other People" i nisam mogla da se odvojim od nje.
Ironija i crni humor i misteriozna prica koja je stalno na ivici izmedju horor snova i stvarnosti, ovog i onog sveta.
Beskrajno bizarna, nesto izmedju Kafkinog Proces-a i filma Psiho
Da li je izasla kod nas u Srbiji? Bas si me zainteresovala.
Sada citam Lecenje Sopenhauerom.
Ja je imam na nemackom, i na nemackom je naslov slican, glasi samo "Drugi", mozda ce Quentin znati da li je prevedena na srpski.
Bolje odgledaj film Milosa Formana.Ja se inače i dalje zabavljam Mocartovom biografijom - Golden Quill od Bernarda Gruna

Cuj, genijalna knjiga, a kada ja to kazem, a koja cita samo one sto su mrtvi barem 30 godina, onda je to zaista tako.
Ja je imam na nemackom, i na nemackom je naslov slican, glasi samo "Drugi", mozda ce Quentin znati da li je prevedena na srpski.

Ja sam počeo Slepi ubica od Margaret Atvud (Bukerova nagrada 2000.)
Zbog mnoštva obaveza, čitanje će ići laganim tokom.
Ja tu knjigu nisam uspela da pročitam. Margaret Atvud mi se dopada kao pisac, ali različito reagujem na svaku knjigu - Alijas Grejs sam lako pročitala (dobro napisano, ali ništa tu nije zanimljivo za mene); Mačje oko i Penelopijada - super, a najviše su mi se svidele kratke proze Muder in the Dark/Good Bones - zbirke bizarnih pričica, pesama u prozi i razmišljanja.
Bolje odgledaj film Milosa Formana.

Alijas Grejs sam 2X uzimala, ali je nisam ni ja procitala. Jer ni meni nista tu nije bilo zanimljivo.Ja tu knjigu nisam uspela da pročitam. Margaret Atvud mi se dopada kao pisac, ali različito reagujem na svaku knjigu - Alijas Grejs sam lako pročitala (dobro napisano, ali ništa tu nije zanimljivo za mene); Mačje oko i Penelopijada - super, a najviše su mi se svidele kratke proze Muder in the Dark/Good Bones - zbirke bizarnih pričica, pesama u prozi i razmišljanja.

Hvala na komentarima! Kažu da je prvih 100-ak strana Slepog ubice teže za čitanje, posle je med i mlijeko.
Da, pocetak malcice smara, ali posle je super.

.