Književnost Šta trenutno čitate - utisci i preporuke II

Iskreno nisam ljubitelj mracnih tema Dostojevskog,ali mi je nesto ovaj naslov ostavio utisak.
nzm šta da ti kažem matori/matora (nzm jesi muško il si pak žemsko), sve je subjektivno i indi vidu alno,ja sam se skoro navuko na dostojevskog,inače nisam voleo rusku kljiževnos do skoro ali on me je skoro pa oduševijo,iako mu,istina,objektivno,kljige i nemaju neku umetničku vrednost ipak je jako zanimljiv i harizmatičan pisac i ima dosta dobrih izreka i poslovica o filozofiji,religiji,stomatologiji itd..i duhovit je često,premda mu se sve novele svode na seoske abrove i dokonosti buržoazije i njihovih debilnih posela i sedeljki itd,praktično su ruske sapunice haha kažem, 0 umetnička i prava vrednost ali da je zanimljivo,zarazno,pitko i čitljivo-jeste vala!

Poniženi i uvređeni nije baš onaj heavy Dostojevski, koliko se sjećam. Ljubavna priča koju je objavljivao u nastavcima za kintu.
Uh, kad pomislim da sam ja to čitao 93. godine... Baš sam mator.
šta ti znači to ''heavy dostojevski'' burazeru i koja je razlika izmedju ''heavy'' i ''soft'' dostojevskoga'', e da?

šta ti znači to ''heavy dostojevski'' burazeru i koja je razlika izmedju ''heavy'' i ''soft'' dostojevskoga'', e da?
Nema mnogo teških tema kao u Idiotu, Karamazovima i drugim njegovim knjigama. Manje teške filozofije i mračne psihologije, koliko se sjećam. Ali, bio sam mlad kad sam čitao, ništa mi onda nije bilo teško. Sad me i dnevne novine smore. :lol:

Nema mnogo teških tema kao u Idiotu, Karamazovima i drugim njegovim knjigama. Manje teške filozofije i mračne psihologije, koliko se sjećam. Ali, bio sam mlad kad sam čitao, ništa mi onda nije bilo teško. Sad me i dnevne novine smore. :lol:
sve je to za ljude..i idiota sam čito pre neki mesec,solidna komediografija al ništa posebno..a karamazove čitah pre sto godine u sredljoj školi,znam samo da mi se svidela ali nesećam se naj bolje ničeg tkd čitaću opet uskoro pa ćemo videti..uzdravlje!!

nzm šta da ti kažem matori/matora (nzm jesi muško il si pak žemsko), sve je subjektivno i indi vidu alno,ja sam se skoro navuko na dostojevskog,inače nisam voleo rusku kljiževnos do skoro ali on me je skoro pa oduševijo,iako mu,istina,objektivno,kljige i nemaju neku umetničku vrednost ipak je jako zanimljiv i harizmatičan pisac i ima dosta dobrih izreka i poslovica o filozofiji,religiji,stomatologiji itd..i duhovit je često,premda mu se sve novele svode na seoske abrove i dokonosti buržoazije i njihovih debilnih posela i sedeljki itd,praktično su ruske sapunice haha kažem, 0 umetnička i prava vrednost ali da je zanimljivo,zarazno,pitko i čitljivo-jeste vala!
Matora 😀
Sad si me ubijedio da ipak kupim knjigu.😀

Zavrsavam od Miodraga Majic- Rudnik. Kao i Deca Zla i Ostrovo Pelika - oduvali su me.
Прочитао Острво пеликана. Нешто ми се код њега свиђало, нешто не.

Када би човек знао где ће пасти, он би сео.
(Острво пеликана, Мајић)
:lol:

Прочитао Острво пеликана. Нешто ми се код њега свиђало, нешто не.

Када би човек знао где ће пасти, он би сео.
(Острво пеликана, Мајић)
:lol:
Isto sam i ja u Pelikana osetila, kao da u prici nedostaje neki nit.
Doslednost price nije uverljiva, ali roman je dobar.

Ja se bas kanim da nabavim ovu knjigu.
1000013586.jpg

Није на продају! :)

počem je drugačiji? bukv sve kljige su mu na temu posela,sedeljki,dokonih buržuja koji sami sebe izmisljaju probleme jer im dosadno itd,te se ni ova nerazlikuje po tome
Сети се само Ивановог бунила и разговора са ђаволом у Карамазовима. Или Раскољниковог кајања у Злочину и Казни. Буквално сам се осећао болестан након тих читања. Овде тога нема.

Сети се само Ивановог бунила и разговора са ђаволом у Карамазовима. Или Раскољниковог кајања у Злочину и Казни. Буквално сам се осећао болестан након тих читања. Овде тога нема.
nesećam se jer sam kamarazove davno čito a zločin i kaznu nisam,treba uskoro pa ću videti,možda si čak i u pravu

Back