Književnost Šta trenutno čitate - utisci i preporuke II

Milan Oklopdžič Horseless

Šteta što ovo nisam čitala kao klinka. Srbin i Hrvat i neki drug deal sa Turcima. Pročitala sam prvih 15 strana, verovatno neću pročitati do kraja - više me ne interesuju takve paljevine od pisaca, ali objektivno je zabavno i verovatno sasvim ok.

Sa korica:
Još jedan urnebesni on the road roman legendarnog Mike Oklopa ... Horeseless je bitničko hodočašće u potrazi za identitetom na kojem se ekspresivno i beskompromisno ruše višedecenijski tabui i zagovaraju oslobađanje i slobodoumnost u gotovo svim oblicima...

O tiraniji : dvadeset pouka iz dvadesetog veka, autor Timoti Snajder

Odlična knjiga koja na stotinak strana objašnjava važne pojave i daje uputstva za život u opasnim vremenima. Na nekom sajtu su napisali da je čitanje ove knjige građanska dužnost. Ozbiljna preporuka.

(Čita se brže od stripa, apsolutno bez palamuđenja, samo suština. Poželela sam da kupim 50 primeraka i podelim.)

Poslednja izmena:
Čitao sam Makena, dobar je to pisac, to je klasični horor kakav se nažalost danas ne piše. Ti stariji pisci
su znali da pišu dobar atmosferični horor.

Са тим старим хорор писцима не можеш да погрешиш. Тако и са Великим богом Паном. Мене је мало подсетио на Лавкрафта.

ok hvala a jel zna neko mozda gde mogu da nadjem tu knjigu online?

Ако мислиш на пдф формат тешко...ипак је то ново издање. Једино на енглеском.

I bolje je čitati u izvornom obliku dosta toga je ''lost in translation''

ok nasao sam Baudrillard mi je poslao neku prevedenu verziju, pa cu videti da li cu citati na engleskom ili na srpskom, hvala svima u svakom slucaju :ok:

Poslednja izmena:
"Dali i ja" Sten Lorisens. Ništa posebno, skoro autobiografija dotičnog prevaranta i šarlatana koji je prodavao Dalijeva dela potencijalnim investitorima, jer su njegova umetnička dela imala vrtoglav rast cena. Nisam neki fan Dalija, prilicno sam ravnodusan prema njemu, ali ako je i pola tvrdnji iz knjige istinito, bio je baš luuuuud. Stilski nikakva, ipak ju je pisao preprodavac i prevarant a ne pisac. Mada svidja mi se činjenica koja proizilazi iz čitanja, tj da je pohlepa američkih skorojevića, i ako je verovati Lorisensu Dalijeva pohlepa, stvorila od njega jednog od najskupljih umetnika, ekstravagantnog ludaka sa jastozima, dečacima, brkovima i mnoooogo masturbiranja. Navodno sam Dali je falsifikovao svoja dela i prodavao ih samo da bi zgrnuo što više novca. Nije za preporuku Dalijevim fanovima, inače 2/5.

Back