- Poruka
- 11.279
Džo Aberkrombi- Osveta
kolko underrated i genijalan pisac

kolko underrated i genijalan pisac

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Дуго већ желим прочитати овај роман Црњанског, али га се плашим.Roman o Londonu - Crnjanski. Upravo ga zavrsavam, prava epopeja, reci su suvisne. Mucnina egzistencije ruskog emigranta u Londonu i nemogucnost da se prilagodi na tamosnji zivot koji je dijametralan zivotu koji je ranije poznavao.
Дуго већ желим прочитати овај роман Црњанског, али га се плашим.
Дневник о Чарнојевићу генијалан. Да је са енглеског говорног подручја био би светски слављен.
Кратак роман са више рукаваца/димезнија о човеку који учествује у Првом светском рату. Роман је јако тешко разумети, као да има неки научнофантастични елемент у себи са више димензија простора и времена. Једном ћу узети опет да га прочитам, да видим да ли ћу га боље разумети.
Meni je od Crnjanskog najbolji roman Kod Hiperborejaca, mada pitanje je koliko je to roman, to je neki hibridni žanr, mešavina romana, eseja,Дуго већ желим прочитати овај роман Црњанског, али га се плашим.
Дневник о Чарнојевићу генијалан. Да је са енглеског говорног подручја био би светски слављен.
Узео си ми реч из уста. Једино што ја то дело не сматрам романом, а од романа за мене је најбољи други део Сеоба .Meni je od Crnjanskog najbolji roman Kod Hiperborejaca, mada pitanje je koliko je to roman, to je neki hibridni žanr, mešavina romana, eseja,
memoara, dnevnika...
Evo predavanje Mila Lompara o tom delu:Узео си ми реч из уста. Једино што ја то дело не сматрам романом, а од романа за мене је најбољи други део Сеоба .

Mišel Uelbek - Serotonin
Dosta slab roman, valjda sam posle odličnog Pokoravanja, imao veća očekivanja, pa me je ovaj pomalo razočarao.
Čini se da Uelbek stalno piše jednu te istu knjigu, dovoljno je pročitati dve knjige od njega, i to je kao da ste pročitali sve.
Marko Aurelije - samom sebi. Neka vrsta autobiografije i ispovesti slavnog rimskog vladara. Citljivo, nije anahrono i puno arhaicnih izraza kao vecina anticke literature.
Citala sam to, duso. JA sam zivotna filozofkinja, pa mi je to bila neka obavezna literatura u zivotu.
Trenutno citam - Bibliju!
Biblija se citucka citavog zivota, Cico. Bas sam pre neki dan nasao neku enciklopediju biblijskih prica, pa jw prelistavam.
Duso, JA je non stop citam, znas i sam i zbog toga sam progonjena na ovom forumu. Da nije Kosidovski?
Nije Kosidovski, mada nesto slicno. A zbog cega te konkretno proganjaju?
Niko je ne proganja, kao što možeš videti čak i te neistine koje iznosi joj nisu obrisane.Nije Kosidovski, mada nesto slicno. A zbog cega te konkretno proganjaju?
...moja reakcija ovako jetka bila je kao posledica intervjua cijenjenog prog. Lompara,...ne mogu da slusam
a i necu
kad neko stavlja akcenat na neko drugo djelo Crnjanskog
...drugi dio Seoba je djelo koje biljezi sva nasa htjenja
ustezanja iz ponosa
vitestva i porodicne opterecenosti
i kad se to razvodni
Srbi se rastapaju
i niz Dunav odlaze u crnilo...
Respekt autoritetima
ali,
ne moze se nametati svugdje konacnost i apriornost
narocito katedralna...