Pozdrav, ljudi! Evo i mene nazad nakon dosta vremena. U proteklih par godina ne čitam ni približno kao nekad, što zbog obaveza, što zbog lijenosti, ali opet se tu nađe poneka knjiga, pa evo par osvrta.
Miloš Crnjanski - Roman o Londonu
Tmurna i teška knjiga od početka do kraja! Muče se glavni likovi, a boga mi, i ja sa njima. Jedva nekako pročitah.
Dragoslav Mihailović - Čizmaši
Čuvena knjiga, pa nema potrebe da detaljnije izlažem. OK je, ali opet ništa epohalno!
Fjodor Dostojevski - Zločin i kazna
Mislim da je ovo knjiga koju sam najduže čitao u životu - tačno 8 mjeseci! Dobra je knjiga, slojevita i kompleksna, čak mi se prilično i dopala, ali brate mili, nikad kraja!
Ivana Dimić - Arzamas
NIN-ova nagrada, ali stvarno ne znam kako ni zašto. Ovo i nije roman u klasičnom smislu, već neka plitka drama sa nepovezanim esejima/opisima.
Maksimilijan Erenrajh-Ostojić - Karakteristika
Vrlo prijatno iznenađenje.Opet, nije klasičan roman sa ustaljenim tokom, već skup pripovjesti iz vremena WW2! Čudnovato, ali protagonista (ili je on ipak antagonista) tokom njemačke okupacije Beograda 7-8 puta upada u maltene iste situacije i uvijek slično reaguje. Pročitajte ovu knjigu, nećete se pokajati sigurno.