Van_Helsing
Elita
- Poruka
- 24.919
Завршио "Дечко, дама, краљ, шпијун"од Џон ле Кера. Шпијунска прича о хладном рату. Сад ме чека "Дервиш и смрт ".
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Čitao davno, mogao bih da obnovim. Pre par godina sam čitao ostale poznate le Kareove knjige. Špijun mi je najbolji.Завршио "Дечко, дама, краљ, шпијун"од Џон ле Кера. Шпијунска прича о хладном рату. Сад ме чека "Дервиш и смрт ".
Већ имаш испланирану плејлисту??Trenutno, ovih dana, po drugi put čitam knjige Gijoma Musoa. Prijaju mi te knjige za opuštanje.
Kasnije planiram da čitam "Vozom za Samarkand " Guzelj Jahine.
Већ имаш испланирану плејлисту??![]()
Браво за тебе. Ја неки дан бројао. Седам од почетка године!Da, volim to da radim..A moram da priznam nešto![]()
Pored toga što me knjige Gijom Musoa opuštaju, odlični su jer se takmičim.
Takmičim se sa sama sobom
https://www.goodreads.com/readingchallenges/annual
Postavila sam sebi cilj- 50 knjiga za 2025.godinu. Možda će ih biti i više.
Pročitala knjigu Dejan Ognjanović:Zadušnice
Roman o zombijima koji se bude na jesenje zadušnice.
Iako različiti od uobičajenih zombija sa kojima smo se sretali u raznim zombi filmovima glavni likovi se trude da prežive novonastali haos koji počinje da se dešava u manjoj seoskoj sredini Niškog kraja,koji se lagano proširuje po celoj Srbiji.
Preporučujem, posebno ako voliš horor.Tvoj opis knjige je odličan. Volela bih da pročitam ovu knjigu.
Kako misliš neće skoro ili si mislio neću skoro?Od Ognjanovića sam čitao Naživo (dopalo mi se) i Zavodnik (ne toliko). Mogao bih i Zadušnice jednom da uzmem ali neće skoro.
Neću ove godine da uzmem ništa od njega jer mi je ovo godina za nefikciju.Kako misliš neće skoro ili si mislio neću skoro?
Koliko sam mogla da ispratim ima i knjigu Prokletije, ona se nadovezuje na knjigu Naživo, ali se mogu razumeti i odvojeno.
Pre ove knjige za Ognjanovića sam čula čitajući njegov blog The Cult of Ghoul.
Ako sam dobro shvatio, ovo je godina čitanja knjiga koje nisu lepa književnost? Da li imaš neku listu knjiga koje planiraš da pročitaš? Mene su ranije dosta zanimale knjige koje imaju vezu sa samospoznajom i samoanalizom ali ovde tad nije bilo zainteresovanih za to područje književnosti.Transcedentalna magija, Elifas Levi
Ovo je najpoznatija okultistička knjiga 19. veka i može se reći da sam malko razočaran. Iz mog ugla, gomila nabacanih besmislica i stvari za koje danas znamo da ne postoje (animalni magnetizam recimo). Komentator Waite i dosta puta sam kritikuje Levija i ispravlja mu greške i fantaziranja.
Imam okvirno, mada za neke se odlučim usput.. Neke od tih knjiga su u mom posedu poput ove, neke uzimam iz biblioteke.Ako sam dobro shvatio, ovo je godina čitanja knjiga koje nisu lepa književnost? Da li imaš neku listu knjiga koje planiraš da pročitaš? Mene su ranije dosta zanimale knjige koje imaju vezu sa samospoznajom i samoanalizom ali ovde tad nije bilo zainteresovanih za to područje književnosti.
Ја је читао још као основац, јако ми се допала. У то време сам радио у школској библиотеци, и не знајући да је у питању трилогија, прво прочитам "Добру земљу", и пошто ми се допала узмем, мислим "Синове", и тек тад скапирам да читам уназад. Али, нема везе. Иначе, дуго сам живео у убеђењу да је Перл Бак мушкарац. Додуше, мислио сам и да је Сидни Шелдон жена." Sinovi"- Perl Bak
Ја је читао још као основац, јако ми се допала. У то време сам радио у школској библиотеци, и не знајући да је у питању трилогија, прво прочитам "Добру земљу", и пошто ми се допала узмем, мислим "Синове", и тек тад скапирам да читам уназад. Али, нема везе. Иначе, дуго сам живео у убеђењу да је Перл Бак мушкарац. Додуше, мислио сам и да је Сидни Шелдон жена.![]()
Прво сам читао о, чини ми се, Ванг Лунгу. Која год да је то књига."Dobra zemlja" je prva knjiga, "Sinovi " druga i "Rastureni dom " treća knjiga.
Ako si prvo čitao " Dobru zemlju" nisi pogrešio.![]()
Imamo ceo njen crveni komplet, dobio na poklon od familije. Pročitao sam možda 6-7 knjiga. Najbolji mi Dobra zemlja i Paviljon žena.Ја је читао још као основац, јако ми се допала. У то време сам радио у школској библиотеци, и не знајући да је у питању трилогија, прво прочитам "Добру земљу", и пошто ми се допала узмем, мислим "Синове", и тек тад скапирам да читам уназад. Али, нема везе. Иначе, дуго сам живео у убеђењу да је Перл Бак мушкарац. Додуше, мислио сам и да је Сидни Шелдон жена.![]()