Šta to ne valja u realu i traži se na Netu?

Rekao bih da i prepuni forumi,fejsbuk,tviter...potencijalno služe bekstvu od stvarnosti i traženju željenih sadržaja makar virtuelno---
Šta to toliko nedostaje u realu?

incijativa
ljudi idu linijom amnjeg otpora
a klinci se navikavaju od malena
da im ukineš adsl tv i mobilni
da vidiš kako bi se razmileli posle 3 dana
ovako lakše je proživljavati fantazije uz komp
nabij slusalice, slusaj, gledaj, drkaj, piši, stvaraj iluziju komunikacije, skidaj se na skajp i šta ćeš više
jedino što moraš u dragstor po alkohol

Rekao bih da i prepuni forumi,fejsbuk,tviter...potencijalno služe bekstvu od stvarnosti i traženju željenih sadržaja makar virtuelno---

Meni novac, prostor. Za knjige koje svakodnevno download-ujem. I vreme da ih procitam, ali to je nevezano za temu.
Gde li bi moglo da se smesti to silno pdf bogatstvo..eh.. :aha:
Lakse je naci na netu za dz, skinuti, ubaciti na tablet npr.ili e-reader i citati gde god. Plus sto mozes celu digitalnu biblioteku da napravis i nosis sa sobom.

- ubijaju vreme:
1. nezaposleni
2. zaposleni

- osobe koje beze od RL:
1. osobe pod akutnim stresom
2. osobe koje skupljaju kapacitete i cekaju da prodje odredjeni period
3. hronicna zamena

- lovci:
1. pedofili
2. kazanove
3. svadjalice/drkosi- koji se prazne kako ne mogu u RL

u principu je veca frekvenca na forumima zemalja sa vecom nezaposlenoscu i neostvarenoscu
osobe koje beze imaju lazan utisak bolje kontrole virtuellnog sveta, za razliku od realnog gde je nemaju
A koja si ti kategorija?

Uglavnom većina leči komplekse, frustracije. Poneki traže nekoga da osveže svoje "dosadne" brakove i veze jel te, drugi opet vole da čitaju štogod pametno, peti opet kao ja piskaraju svoje misli samo. Što bi rekli raznorazni "profili" defiluju netom. :)

- ubijaju vreme:
1. nezaposleni
2. zaposleni

- osobe koje beze od RL:
3. hronicna zamena

- lovci:
1. pedofili
2. kazanove

u principu je veca frekvenca na forumima zemalja sa vecom nezaposlenoscu i neostvarenoscu
osobe koje beze imaju lazan utisak bolje kontrole virtuellnog sveta, za razliku od realnog gde je nemaju

Istina. Samo se nadam da je ubijača vremena najviše. :neutral:

- ubijaju vreme:
1. nezaposleni
2. zaposleni

- osobe koje beze od RL:
3. hronicna zamena

- lovci:
1. pedofili
2. kazanove

Slažem se, manje-više svi bi se mogli svrstati u neku od navedenih kategorija.

zar je net nesto novo ?

zar beletristika nije oduvek bila upravo taj beg + ekskurzija vise?

opet, sta chudi?

ozbiljno zaposleni ljudi nemaju puno vremena za neobavezna druzhenja, cak i ova koja se cine opustenim druzhenjima cesto ne izlaze iz okvira posla, shodno tematici. A to dovodi do krajnjih granica prezasicenja.

covek je prinudjen da shto bolje ekonomishe preostalim mu vremenom, tim je sve selektivniji , tako deluje sve egoisticnije, ne zanima ga istinski niko, jedino lichna tematika i ona od koje ima kakve koristi.

nuzhda zakon menja a zakon koji se stalno pishe sharenim flomasterima nad nashim glavama je altruizam, guranje u shto vecu socijalizaciju radi lichnog i opsteg zdravlja, radi nechijeg sitnog ćara...i da ne zalazim u vece digresije

uživo svi nose maske - na netu se vidi kakvi su ljudi zaista

A ja volim da sam ovde jer je ovo bal pod maskama. Čak mi smeta kad ljudi stavljaju svoje slike na društvenoj mreži. Ne zato što su ružni ili lepi, debeli ili mršavi, već zato što sam ih povezala sa avatarom, sa maskom. Uz sve to, volim da što manje znam o njihovom privatnom životu. Više pratim ljudske misli i osećanja, a manje događaje koje spominju.

A ja volim da sam ovde jer je ovo bal pod maskama. Čak mi smeta kad ljudi stavljaju svoje slike na društvenoj mreži. Ne zato što su ružni ili lepi, debeli ili mršavi, već zato što sam ih povezala sa avatarom, sa maskom. Uz sve to, volim da što manje znam o njihovom privatnom životu. Više pratim ljudske misli i osećanja, a manje događaje koje spominju.

pa eto, naše misli i osećanja čine našu suštinu
džaba ti maska na netu kad se lepo vidi kako misliš i osećaš

uživo je već problem pročitati sve to

pa eto, naše misli i osećanja čine našu suštinu
džaba ti maska na netu kad se lepo vidi kako misliš i osećaš

uživo je već problem pročitati sve to

ovo ima smisla.
primetila sam da sam pojedine svoje prijatelje (dok sam aktivnije učestvovala na fejsu u razgolićavanju svoje privatnosti:lol:...) još bolje upoznala baš kroz njihove ispisane misli, statuse, citate, raspoloženja, komentare o određenim temama...kod nekih se uopšte nisam iznenadila..to je bilo to, to su oni kakve poznajem..ali neki su me, malo je reći, zaprepastili.

meni je net (forumi i slično) uglavnom beg od dosade.
najiskrenije rečeno.
posledica inertnosti, srozavanja materijalne situacije usled koje ne mogu više da radim ono što sam pre, da putujem više, da više izlazim i radim neke stvari koje su mi ispunjavale slobodno vreme ali iziskuju veće troškove....a to onda vuče za sobom manjak volje, energije, jednu malodušnost i bezvoljnost zbog koje mi je najjednostavnije da otvorim komp i satima čitam ili pišem , ponekad i bez puno uloženog mentalnog truda:lol:..
čak mi je i trenutni posao toliko dosadan da i od njega bežim na net:lol:

relativno kasno sam otkrila čari interneta, tek pre nekoliko godina me privuklo sve to , ali tek unazad dve, tri godine primetim da je to postao sastavni deo mog života i da je količina vremena provedenog na internetu (kao sredstvu komunikacije sa drugima) srazmerna intenzitetu loše privatne situacije.

Nastasja, ovo zvuči tako iskreno i zastrašujuće. Znam bar jednu dobru stvar
koja je bolja od interneta. Ako imaš u blizini neku reku,,, rano ujutro, kad još
nema nikoga, osim ponekog ribolovca, zagazi u vodu i zaplivaj, ali uzvodno, pa
dokle stigneš. I tako svakoga dana, celo leto. Kada postigneš da plivaš jedan sat
uzvodno neprekidno, ne misliš niočemu, gledaš čaplje, laste, štuke kako iskaču i
vrbe unaokolo, osećaćeš se kao kraljica sveta.

- ubijaju vreme:
1. nezaposleni
2. zaposleni

- osobe koje beze od RL:
3. hronicna zamena

- lovci:
1. pedofili
2. kazanove

nemas pojma, pogotovo za ovo poslednje :lol:

sto je svet "razvijeniji" forumi su poseceniji, medjutim problem je sto u tzv. razvijenom svetu ima toliko foruma da ne mozes da ih sve povatas pa te utisak vara jer ih poredis napr sa krstaricom. najposeceniji su strucni forumi koji su objektivno i najkorisniji. inace tragedija tog razvijenog sveta je sto su vecina njih zavisnici od neta i komunikacija bilo koje vrste u tolikoj meri da mi to ne mozemo ni deseti deo u glavi da skontamo.

a od onih primera :lol: znam da nisi pedofilka, kazanova jos manje, znaci drkos...... :rotf:

Back