Sta to Beograd nema?

Nisi me razumeo.
Nekada je taj toranj bio izvan grada, a od '99. godine
mu je grad dosta "prishao". Tako da mislim da tje
za par godina, toranj, neplanirano, biti u centru
grada.

Не причај којешта, нови торањ се гради на истом месту где је био и ранији имаће идентичан изглед. Торањ у центру!?!?! Неко те је добро слагао. ;)

Не причај којешта, нови торањ се гради на истом месту где је био и ранији имаће идентичан изглед. Торањ у центру!?!?! Неко те је добро слагао. ;)

zeko, promeni lokaciju, čoveče. devojka ti lepo kaže da se grad širi....pa, pre 200 godina centar je bio samo kosančićev venac. a sad je i čubura centar. da ne pričam o ovima sa voždovca što misle da žive u centru...:lol:o tome ti stormy priča...vijuge?! 'de su?!
:shock:

Јес'крив сам, признајем, ко ми је крив кад не читам како ваља!
Али ако ће Авала и она силна села у подножју да ми буду центар, онда ја идем у КОлумбију да садим поморнџе, оно тамо је ужас, ишао једном код друга на славу, ама страшно, а и тамо бре доста војних објеката има! ;)

Pa ne možemo da razmišljamo kao da smo u XIX veku a želimo XXI. Stil života nameće da Beograd mora da se širi. Nisu ljudi krivi što je Beograd jedini grad u Srbiji u kome ima svega. Sumnjam da bi odlazili iz svojih gradova da im tamo neko nudi ono što mogu ovde da dobiju.
Treba proširiti ulice (gde je moguće).
Zašto Psiholog stalno otvara teme sa nekakvom negativnom polaznom tačkom? Šta fali, nostalgija i sl. Dobro, ovom temom valjda želi da negativnim pokrene pozitivno, ali verujem da se, tamo gde treba, vodi računa o svemu tome. Ne može sve preko noći. Predugo se spavalo.

Nedostaje mu plansko sirenje. Mislim da je ne samo bespotrebno nego apsolutno nagrdjivanje grada sa ovim zgradama koje nicu u svakom parkicu, zatiranje svake zelene povrsine u korist nekog staNbenog kvadrata, nadogradnja zgrada za jos sprat-dva-tri.... jednostavno treba grad da se siri, a ne da raste u visinu.
Takodje posto svi vole da kaficare, ja sam vec godinama uverena da bi se opario covek koji bi otvorio lanac "no smoking bars"... jeste bilo bi jako tesko probiti ga na pocetku, verovatno imati obezbedjenje koje nadobudnima objasnjava da bi mozda ipak bilo bolje da pripale na nAkom drugom mestu... medjutim sa adekvatnom reklamom mislim da bi taj projekat bio em uspesan, em ekoloski povoljan :-)

Fali mu:
1. metro (barem 3 linije kao u Budimpešti...za početak)
2. efikasnija služba gradske čistoće
3. mostovi
4. definitivno novi željeznički a pogotovo autobusni kolodvor...jer sadašnji je katastrofalan)
5. modernizacija gradskih trolejbusa i tramvaja
6. zaobilaznica (a ne da tranzitni promet i autocesta idu maltene kroz centar grada

kad to ispuni (tih 6 je minimum minimuma) da grad dobije epitet Metropola

dok ne ispuni bit će samo velik grad ili velegrad...metropola ...teško (gledano sa mog stručnog aspekta (naime diplomiranog inžinjera prometa iliti po vaški saobračaja))

da se razumijemo ni Zagreb nije metropola (njemu fali još da od ovih rješi 1.i 3. točku)

naravno i sad će opet neki da trube kako sam došao ovdje provocirati:roll:

samo konstatiram realno i s aspekta moje struke...

e kad završiš studije saobračajnog fakulteta onda me argumetnima vi stručno demantirajte
do tada....:lol:

Nisam primetila da bilo ko ovde govori o Bgd-u kao metropoli.
Ne razumem ovaj smeh na kraju. U kakvim tripovima tvoj duh šeta?
O ostalim stvarima neću da komentarišem. Ja sam školovana žena i Srpkinja i ne zanimaju me kompleksi koje mnogi imaju zbog Beograda.

kad to ispuni (tih 6 je minimum minimuma) da grad dobije epitet Metropola
Gosn' 'rvat niko te nije pitao da li je Beograd metropola... ali mozda slabo razumes srpski pa da bi adekvatno odgovorio na temu evo sta wikipedia kaze sta je metropola, mozda engleski bolje razumes:
A metropolis (in Greek μήτηρ, mētēr meaning mother and πόλις, pólis meaning city/town) is a big city,[1] in most cases with over half a million inhabitants in the city proper, and with a population of at least one million living in its urban agglomeration.[2] Big cities belonging to a larger urban agglomeration, but which are not the core of that agglomeration, are not generally considered a metropolis but a part of it. A metropolis is usually a significant economical, political and cultural center for some country or region, and an important hub for regional or international connections and communications.
ja sam školovan čovek i Hrvat
s.erator i provokator kazem ti ja
za epitet "metropola" ipak se treba malo više POTRUDITI
Dakle jesi razumeo engleski ili ces morati potraziti u strucnom rjecniku odobrenom od zagrebackog sveucilista?
naravno i sad će opet neki da trube kako sam došao ovdje provocirati:roll:
taman posla, humanizam i vedar duh te doveo :evil: Cuje se bRe kad je neko maliciozan. 6 tacaka koje si nabrojao su odgovor na temu, sve ispod toga... cista malicioznost, provokacija... :roll:
e kad završiš studije saobračajnog fakulteta onda me argumetnima vi stručno demantirajte
do tada....:lol:
Ti komplexi studija su grozna stvar danasnjice, vis' kol'ko skole za badava :wink:

Gosn' 'rvat niko te nije pitao da li je Beograd metropola... ali mozda slabo razumes srpski pa da bi adekvatno odgovorio na temu evo sta wikipedia kaze sta je metropola, mozda engleski bolje razumes:
A metropolis (in Greek μήτηρ, mētēr meaning mother and πόλις, pólis meaning city/town) is a big city,[1] in most cases with over half a million inhabitants in the city proper, and with a population of at least one million living in its urban agglomeration.[2] Big cities belonging to a larger urban agglomeration, but which are not the core of that agglomeration, are not generally considered a metropolis but a part of it. A metropolis is usually a significant economical, political and cultural center for some country or region, and an important hub for regional or international connections and communications.

s.erator i provokator kazem ti ja

Dakle jesi razumeo engleski ili ces morati potraziti u strucnom rjecniku odobrenom od zagrebackog sveucilista?

taman posla, humanizam i vedar duh te doveo :evil: Cuje se bRe kad je neko maliciozan. 6 tacaka koje si nabrojao su odgovor na temu, sve ispod toga... cista malicioznost, provokacija... :roll:

Ti komplexi studija su grozna stvar danasnjice, vis' kol'ko skole za badava :wink:

SVAKA TI CAST!

ja ne bih smeo sa tobom da se bijem :(

:)

elokventno, in medias res i na nivou!

Back