Sta to Beograd nema?

Gosn' 'rvat niko te nije pitao da li je Beograd metropola... ali mozda slabo razumes srpski pa da bi adekvatno odgovorio na temu evo sta wikipedia kaze sta je metropola, mozda engleski bolje razumes:
A metropolis (in Greek μήτηρ, mētēr meaning mother and πόλις, pólis meaning city/town) is a big city,[1] in most cases with over half a million inhabitants in the city proper, and with a population of at least one million living in its urban agglomeration.[2] Big cities belonging to a larger urban agglomeration, but which are not the core of that agglomeration, are not generally considered a metropolis but a part of it. A metropolis is usually a significant economical, political and cultural center for some country or region, and an important hub for regional or international connections and communications. :

o jadan ti kad uzimaš definicije iz internet-"enciklopedije" čiji su autori baj d vej sami korisnici...dakle mogu i ja sad da napišem da je selo Mrduša Donja metropola a ti ćeš i to da mentalno probaviš kao de facto...

a onih 6 točaka kad se ispuni tek onda s saobračajnog aspekta velegrad zaslužuje naziv metropola

nije dovoljno imati milion stanovnika i 5 nebodera...ipak u današnjem suvremenom svijetu metropola treba ispuniti i neke saobračajne suvremene kriterije

metro - metropola
(je jedan od njih)

:arrow: :idea:
Re: Sta to Beograd nema?
Fali mu:
1. metro (barem 3 linije kao u Budimpešti...za početak)
2. efikasnija služba gradske čistoće
3. mostovi
4. definitivno novi željeznički a pogotovo autobusni kolodvor...jer sadašnji je katastrofalan)
5. modernizacija gradskih trolejbusa i tramvaja
6. zaobilaznica (a ne da tranzitni promet i autocesta idu maltene kroz centar grada

kad to ispuni (tih 6 je minimum minimuma) da grad dobije epitet Metropola

dok ne ispuni bit će samo velik grad ili velegrad...metropola ...teško (gledano sa mog stručnog aspekta (naime diplomiranog inžinjera prometa iliti po vaški saobračaja))

da se razumijemo ni Zagreb nije metropola (njemu fali još da od ovih rješi 1.i 3. točku)

o jadan ti kad uzimaš definicije iz internet-"enciklopedije" čiji su autori baj d vej sami korisnici...dakle mogu i ja sad da napišem da je selo Mrduša Donja metropola a ti ćeš i to da mentalno probaviš kao de facto...

a onih 6 točaka kad se ispuni tek onda s aspekta velegrad zaslužuje naziv metropola

nije dovoljno imati milion stanovnika i 5 nebodera...ipak u današnjem suvremenom svijetu metropola treba ispuniti i neke saobračajne suvremene kriterije

metro - metropola
(je jedan od njih)

:arrow: :idea:

gosn hrvat o.y.e.b.i.t.e
ne smaraj nas vise sa "saobračajnog aspekta"
daleko vam "lijepi zagreb vas"
beograd ima malo vise od 5 "nebodera"
za razliku od zagreba...
NAJLEPSE BIH TE ZAMOLIO DA DANASNJOJ OMLADINI SA FORUMA
OBJASNIS DA JE zagreb VELICINE AKO NE I MANJI OD NOVOG BEOGRADA
da ne zablude i nedajboze pomisle kako je zagreb VELIKIIIII GRAD.
ZBOGOM

gosn hrvat o.y.e.b.i.t.e
ne smaraj nas vise sa "saobračajnog aspekta"
daleko vam "lijepi zagreb vas"
beograd ima malo vise od 5 "nebodera"
za razliku od zagreba...
NAJLEPSE BIH TE ZAMOLIO DA DANASNJOJ OMLADINI SA FORUMA
OBJASNIS DA JE zagreb VELICINE AKO NE I MANJI OD NOVOG BEOGRADA
da ne zablude i nedajboze pomisle kako je zagreb VELIKIIIII GRAD.
ZBOGOM
Nemojte uporedjivati gradove..
Pisemo o Beogradu...

Izvinjavam se ovo je moj poslednji off topic, ali imam potrebu da odgovorim na prethodni.
Eto to je dovoljno da pojasni zasto sam reagovala kako sam reagovala na tvoj post.
Prepun si lazne dobrote, ali cinizam ti izbija iz svake reci.
Nisi ti na temi da bi rekao sta Beogradu nedostaje nego da bi utkao svoje nezadovoljstvo u postove pod "joj jadna ti" "kako ces ti da razumes" "Beograd nije metropola jer se Srbi ne trude" "ja sam tolerantan a imam i diplomu" "ponosan sam na svoje poreklo pa sam dosao sta slicno izjaviti na temi Beograd jerbo mi se cini da treba"...
Nebitno je ko je tvorac wiki-ja, informacije u njoj su najaktuelnije jer su protocne i podlozne stalnim promenama i kritikama. Ni moderatori Krstarice nisu placeni pa opet rade posao, zar ne?
Za Mrdusu Donju.... probaj je testa radi i svog opsteg obrazovanja radi postaviti na wiki pod metropole... iznenadices se da ne ide bas tako. A to sta cu ja i kako mentalno da obradim, 'rvat ja reagujem na sortu ljudi koji mrze.... a iz tebe se to i u postovima oseca. Vidi ovako -mozda od svih koji postuju ovde ima 2-3 Beogradjanina, 10ak ostalih -razliciti gradovi, drzave.... svako iznese svoj stav, ali ako ja reagujem i to ne prvi put samo na tvoj, bice da ti nemas stav nego propagandu.
a onih 6 točaka kad se ispuni tek onda s saobračajnog aspekta velegrad zaslužuje naziv metropola
Znas i Alisa da je imala cipele na stiklu mozda bi bila Pepeljuga, ali je bajka dovoljno lepa i bez toga. Prosto tvoj motiv nije diskusiija nego da dodjes i da se pos.eres, pa u skladu s tim mi je drago da si odgovorio kako jesi, govori o tvom motivu na ovom forumu veoma jasno.
nije dovoljno imati milion stanovnika i 5 nebodera...
Nije dovoljno imati ni diplomu ni hrvaCki pasos da bi bio kosmopolita. Kazem ti ne reagujem ja na tvoju nacionalnu i versku opredeljenost nego na tako osetljivu mrznju koju prodajes kao brigu i dobrotu.

Over and out :idea:

nema razvijenu internet kulturu (a i mrezu ),ne mislim samo na online trgovinu,vec i obavljanje mnogih drugih delatnosti za koje moramo da cekamo po raznoraznim (javnim) ustanovama
shodno tome,beogradu nedostaje malo vise shaltera

Back