Šta su nam ostavili preci?

Ja ne mislim, ja znam.

Лако је бити голман после пенала, или генерал после битке. Требало је овако а не онако. Да си скочио лево а не десно... итд.

Ако је нешто лоше долазило са стране, па се преци нису могли одупрети томе, рецимо политиком, војском, или било чиме другим, зар не треба кривити те са стране, него претке?

Али тема је о свеукупном наслеђу предака, не само о наслеђу из тог периода.

Наравно, само постављач је по обичају био веома тенденциозан и злонамеран па је тако свака иоле озбиљнија расправа на овој крајње бесмислена.

Лако је бити голман после пенала, или генерал после битке. Требало је овако а не онако. Да си скочио лево а не десно... итд.

Ако је нешто лоше долазило са стране, па се преци нису могли одупрети томе, рецимо политиком, војском, или било чиме другим, зар не треба кривити те са стране, него претке?

To nije uvek slucaj jer je ovde obicaj da se krive strani uticaji, a zanemaruje krivica ovog naroda.Slazem se da je kroz istoriju srpski narod najebao nekoliko puta zbog igre velikih sila, ali je uglavnom krivac za nase sadasnje bedno stanje losa i besciljna politika nasih prethodnika.

To nije uvek slucaj jer je ovde obicaj da se krive strani uticaji, a zanemaruje krivica ovog naroda.Slazem se da je kroz istoriju srpski narod najebao nekoliko puta zbog igre velikih sila, ali je uglavnom krivac za nase sadasnje bedno stanje losa i besciljna politika nasih prethodnika.

Ко је водио бесциљну и лошу политику? Народ?

Politicari koji su dosli iz naroda.

Кад је ко питао народ ко ће од политичара бити на власти? Они су постављани од "виших инстанци", а зарад интереса тих истих инстанци а не народа. Народ је само морао да се повинује и слуша. Али одосмо са теме, реч је о наслеђу.

090912-stalin-cat.jpg

:lol:

To je period napretka i progresa nase drzave.

Можда државе или државног апарата, али не и народа. У том периоду народ је претрпео највеће штете на духовном плану, и у највећој мери је баш тада уништавано наслеђе предака.

Taj "period napretka "me neodoljivo poseća na sadašnju situaciju...Uzimaj kredite levo i desno ...i kenyaj kako je sada bolje nego pod mrskim prethodnikom!
Istina je da do skoro, još od Titove smrti, ništa značajnije nije stvoreno u ovoj zemlji. Ali, i ovo što se radi opet je pomoću zaduživanja naše dece,unučića,čukununučića i još dalje...kod MMF i ostalih koji nam uvaljuju kredite ! Ma, pušenje debelo ...opet !

Taj "period napretka "me neodoljivo poseća na sadašnju situaciju...Uzimaj kredite levo i desno ...i kenyaj kako je sada bolje nego pod mrskim prethodnikom!
Istina je da do skoro, još od Titove smrti, ništa značajnije nije stvoreno u ovoj zemlji. Ali, i ovo što se radi opet je pomoću zaduživanja naše dece,unučića,čukununučića i još dalje...kod MMF i ostalih koji nam uvaljuju kredite ! Ma, pušenje debelo ...opet !

И шта је ту криво наслеђе предака?

Kada Srbi ne bi bili toliko optereceni sa time sta su nam preci ostavili, umesto da brinu o tome sta ce ostaviti svojim potomcima, ovo bi bila bolja drzava.

Mada, i preci su tu samo da bi lupali svakojake tupave floskule o 'srpstvu' i tradiciji, glavni motiv Srba je bio i ostao sopstveno d.upence.

Misoni reče "Ja volim moju tradiciju i istoriju onakvu kakvu su mi ostavili preci."

pa me interesuje - koliko tu zapravo ima osnova za ljubav ako su nam (moje mišljenje) preci ostavili par prokletstava, zbog kojih i danas patimo:

Na primer Podele i na primer Predrasude.

Volite li vi amanet svojih đedova i zašto, m?

Ne znam da li je istorija tvojih i Misonijevih predaka ista??

Ukoliko jeste, nije redak slucaj kao sto je tvoj,
da se pleme izrodi,
sto bi rekli klinci, loza ti se bagovala!!!!:per::per::per::per::per::per::per:

Ukoliko nije, ti i ne mozes znati kolika je svetinja Misonijevo nasljedje,
a to sto pokusavas da uprljas ono sto ti ne pripada,
kompleks je malenog kopileta, odbacenog iz familije!!!!!
:per::per:

Back