Šta su najčešći razlozi za pad nataliteta

Навела.

Рекох ти да је проблем у мушкарцима. Размисли мало шта ви нудите и како живите.
Pravo u centar. Ne nude ništa, ako uključiš bojler po skupljoj struji, to je katastrofa, žive "stisnuto" i ako imaju i ako nemaju, još od žene očekuju da ih tretira kao njihova majka, da ide na posao, pa sa posla pravo u kuhinju, još konkretnije: dok su muškarci oralni njive, morao je neko i da kuva i pere i onda su logikom podeljeni poslovi na "muške i ženske".
Današnja vremena su drugačija (nekima mora da se nacrta) pa zašto bi žena danas trebalo da radi i muške (posao, radno mesto) i ženske poslove a muškarci samo muške?
Što rekla jedna forumašica, treba da bude "velikomučenica" da bi je tamo nekakav seljober poštovao? Može, kad se taj seljober prvo odrekne svog auta i uzme da ore njivu lično, e onda može današnju ženu da poredi sa svojom babom.
Nateraste me da branim feministkinje.
P.S. @asd221 bravo za sve što si napisala.

Pa sad moze se o tome diskutovati kad zena ispuni njen deo kog je sve manje
Sve zene koje znam,sa posla,iz komsiluka,iz porodice...trce sa posla na pijacu,kuvaju ruckove,ciste,peru,peglaju,prave zimnicu,neke i bastu imaju,kose travu,uce s djecom,vode djecu na treninge,casove...dok vecina muskaraca,necu reci svi...uglavnom za to vrijeme,kad dodju s posla leze na kaucu i cekaju gotov rucak.
Nece ni smece da izbace.Ne znaju ni gdje im stoje gace i carape.
Da ne pricam da teret bolesnih roditelja,bilo njenih,bilo muzevih,spada na zenu.
I sad mi ti pricas o nekim sponzorusama.
Ima i takvih...ali i ti sponzori nisu u znoju zaradili svoj kapital,tako da je krpa nasla zakrpu.Njima i ne trebaju zene domacice.Njima treba neka Jelena Karleusa. :)
Ja pricam o vecini prosjecnih zena iz svog okruzenja.

Ne znam s koje planete pises bar jednu takvu da znam
Ja ne znam s koje si ti planete,vjeruj.Kod mene u okruzenju,a zivim u manjem gradu, je ovako.
Nijednu sponzorusu ne poznajem,a one koje su takve su zene lokalnih tajkuna i kontroverznih biznismena.A njih nema mnogo.
Ostale,prosjecne zene i te kako rmbace...i rade vise od muskaraca u porodici.

Zeno to nije moja teorija,upali tv,procitaj novine,izadji u bg po kaficima i trznim centrima pa brzim hranama i pijacama,tamo neces naci te tvoje mlade na stiklama kako kupuju kupus da kisele
Ne svodi se sav zivot samo na kiseljene kupusa.Ne znaci da ako kiseli kupus,zena ne moze otici i u trzni centar ili kod frizera.
Ima i kod nas trznih centara,pijaca i kafica,ne samo u Bg. :)
Svako jutro kad idem na posao,prolazim kraj jednog velikog kafica.On je iz rane zore pun.Rijetko koja zena sjedi,uglavnom su to muskarci svih generacija.Tako isto i kad se vracam s posla.I sad mi reci ko je besposleniji.
U kladionicama i kafanama je takodje manje zena.Na pijacama je vise. :)
Brzu hranu jedu svi podjednako.

Moje pitanje je postavljeno tebi. Kako to da oni, sa nedostatkom novca, sa poteškoćama za život imaju takav natalitet, a sve ono što si ti naveo, što kažeš da je bitno za natalitet, zapravo pogrešno. Pre bi se reklo da imamo prevelika očekivanja, sebičnost i tražimo luksuz.
Tako sto su vecinom nemarni roditelji koje bas briga sto je dete boso, golo, neobrazovano. Jednostavan odgovor.

Пад наталитета се дешавао и у ранијим историјским периодима.Римско царство је нешто слично доживљавало у првим вековима н.е, Римљани више нису хтели да се размножавају, нису помогли ни посебни закони који су донети да се побољша наталитет и на неки начин казне они који неће да се жене и рађају децу.

То се углавном дешава када једна цивилизација достигне свој максимум, и онда крене полако да пропада.Западна цивилизација се налази у тој фази, достигли су свој максимум крајем 19 века/почетком 20 века, када је читав свет био посед неке од европских сила.

Back