Šta su najčešći razlozi za pad nataliteta

... Kako to da oni, sa nedostatkom novca, sa poteškoćama za život imaju takav natalitet, a sve ono što si ti naveo, što kažeš da je bitno za natalitet, zapravo pogrešno. Pre bi se reklo da imamo prevelika očekivanja, sebičnost i tražimo luksuz.
Људи који су примитивнији, сиромашнији и необразованији, мање су начети декаденцијом модерне (западне)цивилизације, и самим тим код њих се мање осећају последице општег пропадања.Код њих је још очувана виталност у извесној мери, и та виталност се изражава кроз бројно потомство.

Није лако данашњим женама.Грде их што висе по фризерским и козметичким салонима,теретанама, соларијумима а да то не раде нико их не би ни погледао.Модерни Српчић се нагледао затегнутих гуза и сиса по интернету, Пинку, Хепију и сада му се не диже на неку просечну жену.

Zdravi Srbi koji ne žele da imaju potomstvo,a imaju skoro 40 godina.Hoće što duže da žive kao tinejdžeri(takav stil života mogli su videti u nakaznim Američkim serijama i filmovima gde su seks,novac i alkohol glavna svrha postojanja svakog čoveka).A onda nam decu prave migranti,cigani,narkomani,alkosi... I usvajaju ih pe.deri, trandže i slične socijalne nakaze...

Моја деца су се родила баш деведесетих. Пети октобар је срање.
Ne verujem ti. Bez plate i penzije u drzavnim firmama, i bez stabilnog prihoda u privatnim,
te poslovanje sa kesom i drhtavicom koja to nosi, neko ko je pravio decu u to vreme
je izuzetan primerak.

edit:
postoji jedino luft od 1995 do bombardovanja, kada je plata bila 80 maraka. Ali taj stres koje je to
vreme nosilo je onemugacavlo bilo kakvu stabilnu porodicu.

Ne verujem ti. Bez plate i penzije u drzavnim firmama, i bez stabilnog prihoda u privatnim,
te poslovanje sa kesom i drhtavicom koja to nosi, neko ko je pravio decu u to vreme
je izuzetan primerak.

edit:
postoji jedino luft od 1995 do bombardovanja, kada je plata bila 80 maraka. Ali taj stres koje je to
vreme nosilo je onemugacavlo bilo kakvu stabilnu porodicu.

'94 и '95. годиште су. То што ми ти не верујеш, заболе ме знаш колико.

'94 и '95. годиште су. То што ми ти не верујеш, заболе ме знаш колико.
Verujem da postoji neko kome je i u paklu lepo. Ali to sto si ti dobro prosao
ne znaci da je pakao bio bolji od raja koji je nastao 5.10.2000. U citavoj mojoj
generaciji iz skole samo jedan se ozenio u to vreme, a posle 5.10.2000 kolko
hoces.

Verujem da postoji neko kome je i u paklu lepo. Ali to sto si ti dobro prosao
ne znaci da je pakao bio bolji od raja koji je nastao 5.10.2000. U citavoj mojoj
generaciji iz skole samo jedan se ozenio u to vreme, a posle 5.10.2000 kolko
hoces.

Женско сам и није ми било лепо али то су биле године за рађање. Да ли је требало да чекам педесету, шта мислиш?
Узгред, цела моја генерација је тада добила децу.

И извини, о каквом рају причаш после петог октобра? Да ли си пијан можда? Ко све није модератор, страшно...

Poslednja izmena:
Женско сам и није ми било лепо али то су биле године за рађање. Да ли је требало да чекам педесету, шта мислиш?
Узгред, цела моја генерација је тада добила децу.

И извини, о каквом рају причаш после петог октобра? Да ли си пијан можда? Ко све није модератор, страшно...
Znaš kako ili si radila u sdk ili nekoj banci, a da je taj život za rađanje zmači da si udata za nekog ko je tad bio u prilici da normalno živi što je bila prava retkost. Samo činjenica da se poslovanje prenelo u legalne tokove nakon 5.10.omogućilo je normalan život mnogima pa i meni..

Poslednja izmena od moderatora:
To sto moja snajka nema nameru da radja u Londonu a ima dva kuceta, dok se brat nista
tu ne pita. A imaju para za desetoro...

nema nameru nije ti palo na pamet da nekim slucajem ne moze da ima decu pa se brani tim stavom?

sto se tice brata ako zeli decu sve zene sveta su "na izvoli"

zasto mislis da su ljudi koji odluce da zive bez dece manje vredni od onih koji imaju decu? i da se nece predomisliti za godinu dve...znam par primera iz Srbije pa zato pitam :D

nema nameru nije ti palo na pamet da nekim slucajem ne moze da ima decu pa se brani tim stavom?

sto se tice brata ako zeli decu sve zene sveta su "na izvoli"

zasto mislis da su ljudi koji odluce da zive bez dece manje vredni od onih koji imaju decu? i da se nece predomisliti za godinu dve...znam par primera iz Srbije pa zato pitam :D
Skreces sa teme koja je uzrok pada nataliteta. Tako da ljudi koji se odlucuju da nemaju decu su posebna kategorija, a ne pravilo.
Medjutim ako to postane pravilo onda ajde da se bavimo time...

pravo pitanje teme je

koliko si spreman da menjas svoj dosadasnji zivot da bi se posvetio bebi ?

ko ne zeli (trenutno da ima dete) trazi izgovor mala mi plata , nemam svoj stan, jao ovo jao ono, kuku-lele ....
ko zeli itekako se organizuje i uslovno receno zrtvuje za to isto dete. i nema sile da ga sputa da ne obezbedi osnovne uslove da zivot
svog "bracnog druga" i bebi.

Back