Da, vidi stvarno napisala sam greskom malim slovom sorry ali lapsus...Nije mi cilj da nekog vredjam, nemam apsolutno nista protiv pripadnika bilo koje nacije ali ono sto sam napisala je suva istina. Bez ikakve zelje da se raspravljam ili dokazujem opste poznate stvari, jednostavno je cinjenica da ce prodavci i obezbedjenje biti na oprezu kada se radi o Albancima i ostalim nacijama kod kojih su kradje oraganizovane i ucestale. Svi znamo da se to masovno radi i nemam potrebu da dokazujem jer svako ko je pazario u Svajcarskoj, Nemackoj ili Austriji zna da ima puno kradja po elitnim radnjama od strane profesionalnih lopova koji su pripadnici balkanskih naroda, moze to nas obican svet jako da uvredi, probudi ponos, ojaca zelju da dokazujemo nasu velicinu ali ponavljam ne mozemo da drzimo zatvorene oci jer sanirane robe bar u Srbiji ima. Odakle dolazi, ko je doprema, kome je namenjena, ko je krade...bitna pitanja za nas...Ako nama ne smeta da pazarimo D&G suncane naocare za sitan novac nemamo prava da se vredjamo ako oni imaju gard prema naciji jer je to njihov posao, obezbedjenje sluzi da sacuva stvari u radnji od kradja. Ista stvar vazi i za Bosnu, Albaniju...
Ja sam zelela da kazem da ne razumem zasto imamo uopste zelju da luksuzne radnje tretiramo kao Zaru jer jednostavno one to nisu, njima nije cilj masovna kupovina, ne obrcu novac na taj nacin i naravno da stite svoje interese i zadrzavaju status. Ko je protiv toga ne mora da ulazi u njih, ja iskreno retko ulazim ali mi je jasno da ja nisam ciljna grupa kupca. Kao sto bilo koji high street brand ima svoju ciljnu grupu tako i taj Louis Vuitton ima svoju grupicu...da li bih zarko zelela da budem u njoj odgovor je ne ali na taj nacin posluju firme tog tipa. Diskriminacija...sumnjam...kao sto ne mozete otici na baletsku predstavu u patikama i farmericama tako ne mozete uci u luksuznu radnju bilo kako, osim ako niste prebogati pa vam je dozvoljeno jer se zna da cete u njoj puno potrositi. To je nacin poslovanja i nema uvrede u tome, kao sto sam kazala, oni ne traze puno...mislim da je osnovni zahtev pristojnost a to sto su nas nasi lopovi izbrukali radi sanirane robe koji opet nama prodaju je cinjenica sa kojom bi smo svi zajedno morali da se suocimo i da ne kupujemo vise od njih...kao sto rekoh vazi i za nas i za Albance i za Bosance za ostale ne znam...(btw ja nikada nista nisam kupila od sanera niti sam u zivotu isla po stanovima da razgledam robu)