Sta ste poslednje gledali u pozoristu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Veceras sam u Atelje-u 212 odgledala predstavu "Art" i bas sam ispunjena zadovoljstvom. Konacno jedna predstava bez plitkog humora, vrhunski savremeni tekst i vrhunski glumci.

Na bazi benignog konflikta oko kupovine jedne slike i odnosa prema umetnosti prelama se ceo komplikovan svet trojice prijatelja.

Svetozar Cvetkovic u ulozi Serza je odlican, ali ako smem sebi da dam to pravo, njegov nacin glume je za mene uvek na ivici "foliranja". Ipak, kad bolje razmislim, bez njega bi bilo totalno bezlicno.

Ali, Tihomir Stanic u ulozi Marka je moj favorit. Prosto ga obozavam. :)

Gledao sam je pre neko vece u Beogradskom Dramskom Pozoristu i fenomenalna je! Prilicno teska prica, ali protkana crnim humorom...
Preporucujem svima!
U glavnim ulogama su Vuk Kostic (maestralan), Vojin Cetkovic, Dragan Petrovic Pele, Ivan Tomic...
Predstava nije za mladje od 18 godina, bavi se jako teskim temama, i iako cete se verovatno smejati sva tri sata, u sustini je to ozbiljna, duboka prica...:)

Upravo došla sa predstave Ljubavnik velikog stila koja se izvodi u Zvezdara teatru. Glume: Milorad Mandić Manda, Milan Kalinić, Katarina Žutić, Anastasija Mandić, Janoš Tot i Srđan Ivanović. Vrckav tekst, odlična glumačka podela i fenomenalni Manda. Preporučujem predstavu, ja sam grcala od smeha.

'Proslava' u Ateljeu 212 i ne preporucujem...morbidna tema, o incestu u porodici...

'Jasmin na stranputici' u Slaviji i jako mi se dopala...na prvi pogled tekst obiluje humorom, a ispod toga se krije teska prica o Sarajlijskom izbeglici koji bi da pobegne sa Balkana a ostao bez igde ikoga, slikarki i njenoj sestri-psihologu u penziji, usamljenoj osobi koja je jako vezana za sestru...sjajna glumacka postava, Rada Djuricin, Ljiljana Lasic i Ivan Bosiljcic...moja preporuka :)

Konacno pogledah "Pseci valcer" u JDP-u...
Moram priznati da sam vise odusevljena sjajnom glumackom postavom, scenografijom, nego li samom pricom...ali sve u svemu-nije losa predstava. Lecic standardno dobar (kakvu energiju ima covek!)...posebno me je odusevio Susljik (Feklusa), koga u prvi mah nisam odmah prepoznala...stvarno jako zahtevna uloga, slabo ko bi mogao tako uverljivo da je odigra...i Jasmina Avramovic, njen dolazak komedija-'zivota mi, napicu se', 'uzdravlje nekome, ko voli nekoga'... :)

Konacno pogledah "Pseci valcer" u JDP-u...
Moram priznati da sam vise odusevljena sjajnom glumackom postavom, scenografijom, nego li samom pricom...ali sve u svemu-nije losa predstava. Lecic standardno dobar (kakvu energiju ima covek!)...posebno me je odusevio Susljik (Feklusa), koga u prvi mah nisam odmah prepoznala...stvarno jako zahtevna uloga, slabo ko bi mogao tako uverljivo da je odigra...i Jasmina Avramovic, njen dolazak komedija-'zivota mi, napicu se', 'uzdravlje nekome, ko voli nekoga'... :)
pisala sam vec,slicno tebi.Susljik je odlican.
Leka je stvarno fenomenalan,njegova energija je zadivljujuca.Drzao mi je paznju sve vreme,iako je predstava u nekim trenutcima bila smor.Opet bih odgledala predstavu.

pre ovoga, pogledao "neki to vole vruce" na terazijama. pozitivnih utisaka ima, ali mi je glavni jedan veliki, negativni- bojana stefanovic, 'puslica'. i dalje mi nije jasno na koju foru ona devojka moze da se bavi tim poslom.
vecu 'operisanost' od harizme i talenta odavno ne videh.
to chak prevazilazi ivanu mihic. a mislio sam da je to nemoguce

Poslednja izmena:
Bog je dj...u pozoristu dusko radovic.....to je duo drama,ali vise dodje kao neki performans,ima muzike,pojavljuju se neka deca...vredi pogledati!

Ujkin san u snp u ns ... dobra predstava, drugi put sam je gledao...fenomenalna goca dimic djurdjevic i odlicni peca ejdus naravno.....:)

Kosa u ateljeu .... meni se iskreno ne svidja.... pesme su ok i ta grupa, kako je sve uvezbano... ali nista tu mene nije iznenadilo, nista neocekivano... svi likovi uopsteni,... prica milion puta prezvakana od kada se prvi put pojavila, to sto je smestena u moderno doba nije nista novo to se radi vec godinama.....i sama predstava je pokopana time sto je imala neverovatan marketing, gala premijeru od 10 000 dinara gde ste posle mogli da razgovarate sa glumcima(wau) i cene ulaznica koje su krenule da se povecavaju svaki mesec sa 1500 na 2000 i na kraju(za sada...) 2 500...a u predstavi sergej nece da se proda za milione u borbi protiv globalizacije i sl...bezveze mi je to....
najbolje su epizodne uloge... tanja boskovic, fedja stojanovic...... krivo mi je da pricam lose o predstavi posto moja drugarica igra u njoj , ali ona je ionako deo tog plemena sto je ok.....ali cini mi se da je ta predstava napravljena samo da bi namlatila pare od nekih malogradjana koji nikada u zivotu nisu dosli u pozoriste.....ili su bili mozda na pevaj brate....

Kabare na Terazijama, mnogo mi se dopalo! :) odusevila me je Ivana Knezevic, prelepo peva i Slobodan Stefanovic-ceremonijal majstor :worth:

P.S. Kosu su sada pustili na 1700 ali i to je previse...kapiram da su dosta para ulozili, odlican marketing, ali ovo je Srbija, ko ima da da tol'ke pare za jednu predstavu...ja cekam da se pusti na razumnu cenu, a do tad ima da se nacekam... :confused:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back