Sta ste poslednje gledali u pozoristu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kabul u narodnom.... vredi pogledati.... zapravo ono sto je fenomenalno i fascinantno je prvi sat predstave i Dusanka Stojanovic u tom satu.... ta zena je zadala domaci zadatak mnogim glumicama i glumcima.... Traje 4 sata, sto je, po mom licnom misljenju malo bespotrebno za ovaj komad konkretno, i neke delove mnogo razvlace bez potrebe.... preporucujem:)

I ja bih Svabicu da gledam u JDP-u, isto 800 sa popustom :(

Odgledah dve predstave ove nedelje...
"Bog je DJ" u Dusku Radovicu...dopala mi se, interesantna je tema, onako parodija na rialiti sou, kako ljudi dopiru do tv-a, sta od njih mediji i traze...propraceno je i imitacijom spotova...simpaticno.

"Igrajuci zrtvu" u Narodnom...nije mi se dopala ni prica a ni rezija, ne preporucujem.

"Briljantin", Pozoriste na Terazijama...jako simpaticno, preporuka :) i ubuduce kad vidim da dovode srednjoskolce, bolje da ocekujem neocekivano...elem, pred pocetak drugog cina na scenu je izasao dirigent i zamolio publiku da ne baca zvake na orkestar inace ce biti prinudjeni da prekinu predstavu...stvarno me je bilo sramota sto sam uopste bila u sali, pa sta ti klinci i dolaze kad ne znaju da se ponasaju...pa nije zvaka za seljaka-a ni pozoriste za svakog!

Juce pogledah "U mocvari", JDP...uh, odavno nisam gledala ovako tesku predstavu, uopste mi se nije dopala, tako mracna prica...jedino me je scenografija odusevila i Dubravka Kovjanic, koju sam prvi put gledala.

"Briljantin", Pozoriste na Terazijama...jako simpaticno, preporuka :) i ubuduce kad vidim da dovode srednjoskolce, bolje da ocekujem neocekivano...elem, pred pocetak drugog cina na scenu je izasao dirigent i zamolio publiku da ne baca zvake na orkestar inace ce biti prinudjeni da prekinu predstavu...stvarno me je bilo sramota sto sam uopste bila u sali, pa sta ti klinci i dolaze kad ne znaju da se ponasaju...pa nije zvaka za seljaka-a ni pozoriste za svakog!

Juce pogledah "U mocvari", JDP...uh, odavno nisam gledala ovako tesku predstavu, uopste mi se nije dopala, tako mracna prica...jedino me je scenografija odusevila i Dubravka Kovjanic, koju sam prvi put gledala.

Gledao sam U MOČVARI. Predstava je ispod svakog kriterijuma. Totalni promašaj i od režije i od glume.
Gledajte BAHATKINJE u Narodnom!!!

"Terapija" Atelje 212, rezija Goran Markovic...neobicna drama, u nekih desetak do dvanaest scena u kojima se na kaucu terapeuta smenjuju ljudi (da ne kazem pacijenti;))...koji u prvih par prica izgledaju kao stranci u odnosu jedan prema drugom, a posle se shvata da se oni i poznaju...jako interesantna predstava, preporuka.

"Delirijum tremens", BDP, tekst i rezija Goran Markovic...cista 10-ka! 2.5h su mi proletela za cas :) prvih pola sata totalna komedija, plakanje od smeha...gluma kao zavist, kao porok...koje su njene lose strane...sto rece Ejdus "gluma-najnezahvalnija profesija...slikarstvo-te slike ce biti okacene u muzeju, neko ce ih gledati...muzika-kompozicije ce se svirati godinama...a dramska umetnost-gledalac ne moze poneti nista od toga sa sobom, scene kojih se ljudi ponekad sete i ubrzo zaborave"...sjajna glumacka postava, moram priznati da me je Zivic odusevio. Preporuka na kvadrat :D

He he...drago mi je da ti se svidja Delirium , to je najbolja komedija koju sam gledao... stvarno nije sto mi je Peca profesor :D smeh od prve do poslednje recenice,ali bukvalno !

Ja sam zaboravio da napisem neke predstave koje sam gledao sad ne mogu ni da se setim..... Djuricko i Cetkovic igraju ...mmm.... Eden na istoku ...tako nesto.... duhovito, komedijica.... ja sam gledao na fdu kao ispitnu predstavu a cini mi se da to igraju u Bdp... djurickov reziserski debi....

"Suma", Jugoslovensko dramsko...pa s obzirom kakve sam kritike citala, ocekivala sam vise...nije me odisevila, mada nije ni toliko losa...jos kad je Djuricko dosao na scenu :(...u poslednje vreme (poslednjih godinu i po) mi je postao tako antipatican...uopste mi nije prirodan, isuvise nadmeno se ponasa...mada, ni glumci sinoc nisu bili motivisani jer nikad nisam bila u praznijoj sali jdp-a...

A ono sto mi uvek zapadne u oci kad se vracam iz jdp-a jesu ti klanovi...pa ne znam moze li jedna predstava da prodje a da u njoj nije Djuricko, Vojin Cetkovic...da li se reditelji toliko plase da 'eksperimentisu' sa novom ekipom...

sramota... i mene je stid zbog njih :rumenko: mada nismo svi takvi... nas su u petak vodili da gledamo "Cigani lete u nebo" i nije bilo nikakvih problema, tokom cele predstave tisina i sve u najboljem redu kako i treba da bude. Svidela mi se predstava, a verujem da je i ostalima bila zanimljiva posto su dobili bas dosta aplauza. Ne znam ni sama koliko puta su izlazili da se poklone... :super:

Sorry Mrvitze, nemam nameru ga generalizujem stvari, ali svaki put kad sam gledala neku predstavu gde su vodili srednjoskolce bude neki haos...al' naravno ima vas i finih ;) :) ja u nedelju idem da gledam Cigani lete u nebo :D

Zagonetne varijacije davno gledah, jedna od najboljih predstava u Narodnom. Kome se ovaj komad dopao preporucujem mu i predstavu Posetilac (Atelje 212), od istog autora-Erik Emanuela Smita (nedavno bilo 100. izvodjenje).

Poslednje gledah "Kako vam drago", Jugoslovensko dramsko, rezija Slobodan Unkovski...hm, nije mi se dopala predstava, pre svega bila je isuvise razvucena, preko 2.5h, neke scene su se sasvim bespotrebno oduzile...a ni modernizacija Sekspira mi se ovog puta nije dopala, bilo je za moj ukus malo vise vulgarnosti koje mi nekako ne idu na Sekspira...sve u svemu sjajna gluma Nade Sargin je razlog da ne budem potpuno nezadovoljna ;)

"Tako je moralo biti", JDP, rezija Egon Savin, vredi pogledati, jako dobra glumacka postava, pre svega moram izdvojiti sjajnu Anitu Mancic i Jelenu Petrovic (igrala je Stanku).

"Barbelo, o psima i deci", JDP, rezija Dejan Mijac...surova drama o ljudskim odnosima koji su tako hladni, da se bolje razumemo sa psima nego ljudima...meni se jako dopala drama, ali je bas teska, ostavlja gorak ukus u ustima...po prvi put sam na sceni videla kucice i najdirljiviji momenat u predstavi mi je trenutak kada nalaze malo stene...sjajna simbolika s obzirom na scenu u kojoj se to desava...uh, jos sam pod utiskom ove odlicne predstave, preporuka!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back