Manjilov
Početnik
- Poruka
- 7
"Banović Strahinju" u režiji Andraša Urbana a u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice. Za utisek niko nije pitao pa neću ni govoriti o njima.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

...Ko zna, ukusi su različiti kao i osećaji za pozorišnu estetiku.Ne idu? Pa Šekspir je sam po sebi pun vulgarnosti.Poslednje gledah "Kako vam drago", Jugoslovensko dramsko, rezija Slobodan Unkovski...hm, nije mi se dopala predstava, pre svega bila je isuvise razvucena, preko 2.5h, neke scene su se sasvim bespotrebno oduzile...a ni modernizacija Sekspira mi se ovog puta nije dopala, bilo je za moj ukus malo vise vulgarnosti koje mi nekako ne idu na Sekspira...sve u svemu sjajna gluma Nade Sargin je razlog da ne budem potpuno nezadovoljna![]()
U svakom komediji, a i u nekim istorijskim dramama, tu i tamo i u tragedijama, stalno je ubacivao seksualne aluzije i igre reči. Čak ih ima i više nego što to se to vidi u današnjim predstavama i ekranizacijama na engleskom, pošto se jezik donekle promenio i neke aluzije više nisu jasne. (Na pr. kad ono Hamlet kaže Ofeliji "Idi u manastir", to je u Šekspirovo vreme moglo da znači i "idi u javnu kuću", pošto je to bilo drugo značenje te reči). Nisam gledala pošto ne volim Šekspirove komedije, ali ako je predstava puna vulgarnosti, to znači da su bili verni Šekspiru."Barbelo, o psima i deci" mi se najviše dopala od predstava koje sam gledala ove godine u JDP. Dopala mi se znatno više nego "Skakavci", mada ni to nije loša predstava. (Ostale predstave koje sam gledala: "Pred penzijom", "Kandid", "Druga strana", "Pseći valcer", "Šine", "Sanjari", "Shopping and *******".)"Barbelo, o psima i deci", JDP, rezija Dejan Mijac...surova drama o ljudskim odnosima koji su tako hladni, da se bolje razumemo sa psima nego ljudima...meni se jako dopala drama, ali je bas teska, ostavlja gorak ukus u ustima...po prvi put sam na sceni videla kucice i najdirljiviji momenat u predstavi mi je trenutak kada nalaze malo stene...sjajna simbolika s obzirom na scenu u kojoj se to desava...uh, jos sam pod utiskom ove odlicne predstave, preporuka!

"Tako je moralo biti", JDP, rezija Egon Savin, vredi pogledati, jako dobra glumacka postava, pre svega moram izdvojiti sjajnu Anitu Mancic i Jelenu Petrovic (igrala je Stanku).
Rocky horror show
Ako je 10 maksimum bodova za skorovanje, predstava od mene dobija 15 jer je prevazisla sva ocekivanja.
Fantasticno

Gledajte BAHATKINJE u Narodnom!!!
fantastično, jedna od najboljih predstava koje sam gledala ove godine (a bogami sam ih se nagledala, da nadoknadim sve protekle godine 
bojana stefanovic, 'puslica'. i dalje mi nije jasno na koju foru ona devojka moze da se bavi tim poslom.
vecu 'operisanost' od harizme i talenta odavno ne videh.
to chak prevazilazi ivanu mihic. a mislio sam da je to nemoguce

uh, jedva sam cekala da se ta scena zavrsi 

Da nam živi živi rad u ateljeu
fascinira me kako profesionalni glumci lako skontaju problematiku zaposlenih ljudi
i dokle ćemo se vrteti u krug?
preporučujem!