- Poruka
- 401.292
dobro ti izgleda boranija..volim to povrce , ali bez mesa ..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Боранија са месом и другим детаљимаPogledajte prilog 571160
Na današnji dan 2002. godine na nekoj tv stanici je Tanja Bošković dala recept za boraniju na crnogorski način:boranija je i zdrava da se jede
kopirah ovo sa neta
"Boranija je veoma niskokalorična, ali je zato bogata biljnim vlaknima i proteinima. Samo jedna šolja boranije sadrži dovoljno proteina za čitav dan. Boranija sadrži čak i omega 3 masne kiseline (naravno, biljnog porekla).
Ova zdrava namirnica je bogata vitaminom K, koji ima značajnu ulogu u zgrušavanju krvi i raspodeli kalcijuma u organizmu. Bogata je i vitaminom C, a sadrži i vitamine B grupe, uključujući B1, B2, B3, B6 i folat (prirodni oblik vitamina B9), kao i vitamin A.
Boranija sadrži i bakar, hrom, magnezijum, kalcijum, natrijum, fosfor i gvožđe. Posebno je korisno što boranija sadrži značajne količine silicijuma, koji je veoma važan za zdravlje kostiju i vezivnih tkiva. "

Danes mi je neprijeten dan.
Imam težave z družino in ljubeznijo.
Danes jedem samo solato, samo sedim in jedem na Techgara za kosilo.

Oljušti se celer od korice, iseče se na kriške cca. 4mm...ako su kriške velike, presecite na pola...Kako se ovo pravi? Ja obično samo narendam celer uz crveni kupus i šargarepu.
---
@topic Pečene krompire i pečurke.