Šta ste danas jeli?

Moj današnji ručak (upravo ga varim ;))
rucakkuskus1-1.jpg

Kus-kus (Pota :heart:) sa prelivom od povrća (brokoli, paprika, beli luk) + paradajiz salata.

Odavno nisam pisala na ovoj temi jer nisam pravila nesto novo.
Danas sam za rucak spremala Tursko cufte i odusevila se jer se brzo spremi, a ukus je fantastican.Zao mi je sto nisam slikala.

Tursko cufte ( za 4 osobe )
Oljustite 1 kg krompira, isecite na komadice, posolite so, vegetu i biber, sipajte malo ulja (oko 20 ml) i dobro promesajte.
Umesite 1/2 kg mlevenog mesa, 1 paradajz izrendajte na sitno rende, 1 kasika kecapa, 1 seckana glavica crnog luka, 1 jaje, 2 kasike brasna, 1 kasicica origana, 1 kasicica senfa, seckan persun, so, vegeta, biber.Da bude u frizideru oko 20 min.
4 paprike isecite na vece komade, a 1 paradajz na kolutove.
U tepsiju sipajte malo ulja ( 20 ml) i redjajte od mlevenog mesa male ustipke ( u velicini manjeg jajeta), a izmedju poredjajte krompir i paprike.Odozgo poredjajte kolutove paradajza, posolite seckani persun i pecite u rerni.

Odavno nisam pisala na ovoj temi jer nisam pravila nesto novo.
Danas sam za rucak spremala Tursko cufte i odusevila se jer se brzo spremi, a ukus je fantastican.Zao mi je sto nisam slikala.

Tursko cufte ( za 4 osobe )
Oljustite 1 kg krompira, isecite na komadice, posolite so, vegetu i biber, sipajte malo ulja (oko 20 ml) i dobro promesajte.
Umesite 1/2 kg mlevenog mesa, 1 paradajz izrendajte na sitno rende, 1 kasika kecapa, 1 seckana glavica crnog luka, 1 jaje, 2 kasike brasna, 1 kasicica origana, 1 kasicica senfa, seckan persun, so, vegeta, biber.Da bude u frizideru oko 20 min.
4 paprike isecite na vece komade, a 1 paradajz na kolutove.
U tepsiju sipajte malo ulja ( 20 ml) i redjajte od mlevenog mesa male ustipke ( u velicini manjeg jajeta), a izmedju poredjajte krompir i paprike.Odozgo poredjajte kolutove paradajza, posolite seckani persun i pecite u rerni.

Sutra pravim,imam neku mlevenu curetinu,1kg,izvadio sam da se odmrzne za sutra,inace nisam znao sta da radim sa tim.:)

Mirko sad sam i ja nesto naucila od tebe, znaci moze i mlevena curetina.
Ja nisam napisala ali pravila sam sa mlevenom junetinom.Vazno je da je ukusno.
Jednom sam pravila i varijantu od mesa sam napravila rolat koji sam stavila po duzini pleha, a sa obe strane krompir i paprika i naravno odozgo paradajz i persun.Kad se je ispeklo rolat od mesa sam sekla na kriske.

KREM SUPA OD TIKVICA
Rendanu tikvicu zaciniti ( so, biber, beli luk, vegeta i origano) i kuvati u vodi sa maslinovim uljem.Kad je kuvano ( a bude zacas) staviti u blender, izmiksirati i vratiti u serpu i na ringlu da prokuva.Skloniti sa vatre i dodati pavlaku.

TESTENINE SA TIKVICOM
Skuvate omiljene testenine.Nastranu dinstate rendane tikvice. U tepsiju koju ste dobro podmazali uljem redjate red testenine, red dinstanih tikvica, red naribani sir, pokrijete testeninom, zalijete sosom od pavlake, jogurta i jaja, posolite susam. Pece se u rerni dok ne zarumeni.

Uzivate!:heart::heart::heart:

ZAPECENE TORTELINE SA MLEVENIM MESOM
2 pakovanja tortelina, 1/2 kg mlevenog mesa, 300 gr.narendani kackavalj, 2 kasike brasna, 150 ml mleka, 300 ml vode, so,vegeta,origano,nana i malo margarina za besamel.
Torteline skuvati i ocediti. Mleveno meso proprziti, dodati zacine. Napravite redak besamel ( przi se brasno i dodaje se mleko i voda ).U vatrostalni sud staviti 1/2 tortelina, zaliti 1/2 besamela, pa 1/2 mlevnog mesa i 1/2 kackavalja. Ponoviti sve jos jedanput i peci u rerni dok ne bude gotovo.

Back