Šta ste danas jeli?

Ja ne znam sta cu za rucak!
g030.gif
Najradije bih ovo!!!

Naravno......z:)
Ja ih pravim ovako:1 pakovanje testa za lazanje(ono sto se ne bari),1 i po belo meso,oko 400g kackavalja,besamel sos,tomatino,origano,bosiljak,so.
Napraviti besamel sos(ulje,brasno,mleko,muskatni orascic,malo soli).
Uzimati po jedan list testa i na njega stavljati belo meso i sir,isecen na trke,posuti sa zacinima i uvijati.Redjati u pleh,jedno do drugog,dok se sve ne potrosi.Preliti sa besamel sosom(moze i neutralna pavlaka) i tomatinom,narendati sir i posuti zacinima.....
Peci u zagrejanoj rerni,na 180-190 stepeni oko pola sata(dok ne porumeni).
Inace mogu i drugi nadevi....mleveno meso,piletina i sampinjoni....

Naravno......z:)
Ja ih pravim ovako:1 pakovanje testa za lazanje(ono sto se ne bari),1 i po belo meso,oko 400g kackavalja,besamel sos,tomatino,origano,bosiljak,so.
Napraviti besamel sos(ulje,brasno,mleko,muskatni orascic,malo soli).
Uzimati po jedan list testa i na njega stavljati belo meso i sir,isecen na trke,posuti sa zacinima i uvijati.Redjati u pleh,jedno do drugog,dok se sve ne potrosi.Preliti sa besamel sosom(moze i neutralna pavlaka) i tomatinom,narendati sir i posuti zacinima.....
Peci u zagrejanoj rerni,na 180-190 stepeni oko pola sata(dok ne porumeni).
Inace mogu i drugi nadevi....mleveno meso,piletina i sampinjoni....

hvala na receptu :D
nisam nikad baratao sa tim testima za lazanje, pa me interesuje je l treba jos nesto pre filovanja da im radim? da ih nekako termicki obradim ili su vec gotovi, a na nama je samo da ih punimo?

hvala na receptu :D
nisam nikad baratao sa tim testima za lazanje, pa me interesuje je l treba jos nesto pre filovanja da im radim? da ih nekako termicki obradim ili su vec gotovi, a na nama je samo da ih punimo?

Postoje dve vrste testa za lazanje,koje moraju da se bare i one koje ne....Meni su mnogo bolje one koje ne treba da se bare,tako da nista ne treba da im radis sem da filujes....

Back