Šta ste danas jeli?

Kod mene mora sve i da se kombinuje sa menijem iz vrtica .. kako ne bi bilo isto.. al danas sam bas u dilemi jer juce su deca na nekom izletu jela svinjsko meso+pire, kod kuce smo imali ragu sa pilecim mesom a danas u vrticu je kelj sa junecim mesom. E ajd sad budi pametna a da se nista ne ponovi...
aaaaaaaaaaa

Sto ja volim punjene paprike, ali kad ih neko drugi sprema volim ih jos vise!

Danas pravila gulas sa pilecim dzigericama i krompir pire (od pravih krompira)

Ima nešto što više volim kad drugi spremaju... ali ima po nešto što prepotentno verujem da niko ne uspe da spremi kao ja :rumenka:
Mama danas kuvala pravu, savršenu pileću supu sa knedlama, pohovala piletinu (sinoć mi upala u sobu, rekla: "Izvadi nešto za sutra... Šta izvadiš - to ćeš jesti!" i otišla da spava! :zcepanje: Ja našla pola pileta u zamrzivaču i izvadila) i pržila krompir. Još imamo svežeg paradajiza.
Lepo se naručkasmo.

I ja bi maminu kuhinju ali na žalost nema je.
Ali zato dansa se jelo kod nas,juha od domače koke,svinjsko pečenje,mlinci i ako baš ne paše sa tim vstom mesa,ali više neznam na koji način spremiti krumpir ili rižu,domači iz mog vrta prekrasni radič crveni i zeleni njami.
A sad kontam nešto za sladko i jesam
Idem ispeč jednu torticu onako jer se nam vrača auto doma konačno

Домаћа супа са кнедлама, пилећи филе пуњен бундевом (препоручујем), пире кромпир и салата од слатког купуса. За десерт неуспеле пралинице које су требале бити поклон.

Pa prosto, ako mislimo na iste knedle. :D

Razbiješ jedno (ja dva, ali nas ima k'o Kineza) jaje, dodaš pola kašičice masti, malo vegete, i brašna da se dobije prilično čvrsta smesa, koja ne spada sa viljuške. Onda u grašak koji vri, kašičicom uzimaš to testo i spuštaš. Kada knedle "ustanu" ( podignu se ) gotovo....

Ja knedle pravim tako sto uzmem jedno jaje, odvojim belance, a zumance stavim u soljicu.Belance dobro umutim viljuskom, dodam i zumance i zajedno promutim i onda dodajem griza (kolicina zavisi od toga koliko je jaje) da bude lepa smesa ali ne pregusta, dodam vegetu, naseckan persun i u corbu od graska pustam kasicicom male knedle koje se zacas ukuvaju i narastu.Ovako je bolje i zdravije jer nema masti.

Кнедле волим и у грашку и у кромпир паприкашу и у парадајз чорби. Правим слично као Задовољна: брашно, јаје, мало уља (немам масти), мало воде и со. Маса треба да је густа, али не тврда да кнедле буду мекше, брже се скувају и више нарасту. Кнедле кувам у кипућој, сланој води и када су скоро готове, пребацим их у грашак или паприкаш и кувам још мало да поприме укус тог јела. За парадајз чорбу направим мало мекше и укувавам директно. Жао ми је што нисам научила да правим "трганчиће" - то је права ствар за чорбу.

Back