Šta ste danas jeli?

pasulj star 4 dana je najbolji :ok:

- - - - - - - - - -

psulj što se više puta podgreva sve je bolji, nepisano pravilo

Istina. Najvise volim drugi dan kad se zgusne, pobrasnjavi, i ne razvodnjavam ga, cak i retko podgrevam. Ukusna su mi hladna kuvana jela. Sad mi dodje da ga potopim za sutra, posto provereni pasulj uvek imam u steku, al sam se nesto istripovala da zivim pretezno na vocu bar mesec dana. Organizam mi uopste ne trazi svezu hranu, ne znam zasto, ali ne dopustam da takva situacija uzme maha.

Да објасним - насечем кромпир на величину помфрита, уље у шерпу, добро је загрејем и убацим зачињени кромпир.

Протресем затворену шерпу пар пута, додам пола чаше воде, смањим на кеца и поклопим. Врло брзо је готов.

:ok:

Ja isecem na polovine, pa cetvrtine, pa osmine...budu neki nepravilni oblici ali podjednake velicine, to se lagano dinsta na ulju i soljici vode u tiganju koji se ne lepi. Kasika vegete, prstohvat soli. Poklopim.

Ako je meso sa strane (teletina/piletina), dodam nesto vise ulja da krompir dobije boju pred kraj dinstanja. Tu pojacam vatru dok ne dobije koru/boju. Ne previse, samo malo da zahvati. Tad je potaman. Ovo je kada su suncani dani, tada mi tako prija/odgovara.

Ako je blitva, spanac ili riba sa strane, onda vise vode stavim i krompir ostavim da bude laganiji. Ne dobija narandzastu boju na krajevima. Ovo je kada su kisnji dani.

A, ako je vise ljudi koji rucaju, onda se taj dinstani krompir cesto pretvori u restovan. Mada ja vise volim cist dinstani krompir sa sirom i mozda neki paradajz. Obicno mi to bude dovoljno.

Zimi ne dinstam krompir cesto.

Veceras najverovatnije spremam pitu s mesom.

Да објасним - насечем кромпир на величину помфрита, уље у шерпу, добро је загрејем и убацим зачињени кромпир.

Протресем затворену шерпу пар пута, додам пола чаше воде, смањим на кеца и поклопим. Врло брзо је готов.

Ovako i ja pravim krmpir kada hocu na brzaka i dlican je

- - - - - - - - - -

inace danas cuftice

Back