Sta sprecava vojsku Srbije da brani Sever Kosova???

Sprecava je to sto ne postoji :) Sprecava je to sto joj Tadic unistio oruzje :) Sprecava je to sto ima izdajnicki vrh i poslusnicki oficirski kadar :) Sprecava je to sto nema prave srpske oficire, koji imaju osecaj pojacane duznosti prema otadzbini, to znaci, da sami odreaguju, ne cekajuci da im neko naredi da brane svoj narod i zemlju.Cini mi se da takodje nemaju dovoljno jaku srpsku svest i dozu militantnog fanatizma. Ja da sam oficir i da imam kontakt sa oruzjem,ljudima,logistikom i informacijama, ne bi niko morao da mi govori sta treba da radim.

Pa sto bre nisi ucio za oficira,sada bi bio neki komandant na belom konju, sa barjakom srpskim, poveo bi ove militante fanatike u boj za Kosovo.

Videli smo mi taj cuveni srpski militantni fanatizam kod Arkana i ubica slicnih njemu koji su ratovali da bi pljackali. Ili si mislio na neke druge?
Mozda na onu omladinu,srpsku,junacku koja se ovekovecila maznjavajuci patike i lomeci izloge po Beogradu , od silne frustracije
zbog proglasenja nezavisnosti Kosova.

Kakva su to sad klishe pitanja? Jel ti mislis da je vojska takav aparat u kome pojedinac moze sam da ucini nesto? Za takve stvari su neophodne citave grupe oficira. Kako mi delujete sa tim pitanjima i konstatacijama tipa "ti ne smes da dajes komentare posto nisi otisao na Kosovo" kao snobovi.

Kapetane ,u nedostatku pravih i jakih argumenata,evro fanatici stalno i dosadno ponavljaju glupe floskule "Milosevic je za sve kriv" ,"sta mi tu mozemo,mi smo mali","ako ti je do rata,idi pa ratuj" i slicne stupidarije. Vojska je ispolitizovana,cak su i podoficiri obojeni u zuto,a da ne govorim o komandnom kadru .

Shvatili ljudi da je zalud dati zivot za ovakvu drzavu...
Uostalom, u Evropi od drugog svetskog rata u okviru opisa posla vojske i nije ratovanje... nego vezbanje, kuurchenje sa novim naoruzanjem u vidu vojnih vezbi i sl.
Drugo, razumem ljude koji ne zele da daju zivot za OVAKVU drzavu.
Ja ne mogu da razumem one koji bi zivot stvarno i dali.
Za odbranu drzave od pre 30 godina... ili za drzavu u vreme Aleksandra.. bila bi cast ratovati pa i dati zivot.

Za drzavu danas, u kojoj nema iskrenih kolektivnih emocija nego samo interesa, politike, nacionalizma, zelje za krvlju i ostalih gluposti... zivot moze da da samo covek ciji je IQ ravan broju cipela koje nosi.

Moja dva ujaka su '99 godine kao rezervisti stupili u odbranu tadasnje Jugoslavnije, i ne kaju se zbog toga.
Kad bi danas doslo do slicnog sraanja, zapalili bi bez ijednog trenutka razmisljanja za Australiju ili Novi Zeland, i u mojim ocima bi bili patriote :)

Zašto ?
To je čak i dobro. Srpska armija koja se uskoro bude oformila umesto te biće naoružana najsavremenijim naouružanjem i imaće onaj pravi srpski duh u kom neće biti ni jednog jugoslovena ili nekog sličnog prosrpskog ili nacidemokratskog elementa.

A šta misliš koji će prvi zadatak da dobije ?

vojsku onda treba ukinuti kad je takav "profesionalni"kadar
koji ***** ih drzava finasira ako su pacifisti u dushi ko onaj izdajnik trifunovic
nek se zaposle u nekoj nvo

Huškači, a? :lol:

Neki ćete da poginete, a neki ćemo i da se vratimo... Je l' to vaš moto? :hahaha:

Shvatili ljudi da je zalud dati zivot za ovakvu drzavu...
Uostalom, u Evropi od drugog svetskog rata u okviru opisa posla vojske i nije ratovanje... nego vezbanje, kuurchenje sa novim naoruzanjem u vidu vojnih vezbi i sl.
Drugo, razumem ljude koji ne zele da daju zivot za OVAKVU drzavu.
Ja ne mogu da razumem one koji bi zivot stvarno i dali.
Za odbranu drzave od pre 30 godina... ili za drzavu u vreme Aleksandra.. bila bi cast ratovati pa i dati zivot.

Za drzavu danas, u kojoj nema iskrenih kolektivnih emocija nego samo interesa, politike, nacionalizma, zelje za krvlju i ostalih gluposti... zivot moze da da samo covek ciji je IQ ravan broju cipela koje nosi.

Moja dva ujaka su '99 godine kao rezervisti stupili u odbranu tadasnje Jugoslavnije, i ne kaju se zbog toga.
Kad bi danas doslo do slicnog sraanja, zapalili bi bez ijednog trenutka razmisljanja za Australiju ili Novi Zeland, i u mojim ocima bi bili patriote :)

Imaj smelosti da budes razuman.

vojsku onda treba ukinuti kad je takav "profesionalni"kadar
koji ***** ih drzava finasira ako su pacifisti u dushi ko onaj izdajnik trifunovic
nek se zaposle u nekoj nvo

Ma to tadićevo partijsko ruglo od vojske biće dobra prilika da se istreniraju pravi srpski vojnici za svoj posao. Treba ih održavati u životu i napraviti trijaž pre pročišćavanje.
Prosrbi i nacidemokratre na jednu stanu a Srbi na drugu. A onda one tadićevo partisko smeće pravo u Dunav.... da ne smede više.

Poslednja izmena:
Ne obucava ih Tadic,ali obucavaju ih ljudi njemu lojalni i zuto obojeni,koji su upravo zbog toga na najvisim komandnim mestima u vojsci. Ako Albanci krenu u proterivanje Srba sa Kosova,vojska to treba nemo da posmtra,je li tako ? Uskoro cemo se suociti i sa problemima u presevskoj dolinu,da li ce i tu ostati mirni ? Njihova ustavna obaveza i pravo je da zastite svoj narod . U protivnom,postavlja se pitanje postojanja takve vojske .

Ma jok, treba da slusaju neke zamlate iz Rusije ili Seselja iz Haga ( a koji je vojnik samo tako), a ne predsednika svoje drzave.

Tako ce biti. Ako Albanci pocnu da proteruju Srbe vojska ce to morati mirno da posmatra, kao so su tvoji heroji mirno posmatrali kako dvesta hiljada Srba
napusta Hrvatsku.Za mene se postavlja pitanje,one onakve vojske, koja je kostala Srbiju ( zapravo celu Jugoslaviju) milijarde i milijarde,
a sta su uradili? Kako su odbranili Srbe? Uostalom,vecina Srba sa Kosova vec se i nalazi u Srbiji tako da ce na kraju zaista biti tako da ce
svi Srbi ziveti u jednoj drzavi. Zahvaljujuci tvojim genijalnim komandantima i oficirima.

Srbiji ne treba vise nikakva vojska.

e ljudi ali o cemu se owde prica pa pola nacije i nasi stariji, a i mi mladji su p...e. Bre pola ordraslih momaka iz Srbije gleda da izbegne wojsku cemu to?? Pa to je cast i ponos, a zasto nece da idu, pa pola njih-stanovnika srbije su izbeglice ko da ide da ratuje Hrwati?? Ili mozda Bosanci nije da wredjam ali ko ce da ratuje ili da wrsi neku intervenciju, niko bre swi gledaju kako da se izwuku bre, zato sto prwo i nemaju neku ljubaw prema Srbiji a i to je uz k***c... *** nema nista od toga...

Ma jok, treba da slusaju neke zamlate iz Rusije ili Seselja iz Haga ( a koji je vojnik samo tako), a ne predsednika svoje drzave.

Tako ce biti. Ako Albanci pocnu da proteruju Srbe vojska ce to morati mirno da posmatra, kao so su tvoji heroji mirno posmatrali kako dvesta hiljada Srba
napusta Hrvatsku.Za mene se postavlja pitanje,one onakve vojske, koja je kostala Srbiju ( zapravo celu Jugoslaviju) milijarde i milijarde,
a sta su uradili? Kako su odbranili Srbe? Uostalom,vecina Srba sa Kosova vec se i nalazi u Srbiji tako da ce na kraju zaista biti tako da ce
svi Srbi ziveti u jednoj drzavi. Zahvaljujuci tvojim genijalnim komandantima i oficirima.

Srbiji uopšte ne treba ovakva partijska vojska jer ona nema ni svoju doktrinu ni moral a ni zadatak.

U tome mogu da se složim sa tobom.

E zato će Srbija morati ponovo da stvori i napravi svoju pravu armiju koja će imati sve ono što joj je uskraćeno od 1918.g.

Kome se to ne bude dopalo imaće šansu da se skloni na vreme. Ti ipak dobro razmisli sa koje ćeš strane cevke biti.

Mnogi se ovih dana zanose o upotrebi VS u pomoci Srbima na severu Kosova. Od toga nema nista,i zbog vlasti i vrhovnog komandanta,komandnog kadra,ali i samih pripadnika vojske po dubini. Evo,ja znam nekoliko profesionalnih pripadnika vojske,od njih 5, cetvorica kiazu da nikada ne bi ratovali. To je neverovatno,jer su oni placeni za to,na kraj krajeva. Svaki od njih ima dobru platu u odnosu na ekonomsku situaciju kao i brojne beneficije,jeftinije stanove,redovne plate,sto nije slucaj sa ostatkom stanovnistva. Prosto me zanima kako bi u Americi prosao vojnik koji bi rekao da ga ne zanima da negde vojno intervenise. Caki da ima ko da naredi,vecina bi gledala samo svoje d..e. Sta vi mislite o tome ?
Pa i nas,a i americki vojnik mogu da kazu sta god hoce,ali kada te komanda posalje na zadatak,nema tu hocu-necu.Ako pobegnes,ceka te vojna policija i zatvor

Jomini.....Rayela....."u pravu ste"! Necemo da ratujemo sa tim huliganima sto kradu patike, od vas dvoje ocekujem da se prijavite prvi za rat i da pokazete svoju hrabrost i nacionalni ponos. I ne samo vi, nego i svi oni koji razmisljaju kao vi. Hahaha......pa koga bre vi farbate....a? Vama podsvesno izbija mrznja prema svemu sto ima nacionalni prizvuk. Vi mrzite sve sto je nacionalisticko i srpsko i tu svoju skrivenu mrznju reflektujete kroz razbijanje gej parade i lomljenje izloga i kradju patika.Mislite da je neko ovde glup pa da vam poveruje da je to pravi razlog vaseg otpora prema nacionalizmu? Vi ste takvi, da bi ste mrzeli nacionalizam kao uzviseno stanje duha i onda kada bi sve bilo prema "standardima evropske unije"! Makar nas postedite vase konjske pameti i nemojte pokusavati da nas lazete posto ste vrlo providni u tome.

Ja uopste ne tvrdim da je JNA bila dobra vojska,najvise zbog toga sto je bila komunisticka,ali i takva je imala veci borbeni moral nego sad. Srbiji treba patriotska vlada,tek tada cemo imati pravu vojsku .

Jomini.....Rayela....."u pravu ste"! Necemo da ratujemo sa tim huliganima sto kradu patike, od vas dvoje ocekujem da se prijavite prvi za rat i da pokazete svoju hrabrost i nacionalni ponos. I ne samo vi, nego i svi oni koji razmisljaju kao vi. Hahaha......pa koga bre vi farbate....a? Vama podsvesno izbija mrznja prema svemu sto ima nacionalni prizvuk. Vi mrzite sve sto je nacionalisticko i srpsko i tu svoju skrivenu mrznju reflektujete kroz razbijanje gej parade i lomljenje izloga i kradju patika.Mislite da je neko ovde glup pa da vam poveruje da je to pravi razlog vaseg otpora prema nacionalizmu? Vi ste takvi, da bi ste mrzeli nacionalizam kao uzviseno stanje duha i onda kada bi sve bilo prema "standardima evropske unije"! Makar nas postedite vase konjske pameti i nemojte pokusavati da nas lazete posto ste vrlo providni u tome.

Pusti ih,takvima nema pomoci,neka gledaju Sex i grad,Velikog brata i ostala zapadnjacka sranja. Isprani mozgovi.

Ma kakva crna vojska kojom komanduje Tadic! Zamisli da ides pod oruzje a da ti komanduju oficiri i podoficiri Borisa Tadica! Zao mi je,ali, srbi sa Kosova neka se odmah isele jer ih niko nece braniti. Prvo moras da oformis pravu srpsku vojno formaciju pa tek onda da ratujes.Ovo sada je sve kerov k.urac od vojske. Treba da ides da se koljes sa siptarima a da uvece u rovu slusas o tome kako je Boris Tadic "srdacno" razgovarao sa Hasimom Tacijem u Pristini o resavanju problema.

Pa ne, najbolje da 12 godina posle okupacije i 3 godine posle proglasenja nezavisnosti, raspravljamo dal' sad treba da udarimo vojskom i sto vise ne krecemo
Neki bi trebalo da shvate da ne zive u Izraelu

Ali da shvate i da nazalost Srbiju ne podrzava Moskva, kao Vasington Izrael. Ni materjalno,logisticki,ali ni moralno.
Usput mladi Izraelci ( i devojke i momci) sluze vojsku,verovatno ne prosipaju po forumima ratne poklice, ne maznjavaju
patike lomeci izloge i ne provode zivot cekaju novu gej paradu da bi pedere gadjali kamenicama.

Ma kakva crna vojska kojom komanduje Tadic! Zamisli da ides pod oruzje a da ti komanduju oficiri i podoficiri Borisa Tadica! Zao mi je,ali, srbi sa Kosova neka se odmah isele jer ih niko nece braniti. Prvo moras da oformis pravu srpsku vojno formaciju pa tek onda da ratujes.

Vidi ga što se vadi. :rotf: E kapetane... Dok ti ne oformiš jedinicu, ode i Kosovo i Sandžak i preševska dolina.

Ali da shvate i da nazalost Srbiju ne podrzava Moskva, kao Vasington Izrael. Ni materjalno,logisticki,ali ni moralno.
Usput mladi Izraelci ( i devojke i momci) sluze vojsku,verovatno ne prosipaju po forumima ratne poklice, ne maznjavaju
patike lomeci izloge i ne provode zivot cekaju novu gej paradu da bi pedere gadjali kamenicama.

Fraze....fraze....fraze.....fraze......patike.....izlog.....gej parada......sve je propalo.....sve je gotovo.....sve se srusilo......

Pa ne, najbolje da 12 godina posle okupacije i 3 godine posle proglasenja nezavisnosti, raspravljamo dal' sad treba da udarimo vojskom i sto vise ne krecemo
Neki bi trebalo da shvate da ne zive u Izraelu

Stroncijum, nisi me razumeo.Daleko od toga da je pomisljam na kopneno osvajanje Kosova.Samo sam mislio na angazovanja vojske na odbrani civila da ih ne poklju sve do jednog.Znaci, puko spasavanja zivota. Nisam mislio da se vodi rat za teritoriju.

Back