STA SMO NAUCILI OD BIVSIH ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam od svoje bivše naučio nekoliko bitnih stvari, ali najbitnija je da su sledeće narodne poslovice ISTINITE:
1. budalu, niti jebbi niti kući vodi
2. ko se ženi na brzinu taj se kaje na tenane
3. gledaj majku,vidi ćerku
4. iver ne pada daleko od klade
5. posle jebbanja nema kajanja
6. danas jebbo, a sutra najebbo
7. dala baba dinar da se uhvati u kolo, a dva da izađe
8. ne pravi se pita od gowana
9. ko svinje tovari, ruke zagownavi
I kao poslednje, ali vrlo bitno, saznao sam šta znači kad za nekog kažu da je rođen OD ZLA OCA I JOŠ GORE MAJKE!!! :whistling:

Sta ste naucili od svojih bivsih ljubavi?
Svako ko je prosao kroz nas zivot poslat je sa razlogom,da se naucimo necemu dok ne dodje prava osoba.Mislim da nema ni jedne bivse ljubavi koja nije bila zasluzna za nesto pa makar i za to sto nam je pokazala kakvog muskarca ili zenu ne zelimo.

Od bivsih sam naucila da se ne opterecujem sitnicama.Da je ljubav ustvari vrlo jednostavna i da nema mesta filozofiranju. Sve u svemu naucila sam biti zadovoljna i emotivna osoba.

Budite iskreni i napisite..sta ste naucili od bivsih ljubavi..?

naucila sam sta je ljubav i sta je ona tiha patnja kad ljubav prestaje, a ti tacno vidis da se to desava i ne mozes da se pomeris, i onaj bol od koga ne mozes da udahnes vazduh kad ljubav odlazi, a traje najjace
naucila sam da kazem "volim te" i da kazem "ne volim te vishe"
da recima i telom kazem "zelim te"
da uzivam
da budem prijatelj i da volim
da budem prijatelj pre, tokom i nakon ljubavi
da budem velikodushna i da im pozelim sve najbolje, iako meni ne ide bas najbolje u tom trenutku...

Sta sam naucila od bivsih?
Hm, dobro pitanje...
pa necu da zvucim kao naivka...ali ja sam imala srece da upoznam izuzetne osobe koje su mi iz korjena promjenile zivot i na tome sam im zahvalna...i dan danas ih se sjetim sa radoscu...
ali covjek je po prirodi radoznalo bice..i uvijek tezi boljem i visem...pa tako i ja!

Sta sam naucila od bivsih?
Hm, dobro pitanje...
pa necu da zvucim kao naivka...ali ja sam imala srece da upoznam izuzetne osobe koje su mi iz korjena promjenile zivot i na tome sam im zahvalna...i dan danas ih se sjetim sa radoscu...
ali covjek je po prirodi radoznalo bice..i uvijek tezi boljem i visem...pa tako i ja!

Neverovatno...jesi li ti-JA?...Upravo tako...:heart::cmok2:

Sta ste naucili od svojih bivsih ljubavi?
Svako ko je prosao kroz nas zivot poslat je sa razlogom,da se naucimo necemu dok ne dodje prava osoba.Mislim da nema ni jedne bivse ljubavi koja nije bila zasluzna za nesto pa makar i za to sto nam je pokazala kakvog muskarca ili zenu ne zelimo.
Od bivsih sam naucila da se ne opterecujem sitnicama.Da je ljubav ustvari vrlo jednostavna i da nema mesta filozofiranju. Sve u svemu naucila sam biti zadovoljna i emotivna osoba.
Budite iskreni i napisite..sta ste naucili od bivsih ljubavi..?

...uh, dosta toga...ali i nešto što u to vreme nisam mogla da shvatim i nikako nisam želela da prihvatim...a to je da bi onoga koga zaista voliš - trebalo da pustiš da živi svoj život...
Jednostavno - pustiš.
:aha:

Svi moji bivsi imali su manje od dvadeset godina. Cinjenica da se od velike vecine muskaraca nema sta puno nauciti i kad su prosli ceo zivot i kad imaju iza sebe bogato zivotno iskustvo, obrazovanje ili sta vec a dok su deca pogotovo. Doduse i imena sam im pozaboravljala a ne osobine, reci i karakter. Godine, godine... :(

Hm... ne samo od bivsih ljubavi, vec i od strane ljudi koji prolaze, ili malo duze navrate u nas zivot mi ponesto naucimo, to sortiramo negde u mislima, kako ne bismo pravili identicne greske ubuduce.
Iskustvo je bas jaka stvar! I vredno je kad naucimo od svakog ponesto... mada, primena toga je jos teza stvar. :)

da niko ne zasluzuje da budes iskren prema toj osobi
i da se ne treba uopste predati 100% osobi sa kojom si
i da sve muskarce treba gaziti .....

Hvala mu :D

I ja sam bila istog misljenja dok nisam upoznala bivseg. Ponasala sam se bas tako i pokajala se. Ne mozes se izivljavati nad nekim ko to nije zasluzio, nego ti svakim postupkom dokazivao ljubav, imao beskonacno mnogo strpljenja, voleo te i postovao.
Naucio me je da nije sramota pokazati ljubav (kasno shvatila :dash:)... i jos me... svasta...:rumenko::zaljubljena: naucio...

Naucila sammm daaaa cim si hladniji,rezervisaniji prema njima da vise trce za tobom,a cim si vise maco,kuco,dal me volis bla bla...da ih vise smaras i gusis...
Naucila sam da JE OD ZIVOTNE VAZNOSTI DA SVAKO IMA SVOJ ZIVOT:!: koliko god zeleli da provodite vremena jedno s drugim.
A za to je potrebno poverenje...
Ja to znam u teoriji, ali je JAKO teško da se toga pridržavam. Da se udaljim od nekoga kad hoću da mi dođe. Teško mi to pada.

Sa negativne strane, ja sam naučila da je bolje biti sam nego imati dečka po svaku cenu, da je nekad bolje ostati na nivou prijatelja, jer ako se slažemo i lepo nam je zajedno, to ne znači da treba da budemo u vezi.
Da ne treba dozvoljavati nekome da te ucenjuje da bi dobio seks ako se tebi to ne radi.
Ne plašiti se da raskineš.
Da se treba držati podalje od "mamine kuce".
Ako gubiš vreme s pogrešnom osobom, može da se desi da propustiš pravu.
Naučila sam da je moja ljubomora uvek osnovana i da ne treba da im dozvolim da me prave ludom, jer se na kraju UVEK ispostavi da sam bila u pravu, to jest, on završi sa tom devojkom koja mi je smetala, što potvrđuje moju sumnju da je tu uvek bilo nečeg.
Da jedna strana uvek voli više od druge, dok je ovom drugom malo dosadno. Strane mogu da se menjaju, ali teško je održati balans.

Jesam bila suviše kritična? Pa zato i jesu bivši. :)
Ali nije tako lako održavati uspešnu vezu. Ispada da su nam nekoliko prvih ljubavi osuđene na propast zato što nemamo iskustva, tolerancije, strpljenja, taktičnosti... Znam neke ljude koji su još sa svojim prvim partnerom, ali kad pogledam njihovu vezu i odnos, nije to tako savršeno i ja ne bih htela tako.

Back