Strah od ženskog uspeha

Aha. I sad ovako, dvoje dece koja su uspešna u svojim oblastima, dva fakulteta, normalnu i stabilnu porodicu, savestan rad i profesionalizam, skladni bračni odnosi i brak koji traje više decenija, samostalne odluke, prihvatanje tuđih odluka, zauzimanje stava povodom bitnih odluka, odbrana integriteta. Neke su i pismenije od tebe :mrgreen:
Možda neke kao što je Mileva Ajnštajn ili Marija Kiri bila su pismenije i pametnije od mene. Uspešne ste kada se poredite sa ženama, svako muško je lvl iznad.

Uspešna, obrazovana, ambiciozna žena. Na prvi pogled, ideal.A u praksi? Često čujemo da takve žene "plaše muškarce", da su "previše", da "ne mogu da nađu partnera".Ali… zašto bi uspeh bio nešto što odbija?Da li društvo zaista prihvata uspešne žene ili samo one koje "ne ugrožavaju" muškarce? Kako muškarci doživljavaju žensku ambiciju, karijeru, samostalnost? Da li je problem u ženama koje žele mnogo ili u muškarcima koji nisu naučeni da se sa tim nose? Može li uspešna žena imati ravnopravan i stabilan partnerski odnos i pod kojim uslovima?
Ako te ne ispravlja, moja zena je odlicna u holandskom jeziku a ja veze o jezicima i konstano te ispravlja i u prici a i kad vidi kakav mail posaljem uhvati se za glavu, ispravlja ona i Holandjane ali to mi smeta. Ako vise zaradjuje to mi ne bi smetalo.

Back