Strah od ženskog uspeha

Aha. I sad ovako, dvoje dece koja su uspešna u svojim oblastima, dva fakulteta, normalnu i stabilnu porodicu, savestan rad i profesionalizam, skladni bračni odnosi i brak koji traje više decenija, samostalne odluke, prihvatanje tuđih odluka, zauzimanje stava povodom bitnih odluka, odbrana integriteta. Neke su i pismenije od tebe :mrgreen:
Možda neke kao što je Mileva Ajnštajn ili Marija Kiri bila su pismenije i pametnije od mene. Uspešne ste kada se poredite sa ženama, svako muško je lvl iznad.

Uspešna, obrazovana, ambiciozna žena. Na prvi pogled, ideal.A u praksi? Često čujemo da takve žene "plaše muškarce", da su "previše", da "ne mogu da nađu partnera".Ali… zašto bi uspeh bio nešto što odbija?Da li društvo zaista prihvata uspešne žene ili samo one koje "ne ugrožavaju" muškarce? Kako muškarci doživljavaju žensku ambiciju, karijeru, samostalnost? Da li je problem u ženama koje žele mnogo ili u muškarcima koji nisu naučeni da se sa tim nose? Može li uspešna žena imati ravnopravan i stabilan partnerski odnos i pod kojim uslovima?
Ako te ne ispravlja, moja zena je odlicna u holandskom jeziku a ja veze o jezicima i konstano te ispravlja i u prici a i kad vidi kakav mail posaljem uhvati se za glavu, ispravlja ona i Holandjane ali to mi smeta. Ako vise zaradjuje to mi ne bi smetalo.

Uspešna, obrazovana, ambiciozna žena. Na prvi pogled, ideal.A u praksi? Često čujemo da takve žene "plaše muškarce", da su "previše", da "ne mogu da nađu partnera".Ali… zašto bi uspeh bio nešto što odbija?Da li društvo zaista prihvata uspešne žene ili samo one koje "ne ugrožavaju" muškarce? Kako muškarci doživljavaju žensku ambiciju, karijeru, samostalnost? Da li je problem u ženama koje žele mnogo ili u muškarcima koji nisu naučeni da se sa tim nose? Može li uspešna žena imati ravnopravan i stabilan partnerski odnos i pod kojim uslovima?
Svako ima punu slobodu da sebi bira.
Da li odbija uspeh ili stav? Koje uspesne zene su same? Moje profesorke sa faksa su sve u braku. To ako cemo o obrazovanim i ambicioznim.

Svako ima punu slobodu da sebi bira.
Da li odbija uspeh ili stav? Koje uspesne zene su same? Moje profesorke sa faksa su sve u braku. To ako cemo o obrazovanim i ambicioznim.
Zato tema i jeste strah od uspeha. Koliko sam mogla da zaključimo, kada god se pomene uspešna žena, muški forumaši ovde u glavi imaju sliku brkate žene koja šefuje u nekoj firmi a kad ode kući, pomiluje mačku i sprema materijal sutra za posao.

Zato tema i jeste strah od uspeha. Koliko sam mogla da zaključimo, kada god se pomene uspešna žena, muški forumaši ovde u glavi imaju sliku brkate žene koja šefuje u nekoj firmi a kad ode kući, pomiluje mačku i sprema materijal sutra za posao.
Neka se potrude i nadju sebi neuspesnu:lol:
Strah pd uspeha je cesto zenama samo prijatno objasnjenje sa svoje lose ljubavne ishode.

Ima ovde mnogo "zavisi". Ukoliko takva žena svoju poslovnu ambiciju ostavlja na poslu i ne unosi je u partnerski emotivni odnos onda problem može nastati samo ukoliko je muškarac sujetan i nesiguran u sebe. Ukoliko nije onda ne bi trebalo da bude problema.

Ukoliko žena svoju ambiciju unosi i busa se svojim poslovnim dostignućima onda tu baš nema mesta za nešto više od strane njenog partnera. Tu već nastaje borba polova i nadmetanje.

Kada je muškarac siguran u sebe, čvrsto stoji na svojim nogama (na svim poljima) onda ne može niko da ugrozi, naročito "uspešna" žena.

Pametan muškarac može biti samo srećan ukoliko pored sebe ima pametnu i uspešnu ženu. Naravno, to važi i u obrnutoj situaciji.

pa ja ne bih nikada prihvatila uspešnog muškarca
dolaze u obzir samo mediokriteti da ih ispravljam doživotno i emitujem majčinski instinkt

Ima ovde mnogo "zavisi". Ukoliko takva žena svoju poslovnu ambiciju ostavlja na poslu i ne unosi je u partnerski emotivni odnos onda problem može nastati samo ukoliko je muškarac sujetan i nesiguran u sebe. Ukoliko nije onda ne bi trebalo da bude problema.

Ukoliko žena svoju ambiciju unosi i busa se svojim poslovnim dostignućima onda tu baš nema mesta za nešto više od strane njenog partnera. Tu već nastaje borba i polova i nadmetanje.

Kada je muškarac siguran u sebe, čvrsto stoji na svojim nogama (na svim poljima) onda ne može niko da ugrozi, naročito "uspešna" žena.

Pametan muškarac može biti samo srećan ukoliko pored sebe ima pametnu i uspešnu ženu. Naravno, to važi i u obrnutoj situaciji.
Nekada je takvoj ženi potrebna podrška muškarca u nekoj poslovnoj odluci. To ne znači da unosi ambicije u odnos već znači da ga doživljava kao sigurnu luku, ukazuje mu poverenje i pokazuje da je i ona nekad nesigurna i da joj je potreban oslonac.

Back