Sta se podrazumeva pod "virtuelnom'' nezavisnoscu Kosova?!

MINISTRI NATO UPOZNATI S AHTISARIJEVIM PREDLOZIMA O KOSOVU

Šefovi diplomatija NATO dobili su u Briselu na uvid predloge izaslanika UN Martija Ahtisarija o rešavanju statusa Kosova. Oni su dali podršku procesu koji vodi Ahtisari i što bržem usvajanju nove rezolucije Saveta bezbednosti UN.

Kako je izjavio portparol NATO Džejms Apaturaj, šefovi diplomatija nisu podrobnije raspravljali o samim predlozima izaslanika UN.

Šef francuske diplomatije Filip Dust-Blazi izjavio je na završetku zasedanja da je, uz podršku procesu koji vodi Ahtisari, nužno da se obave „dodatne rasprave” uz učešće nove srpske vlade o predlozima koje će Ahtisari obelodaniti, tako da se u najvišoj meri zaštiti srpska zajednica i njeno pravoslavno obeležje i kultura na Kosovu.

„Ahtisarijevi predlozi moraju se imati na umu”, rekao je francuski ministar, ali je podvukao da je nužan konstruktivan prilaz Srba i kosovskih Albanaca u raspravi o predlozima za rešenje statusa.

Italijanski izvori preneli su da je Masimo d´ Alema na ministarskom zasedanju NATO podvukao da „rešenje za status Kosova ne može biti nametnuto”, da se mora „poštovati autonomija, ali se ne sme poniziti druga strana”.

D´Alema je, kako je rečeno, zatražio da se u nalaženju rešenja statusa Kosova obezbedi „jedinstvo međunarodne zajednice” i iskaže veliki oprez. (RTS)
------------
Ne moze covek da bude pametan :roll:

SIGNATURE 350:
pitanje koje ja pitam ruse je samo,

koliko ovaj put kostamo?

Зар не мислиш можда да амери пружају подршку Шиптарима као нама Руси 1990-их?
Шта ако је сада трговина у другом смеру: Поклањамо Србији Шиптаре да би смо одобровољили Русе да нам Поклоне Иран или Кореју...
Трговина иде у два смера.

*BILJA*:
MINISTRI NATO UPOZNATI S AHTISARIJEVIM PREDLOZIMA O KOSOVU

.

Kako je izjavio portparol NATO Džejms Apaturaj, šefovi diplomatija nisu podrobnije raspravljali o samim predlozima izaslanika UN.

Šef francuske diplomatije Filip Dust-Blazi izjavio je na završetku zasedanja da je, uz podršku procesu koji vodi Ahtisari, nužno da se obave „dodatne rasprave” uz učešće nove srpske vlade o predlozima koje će Ahtisari obelodaniti, tako da se u najvišoj meri zaštiti srpska zajednica i njeno pravoslavno obeležje i kultura na Kosovu.

„Ahtisarijevi predlozi moraju se imati na umu”, rekao je francuski ministar, ali je podvukao da je nužan konstruktivan prilaz Srba i kosovskih Albanaca u raspravi o predlozima za rešenje statusa.

Italijanski izvori preneli su da je Masimo d´ Alema na ministarskom zasedanju NATO podvukao da „rešenje za status Kosova ne može biti nametnuto”, da se mora „poštovati autonomija, ali se ne sme poniziti druga strana”.

D´Alema je, kako je rečeno, zatražio da se u nalaženju rešenja statusa Kosova obezbedi „jedinstvo međunarodne zajednice” i iskaže veliki oprez. (RTS)
------------
Ne moze covek da bude pametan :roll:

Колико је планова било за Босну?

Andreavk:
...znaci ostaje nam samo da navijamo...a sta cemo ako se utakmica zavrsi nepovoljno po nas...ja Aco mislim da ne treba mnogo da zalimo

Треба да радимо да до тога не дође, жаљење је за слабиће. Нико се није овајдио ни од жаљења, ни од не жаљења, радити против тога и то је све.

*BILJA*:
Sale, to sto MI u Srbiji radimo, ako braca nam Rusi ne pomognu, dzaba.
Изгледа шашаво, али нам тренутно у овоме више помажу амерички савезници, Шпанија, Италија, Румунија, Грузија, Молдавија.
Све ове земље су у истом сосу, ми од Америке, они од Русије, то је чаролија...

Alekasandar2:
Изгледа шашаво, али нам тренутно у овоме више помажу амерички савезници, Шпанија, Италија, Румунија, Грузија, Молдавија.

Stara Srpska braca... GRUZIJCI, MOLDAVCI RUMUNI... hahaha

Idiotizam na kvadrat!

Alekasandar2:
Ti, bre, pravi politicar :lol:

Andreavk:
...tako je ...sacuvati dostojanstvo sta god da bude

Али ја верујем да се достојанство не гради дурењем, већ радом у корист наше државе, политиком, акцијама, и константним радом против анексије Косова.
Значи увек и стално и без обзира на последици радити у своју корист. тако се гради достојанство.
Али и санкцијама према онима који раде са исламофашистима на Косову.
Прекидом односа са оним акоји хоће да послују на две столице, као Кипар, ко стан еногом на тло окупираног Кипра не може на Слободни Кипар, ко уложи цент у окупирани Кипар не може у Слободни.

тј. Не може да ради Мекдоналдс и у Приштини и у Београду, не може да Мерцедес има дилера и у приштини и у Београду итд.
наравно то је крајња одбрана политичким средствима, ставити косово по економску опсаду.

Alekasandar2:
Прекидом односа са оним акоји хоће да послују на две столице, као Кипар, ко стан еногом на тло окупираног Кипра не може на Слободни Кипар, ко уложи цент у окупирани Кипар не може у Слободни.

тј. Не може да ради Мекдоналдс и у Приштини и у Београду, не може да Мерцедес има дилера и у приштини и у Београду итд.
наравно то је крајња одбрана политичким средствима, ставити косово по економску опсаду.

...ne verujem da je to moguce...hajde gledaj to sa vedrije strane - mi cemo u EU pre bez Kosova nego sa Kosovom... ili Kosovo je i za bivsu yu bio crna rupa - Ameri ce bolje sa njima izaci na kraj...ima toga jos

Andreavk:
...ne verujem da je to moguce...hajde gledaj to sa vedrije strane - mi cemo u EU pre bez Kosova nego sa Kosovom
Без Косова би смо отишли тамо где заиста не желим а бојим се да и кажем.
А ЕУ.. е, видиш ми треба да кажемо "Без Косова ЕУ мора да заборави на нас"
ЕУ је заједница једнаких, и ако то не поштују ми нећемо да уђемо, а после мислите како да тренспортујете робу путем дужим за 200 км.

Alekasandar2:
ЕУ је заједница једнаких, и ако то не поштују ми нећемо да уђемо, а после мислите како да тренспортујете робу путем дужим за 200 км.

Ovo je vec za antologiju GLUPOSTI...
Pa nece Srbija postavljati uslove Evropi - Nego obratno !

Alekasandar2:
Једноставно треба објаснити да Србија може а прави трипута више проблема од Албанаца, и да треба да пазе на рачуницу.
Мислим да их је доста охладило што је Чеда освојио само 5,6%

To im je i Slobodan Milosevic - "OBJASNIO" kako moze praviti probleme hahahaha

Alekasandar2:

...Aco oni jedva cekaju da se Kosovo odvoji da bi se oslobodili onih silnih Albanaca koji im vise oko vrata...samo im Kosovo treba...pa nisu ludi da ih dzabe hrane kao mi...znas li koliki im je sad natalitet?

Back