Sta se podrazumeva pod "virtuelnom'' nezavisnoscu Kosova?!

Alekasandar2:

...ma ne naslusala sam ih se uzivo... zarazili me patriotizmom...da mi volimo svoju zemlju kao oni svoju ne bi bili ovde gde smo...naravno uz duzan respekt prema okolnostima :)

Andreavk:
...ma ne naslusala sam ih se uzivo... zarazili me patriotizmom...da mi volimo svoju zemlju kao oni svoju ne bi bili ovde gde smo...naravno uz duzan respekt prema okolnostima :)

:)

Најсрећнији бих био када би смо имали једну такву партију каква је Републиканска, први бих се учланио.

Морам да спавам, касно је, или рано :)
Лаку ноћ Андреја:)

"Кунем ти се Богом
Нећу више с` тобом Андреја!" :)

Alekasandar2:
:)

Најсрећнији бих био када би смо имали једну такву партију каква је Републиканска, први бих се учланио.

Морам да спавам, касно је, или рано :)
Лаку ноћ Андреја:)

"Кунем ти се Богом
Нећу више с` тобом Андреја!" :)

...pozdravi cicos macosa ako je u blizini :)

Andreavk:
...pa dobro ali oni nisu u nasoj situaciji...otkud znas kako bi se ponasali da jesu :)

Evo ovako...
Mi smo rodjeni (bar ja) u "komunistichkoj" Titiovj Yugoslaviji, koja je bila sjajna "tvorevina" za SVE narode i narodnosti ovih prostora. Velikosrpski nacionalizam odnosno SHOVINIZAM je u godinama, poslije Brozove smrti rastao, zajedno sa svim shovonizmima (hrvatskim, albanskim...) - paralelno.

Ucili su nas "patriotizmu" bez NOVACA.
Za razliku od nas, na "trulom zapadu" su placali patriote. Sto je i normalno.

Cime me je zaduzila i jedna drzava sa prostora ex YU pa daimam "notu" patriotizma u sebi.

Alekasandar2:
Зар не мислиш можда да амери пружају подршку Шиптарима као нама Руси 1990-их?
Шта ако је сада трговина у другом смеру: Поклањамо Србији Шиптаре да би смо одобровољили Русе да нам Поклоне Иран или Кореју...
Трговина иде у два смера.

Уопште ми није јасно како не разумете англосаксонску багру. Они су још 1999. ЗАПОСЕЛИ ДЕО ТЕРИТОРИЈЕ СРБИЈЕ - ОНИ СУ ОТЕЛИ КОСОВО И МЕТОХИЈУ. Али не за рачун Шиптара, или некаквих њихових права или слобода - то је смешно и глупо и помислити. ЈЕДИНИ ЊИХОВ ИНТЕРЕС ЈЕ НОВАЦ - А НОВЦА ИМА У РУДНИМ ЗАЛИХАМА - ту нема никакве друге филозофије.

Оно што је питање за државу Србију и њене, тј. наше представнике власти то је

1. ДА ЛИ ЋЕ ДРЖАВА СРБИЈА ПРИХВАТИТИ ОТИМАЊЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ !

Дакле, МЗ може донети одлуку какву год пожели јер је СИЛА у њеним рукама, али ПРАВО је у нашим рукама. И они ће 99,99% ДОНЕТИ ОДЛУКУ О ОТИМАЊУ КИМ, то је ваљда свима јасно.

АЛИ ТОЈ БАГРИ НИЈЕ ДОВОЉНО ШТО ОТИМА - НЕГО ТРАЖИ ДА НАША ДРЖАВА НА ТО ДОБРОВОЉНО ПРИСТАНЕ; јер су и сами свесни да ће без "пристанка" убрзо извисити.

Само је то питање: ПРИСТАНАК ДРЖАВЕ СРБИЈЕ.

Е сад, моје мишљење да ће сваки онај ко и помисли на "ПРИСТАНАК" -
бити скраћен за главу, што и заслужује. Толико! Ово је само скромна "јавна опомена" дежурним неојаничарима, ЈЕР ДРЖАВА СРБИЈА ЈЕ СВОЈИМ УСТАВОМ ЈАСНО СТАВИЛА
ДО ЗНАЊА - ДА НЕ ПРИСТАЈЕ!

п.с. Неки су се већ огласили и "јавили" да би ВРЛО РАДО ИЗДАЛИ СРПСКЕ НАЦИОНАЛНЕ И ДРЖАВНЕ ИНТЕРЕСЕ - зато их ЦИА-е и гура на сваки начин да "уђу у Владу".........

Bojim se da je naša politika prema Kosovu identična politici Koštunice oko ulaska u Vladu
Hoće da se je.e, ali da mu ne uđe.
Hteli bi Kosovo pod suverenitetom države, ali da nam Albanci ne ulaze u Parlament, hteli bi Kosovo u Srbiji, ali da ne plaćamo 3,4 i 5 dete i silne dečije doplatke, hteli bi Kosovo kao svetu zemlju, ali da sa njima i njihovom nezaposlenošću nemamo baš mnogo dodira.
Prateći ovo do sada, nama bi najviše odgovarala ovakva situacija. Kosovo u sastavu Srbije, nema UN, MMF, SE...i Kosovo kao neki oblik teritorijalne autonomije sam snosi sve troškove, od uprave do penzije i dečijeg dodatka, kontrolišu nezaposlenost i odgovorni su za celokupnu ekonomsku situaciju te teritorije. Ako se zna da Kosovo kao teritorija izvozi 10, a uvozi 90% dobara, nema struje, i glavna privredna grana je dilovanje, sve je jasno. Te toliko spominjane rude i prirodna bogatstva, pa gledajući realno, svih 1.5 miliona da kopaju, hleba bi bili gladni.
Stranci nisu budale i vide ne da Albanci neće u Srbiju, nego ni Srbi neće Albance u Srbiju i sad treba naći rešenje. Da li neko na zapadu misli da, ako sve sam i samostalno organizuješ u nekoj regiji, da ne zaslužuješ da si samostalan, ne verujem.
Međunarodno pravo nam je veliki saveznik, mogu samo reći, jeb.š međunarodno pravo.

Цитат:
Оригинал поставио eremita
Типично размишљање као последица менталног склопа реформског телетабиса и великог присталице и ЧЛАНА ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ.

filatelista:

Још нисте ни ЗАСЕЛИ НА ВЛАСТ У СРБИЈИ - А ВЕЋ СТЕ ПОЧЕЛИ СА ИЗДАЈОМ !

Имај у виду да ћете то веома скупо платити! 8-)

eremita:
Још нисте ни ЗАСЕЛИ НА ВЛАСТ У СРБИЈИ - А ВЕЋ СТЕ ПОЧЕЛИ СА ИЗДАЈОМ !

Имај у виду да ћете то веома скупо платити! 8-)
Šta bulazniš nesrećniče?
O čemu ti pričaš?
Koje međunarodno pravo, na šta se ti pozivaš?
Amerika ruje pola sveta, a ti se pozivaš na međunarodno pravo. Rusi, Kinezi i indijci ćute kao pič.e
Sedi kući i čitaj neku knjigu i pusti međunarodno pravo da počiva u miru.

Elvin:
vidi histeričnog miša... on nekome preti :D

Врло добро знаш да је "демократској опцији" као највећој ГРУПИ ГЛОДАРА у Србији карикатура миша Мики Маус тј.пицопевац Божа Дерикожа ИДОЛ И КАНДИДАТ ЗА ПРЕМИЈЕРА. Данас је дао најсмешнију изјаву у свом животу
е, да би поправио свој рејтинг пицопевца: "Хоћу још деце"....ахахахаха........

Зато нема смисла да мене мешаш са вама глодарима. :lol: :lol: :lol:

nesha taxista:
Ne znam kako znaš gde je član, a baš me zanima šta bi ti uradio s Kosovom?

Што се чланства тиче, сам се изјаснио.

У вези Косова и Метохије СВЕ ЈЕ ВЕЋ УРАЂЕНО, тј. предлог је суштинска аутономија :

1. Донет је Устав Србије

2. Донете су ДВЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ ПАРЛАМЕНТА.

И сваком оном који би и помислио да крши или прекраја или преправља ОНО ШТО ЈЕ ЧВРСТО ИЗРАЖЕНА ВОЉА И ГРАЂАНА И ПАРЛАМЕНТА - треба разбити нос и СУДИТИ МУ ЗА ИЗДАЈУ !

Али поједине јајаре окупљене међу реформским телетабисима ИГРАЈУ СЕ С' ВАТРОМ - А КО СЕ С' ВАТРОМ ИГРА ТАЈ СЕ И ОПЕЧЕ.

eremita:
Што се чланства тиче, сам се изјаснио.

У вези Косова и Метохије СВЕ ЈЕ ВЕЋ УРАЂЕНО, тј. предлог је суштинска аутономија :

1. Донет је Устав Србије

2. Донете су ДВЕ РЕЗОЛУЦИЈЕ ПАРЛАМЕНТА.
Ma sve je to lepo, nego kako bi se to sprovelo? Mislim, šta bi uradili da nam UN recimo kažu nešto kao:'' Ok, vaše je Kosovo, mi odosmo, a vi vidite šta čete, samo bez pucanja''.
Nemam ideju kako bih se u tom slučaju izborio s 2 miliona ljudi koji su listom protiv mene. Imaš li ti?

jedite_kod_Joa:
Према ОЕБСУ има 1.3 милиона шиптара,а не 2 милиона како многи измишљају.
A prema našem ustavu oni se zovu Albanci, koliko god da ih ima. Ali razlika u brojevima ne menja suštinu i ne daje odgovor na pitanje koje sam postavio na više foruma i nisam nigde dobio suvisli odgovor. Da podsetim: ''
Šta bi uradili da nam UN recimo kažu nešto kao:'' Ok, vaše je Kosovo, mi odosmo, a vi vidite šta čete, samo bez pucanja''.

nesha taxista:
A prema našem ustavu oni se zovu Albanci, koliko god da ih ima. Ali razlika u brojevima ne menja suštinu i ne daje odgovor na pitanje koje sam postavio na više foruma i nisam nigde dobio suvisli odgovor. Da podsetim: ''
Šta bi uradili da nam UN recimo kažu nešto kao:'' Ok, vaše je Kosovo, mi odosmo, a vi vidite šta čete, samo bez pucanja''.

Ma neće da rade ništa. Hteli bi Kosovo pod suverenitetom, ali da nemaju sa njim nikakve veze. Komplikovano za shvatiti i u Srbiji, a ne u UN, ili EU

nesha taxista:
Како шта би урадили?Па били на коњу...
Ваљда би прво похапсили терористе,расчистили са свим илегалним имигрантима(а таквих има фуртом),увели ред и закон,борили се против организованог криминала(дрога бело робље,оружје,цигарете),успоставили нормалну демократску покрајинску скупштину,шиптарима дали сваку врсте слободе укључујући и економску аутономију(рецимо слобода преговора са ММФ-ом и ЕУ о фондовима за развој),дали им изборе који неће бити повезани са изборима у Србији(дакле,имали би самоуправу унутар Србије),итд...
Детаљи би се без већих проблема уредили.

nesha taxista:
ja mislim da bi se neki bas obradovali... ostrite braco kame... hahaha.. UN treba da kaze: mozeteda se vratite ali, poslacete policiju kaja ce biti maksimum 50% sa 50% u odnosu na SHPK, zatim vojske koliko ima TMK, narod neka se vrati, svak na svome, i ako ne nadjete kompromis sa njima [albancima] u roku od 12 meseci, mi "preuzimamo" ponovo a vi potpisujete nezavisnost. e ovo bi bilo interesantno uh...

Back