Šta sad?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svi mi imamo neku tendenciju ka nasilnom ponasanju, neko manje neko vise. Problem nastane onda kad svest o posledicama nije dovoljno razvijena i kad je sistem vrednosti poremecen. A tome te uche roditelji, ucitalji/profesori, treneri i svi ostali ljudi koji imaju zadatak da se bave decom.

bezveze.. jadan taj nikola, bas mi je zao..

ujutru u deset sati (valjda) prekida se nastava, i odrzava se javni cas ljubavi i tolerancije (opet valjda - ne znam bas da li se tako zove cas). a mi sto idemo poslepodne necemo imati taj cas, tako da slobodno mozemo da se ubijamo. :roll:

winnetou:

ujutru u deset sati (valjda) prekida se nastava, i odrzava se javni cas ljubavi i tolerancije (opet valjda - ne znam bas da li se tako zove cas). a mi sto idemo poslepodne necemo imati taj cas, tako da slobodno mozemo da se ubijamo. :roll:

Koliko ja znam i poslepodnevna smena bi trebala imati taj cas u 15:00. Bilo bi glupo da samo jedna smena ima taj cas. Sta bi mi onda radili poslepodne? "slobodno bi se ubijali"?

Kad_LupimLupim:
Svi mi imamo neku tendenciju ka nasilnom ponasanju, neko manje neko vise. Problem nastane onda kad svest o posledicama nije dovoljno razvijena i kad je sistem vrednosti poremecen. A tome te uche roditelji, ucitalji/profesori, treneri i svi ostali ljudi koji imaju zadatak da se bave decom.

Upravo! Pa mislim da se ti i ja sustinski slazemo: kada te uce poremecenom sistemu vrednosti (odnosno kada nenormalne stvari postanu normalne, kao sto je to kod nas slucaj!) - uce te nasilju.

some_goran:
winnetou:

Koliko ja znam i poslepodnevna smena bi trebala imati taj cas u 15:00. Bilo bi glupo da samo jedna smena ima taj cas. Sta bi mi onda radili poslepodne? "slobodno bi se ubijali"?

i onda se i vi poubijate i za nas koji smo prva smena opet bude dan zalosti i govor o sprecavanju samoubistava medju maloletnicima. :wink: btw, jel neko isao bas do kraja, do ministarstva danas? ja nisam, odvojili smo se od grupe kod slavije

Jeste li culi ovo,17-godisnjak izboden kada se vracao sa tog casa.Srecom,stanje mu je stabilno.

A nikako se nije moglo desiti u gore vreme,taman posle casa tolerancije.Ali,ovde nije bio izboden izmedju vrsnjaka,nego od razbojnika koji su mu hteli oteti mobilni.

Sada stvarno,sta sada?

Kosan_Punk:
Jeste li culi ovo,17-godisnjak izboden kada se vracao sa tog casa.Srecom,stanje mu je stabilno.

A nikako se nije moglo desiti u gore vreme,taman posle casa tolerancije.Ali,ovde nije bio izboden izmedju vrsnjaka,nego od razbojnika koji su mu hteli oteti mobilni.

Sada stvarno,sta sada?

Није се враћао са часа него из ове шетње до храма .
Јбт ја сам тада била у Кнез Михајловој :shock: :shock:

Ајде сад ви мени објасните како је могуће да дечка избоду ножем у пола 4 после подне у Кнез Михајловој..ја то не могу да схватим!!

Ja sam chula od jedne devojke (njoj je naime, devojka koja je bila prisuta rekla) da mu je samo prishao neki lik u nameri da mu uzme mobilni,a zatim izvadio nozh,i diskretno ga "malo bocnuo"... :? :roll:

Kad ste poslednji put culi da je neko ranjen na sred Knez Mihajlove i to u po bela sunchana dana? A kao bash se zalomilo danas kad je odrzan javni cas zbog sl. dogadjaja od pre neki dan?
Neko ima neke interese?

Strasno je to sto se desilo,jos strasnije je sto toliko se mladi ubijaju.Pogledajte samo,jedan dan izboden ovaj,drugi dan izbacuju ljude iz autobusa.....mislim svi su siznuli.Ali svejedno,mnogo mi je zao tog decka,i mislim da ti momci koji su to uradili poslednje sto su zeleli jeste da ga ubiju,ali eto desilo se......u svakom slucaju strasan dogadgaj nema sta!

hit:
some_goran:
winnetou:

i onda se i vi poubijate i za nas koji smo prva smena opet bude dan zalosti i govor o sprecavanju samoubistava medju maloletnicima. :wink: btw, jel neko isao bas do kraja, do ministarstva danas? ja nisam, odvojili smo se od grupe kod slavije

pa, mi nismo imali taj cas. ali smo zato na folkloru pricali o tome.

Bliznakinja:
Kosan_Punk:

Sada stvarno,sta sada?

Ајде сад ви мени објасните како је могуће да дечка избоду ножем у пола 4 после подне у Кнез Михајловој..ја то не могу да схватим!!

u 2 sata popodne... :shock:

joGooOOD:
Bliznakinja:
Kosan_Punk:

Sada stvarno,sta sada?

u 2 sata popodne... :shock:

У 2 ? :?
Свеједно то је у сред бела дана...

Шта рећи, * :roll: :( :cry: Тај час је био добра ствар, код мене у школи су прво читали Диса и онда су другарице и другови из мог разреда читали неке своје саставе, баш су били добри (није што су из мог разреда већ стварно). Проблем је у томе што је већна људи после 15 минута заборавило зашто су ту. Мислим да су и ови наши требали организовати неко окупљање, али добро сада. Највише ме нервира Вуксановић који је ово искористио за прикупљање плитичких поена!!! Тај човек ме страшно нервира, може да прича 2 сата и не каже ништа паметно (заправо ништа и не каже, само баца изразе "лопта, мање учења, реформа..." и неке бројке). Гледам слику и он у првом реду. Па да сам министар ја бих се увукао негду у масу, а не овако, ред новинара, он, телохранитењи па тек онда ученици... А како мисле да повећају сигурност у школи? Што мој друг рече: "Поставиће мртву стражу на ограду :wink: ". Ја сам полудео када су ставили камере у школу (мада су већину уклонили после недељу дана, зато што су схватили да се ништа не дешава). Камере те само терају да нешто урадиш. Моји су се једном пет минута тукли "из зезе" и нико није дошао. Верујте, изгледало је веома стварно, једног дрга су патосирали, и све то пред камером (пази на два метра) и нико ништа. Обезбеђњнњ јњ у школи после 15 часова. Књига обавештења је отприлике ишла "молимо вас да * правте после 15 часова" :wink: :D Мислим човек (заправо момак) седи са дежурним и домаром и прича, понекад се прошета ходником...

Uzasno mi je zao zbog oba decka.
Citala sam samo prve komentare,i primecujem da je vise ljudi reklo nesto u fazonu 'pa mozda ga nisu napali bez razloga....'
samo mi objasnite koji je razlog dovoljno jak da nekoga ubijes/prebijes.Ne razumem stvarno....
Najvise me je iznerviralo sto je 90% dece otislo u hram samo da bi izbeglo casove!Pa gde je tu postovanje??!Mogli su kuci da odu,bilo bi mnogo vise fer.
Ali,ajde,da kazes oni su klinci,a sta reci onda za politicare koji na ovako tregicnom dogadjaju 'skupljaju' glasace?!??!ODVRATNO!

I za ovog decka u knezu...uzas,uzas,uzas.... :cry: ne mogu da verujem da to moze tek tako da se desi... :( samo da se zapitas gde mi to zivimo.

Jos kad sam cula da se jedna qrvestija u mojoj skoli HVALI time kako zna tipove koji su ubili Nikolu,totalno sam pukla.Znaci,doslo mi je da devojku zgazim... :x

A ono sto me najvise razocaralo na tom casu....zadnja recenica naseg oratora....Ovo ne bi trebalo da se ponovi,da li mislite da ce nam ovo pomoci da udjemo u Evropsku Uniju................poludela sam od besa....ebala te EU.....samo na svoju korist misle

Ovo je samo potvrda kakvo je drustvo u kom zivimo... :evil: Zar mora da se desi nesto TAKO UZASNO da bi se ljudi zapitali STA SE TO DESAVA??? Moraju da padaju mrtve glave da bi se narod malo potresao i to zaboravio za 10-tak dana...Jer o ovom ce se sad pricati neko vreme i posle ce pasti u zaborav, kao i mnostvo slicnih incidenata...! I ovo bi bila "uobicajena tucha" da decko nije od udaraca ili vec od cega, udario glavom o nesto i poginuo! Da nije udario glavom i da nije poginuo, o ovom ne bi bilo ni rec! Tuce se svakodnevno desavaju, bila bi to samo jedna u nizu... Odrasli se tuku, mi treba na njih da se ugledamo!? :? :shock: I sta ce se preduzeti sad povodom toga?! Naravno NISTA! :x Strasno je to... :!: :!:

wild_child:
da li mislite da ce nam ovo pomoci da udjemo u Evropsku Uniju................poludela sam od besa....ebala te EU.....samo na svoju korist misle

Ужас, ја бих звиждао, али то би опет било непримерно, тако да ми је драго што нисам присуствоао. Ја сам се само бојао да наша директорица не почне да прича на енглеском (са разлогом имам овај страх)

meni je juce bilo grozno...ubedacila sam se :( ....covece,1. jedni isprebiju jednog i ubiju,2. zamalo ubijen...josh sam ja mislila da je i 2. decko ubijen pa mislim stvarno!!!! :evil: znate da u mojoj skoli niko ni a nije zinuo od toga sto se desilo...svi su oni gadovi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back