Sta raditi i cime se baviti sa 28 godina?

GorillazUnit

Početnik
Poruka
40
Pozdrav svima od novog diskutanta!

Hteo bih da pitam nekoga da mi da savet
sta raditi u 28 godini kada ti zivot i nije bas
ispunjen narocito Bog zna cim.
Imam posao na koji idem i sa zadovoljstvom ga
radim.
U slobodno vreme uglavnom sedim za kompjuterom,
gledam americke sit-kome, serije, idem u kladionicu i
uzaludno bacam pare. Dobijem nesto pa prokockam sve.
Vise od 5% od plate sto kazu da je zabava ulazem na to.
Pomoc mi ne pada da trazim iako sam narucio jednu knjigu
za samopomoc pri odvikivanju od kocke koja treba da mi uskoro
stigne. Videcemo sta ce biti od toga.

Imam brata koji je non-stop napolju i mislim da i na njega nepovoljno
utice kladionica. Nema posao, navodno ga trazi, a ono sto se kaze...
Moli Boga da ga ne nadje. Ne znam kako je zadovoljan sa nekim sitnim
dnevnim dzeparcem koji dobije od majke ili bake.

Imam dosta knjiga koje sam pokupovao iz raznih oblasti, sto beletristike,
sto knjizevnosti, ali, za razliku od prosle godine kad sam procitao cak 6 knjiga
ove godine, tj. od poslednjeg tromesecja prosle sam potpuno izgubio interesovanje
za citanje.

Imam iskustva nekog sitnog u programiranju i radom za racunarom, software-u i hardware-u,
ali nista ozbiljno. Sve mislim, kasno je da se upustam u programerske vode.. Klinci iz Indije danas
sa 14 godina pisu ozbiljne programe.

Sport sam zapostavio, zima je, ne ide mi se nigde, drustvo me (iz meni nepoznatih razloga) izbegava,
ili jednostavno ne izlazi nigde, posto evo, vec dva meseca skoro ne secam se da sam izasao negde.

To me toliko ne brine, jer znam da istrpim samocu, ali ... Sta raditi u toj samoci? Jer ovako, sve vise
izgleda kao zatvor.

Pozdrav svima od novog diskutanta!

Hteo bih da pitam nekoga da mi da savet
sta raditi u 28 godini kada ti zivot i nije bas
ispunjen narocito Bog zna cim.
Imam posao na koji idem i sa zadovoljstvom ga
radim.
U slobodno vreme uglavnom sedim za kompjuterom,
gledam americke sit-kome, serije, idem u kladionicu i
uzaludno bacam pare. Dobijem nesto pa prokockam sve.
Vise od 5% od plate sto kazu da je zabava ulazem na to.
Pomoc mi ne pada da trazim iako sam narucio jednu knjigu
za samopomoc pri odvikivanju od kocke koja treba da mi uskoro
stigne. Videcemo sta ce biti od toga.

Imam brata koji je non-stop napolju i mislim da i na njega nepovoljno
utice kladionica. Nema posao, navodno ga trazi, a ono sto se kaze...
Moli Boga da ga ne nadje. Ne znam kako je zadovoljan sa nekim sitnim
dnevnim dzeparcem koji dobije od majke ili bake.

Imam dosta knjiga koje sam pokupovao iz raznih oblasti, sto beletristike,
sto knjizevnosti, ali, za razliku od prosle godine kad sam procitao cak 6 knjiga
ove godine, tj. od poslednjeg tromesecja prosle sam potpuno izgubio interesovanje
za citanje.

Imam iskustva nekog sitnog u programiranju i radom za racunarom, software-u i hardware-u,
ali nista ozbiljno. Sve mislim, kasno je da se upustam u programerske vode.. Klinci iz Indije danas
sa 14 godina pisu ozbiljne programe.

Sport sam zapostavio, zima je, ne ide mi se nigde, drustvo me (iz meni nepoznatih razloga) izbegava,
ili jednostavno ne izlazi nigde, posto evo, vec dva meseca skoro ne secam se da sam izasao negde.

To me toliko ne brine, jer znam da istrpim samocu, ali ... Sta raditi u toj samoci? Jer ovako, sve vise
izgleda kao zatvor.
Sa bratom ozbiljan razgovor o zajednickom problemu i zavisno od toga koliko je ozbiljno, odmah borba samostalna ili uz neciju pomoc.

Kazes zivot ti nije ispunjen bog zna cim. TI odlucujes cime ces ga ispuniti, tj nece sam od sebe biti kvalitetan, kao ni druge stvari u ne ulozis. Ples! To ti je jednim udarcem vise muva: izlazak, druzenje, devojke, fizicka aktivnost, dobar i prijatan ambijent, a nije ti problem da platis jer radis. (ako zelis preporuku na pp, reci)
Sve ove tvoje aktivnosti podrazumevaju boravak kod kuce i bez drustva, a plesni klubovi imaju konstantan manjak mladica.

Imas i razne fitnes centre sto ce ti popraviti izgled, podici samopouzdanje, takodje doneti novo iskustvo i poznastva sa ljudima.

btw ljudi izbegavaju one koji kukaju, koji deluju neuspesno i bespomocno. Kad se mrdnes iz kuce, bices zadovoljniji i samim tim bolje prihvacen u drustvu. Vec na osnovu samog ovog posta delujes kao neko ko sebe sazaljeva, a ljudi od takvih beze. i, da se ne lazemo, i ti bi se radije druzio sa nekim ko je aktivan i nasmejan, nego sa nekim ko sebe vidi kao nekoga ko nema cime da ispuni vreme i treba da "istrpi samocu". I samo prepustanje kockanju se uklapa u tu autodestruktivnu pricu.

Trgni se covece! Imas samo 28 godina, posao, platu, zdrav si, mozes da biras!!! Preuzmi odgovornost za svoj zivot, nije kasno ni za sta! Nisi nista propustio!

Posto si sklon da budes pasivan, sve ove aktivnosti isplaniraj kao da je rec o nekoj obavezi, tako je verovatnije da ces ih ispuniti, inace ako ih budes posmatrao samo kao slobodno vreme, vrlo brzo ce te povuci da ne preduzmes nista, da se osecas lose, da kukas i da tones.

Poslednja izmena:
Pazi, ja ne vidim nesto lose u tvom ponasanju, osim kocke, ali to je moje misljenje.
Imas solidan posao koji volis, platu, finansijsku nezavisnost, sta volis da radis u slobodno vreme, pa tvoja stvar. I meni je najdraze da sednem za komp, gledam seriju, ili odem kod drugara da sedimo i ispricamo se.

E sad, pitanje je, jesi li ti srecan tako, tj. da li bi zeleo da se menjas?
Ja mislim da je sa tobom sve ok, samo da nadjes devojku (mozda je malo teze ako ne izlazis), ako je nemas trenutno. A ako imas devojku i sve vam je super, znaci imas posao koji volis, devojku koju volis, pa sta se bunis onda? :)

Бежи из Србије. Овде будућности нема, бар не за младе попут тебе. Иди у иностранство.. у пензији купи неко имање у Србији на селу, виноград, воћњак...

zar misliš da na zapadu nema istih ovakvih primera?
uostalom, on se ne žali kako nema izbora već da ne zna čime bi upotpuno svoje slobodno vreme osim klađenjem i buljenjem u komp.
složićeš se da u srbiji ipak i uprkos svemu, još uvek ima nekih sadržaja koji mogu da ispune kriterijume mladog samostalnog čoveka.
naravno, sve zavisi i od sklonosti, interesovanja...on, koliko sam shvatila, želi da ima neki hobi koji je isključivo vezan za boravak u kući (sport i izlasci ga ne interesuju)

пОз или ПоЗЗЗЗ, Нови Дискутанту лол
софтвер, софтвер, на то се баЧи, наш мозак, њихове паре, а још и не емигрираш.
Има доста фирми, ја знам неколико које одлично послују. Мудро си то поменуо, има шансе за тебе.

Бежи из Србије. Овде будућности нема, бар не за младе попут тебе. Иди у иностранство.. у пензији купи неко имање у Србији на селу, виноград, воћњак...

Ne znam da je ikad bezanje bilo resenje. Ako odluci da ode neka ide jer je negde drugo izgradio svoj zivot ili barem stvorio sansu da ga izgradi a ne zato sto od neceg bezi, pogotovo ne od svoje zemlje.
Svasta.

Ne znam da je ikad bezanje bilo resenje. Ako odluci da ode neka ide jer je negde drugo izgradio svoj zivot ili barem stvorio sansu da ga izgradi a ne zato sto od neceg bezi, pogotovo ne od svoje zemlje.
Svasta.
ма баш патриотски нема шта :lol: своју земљу не сме напустити јер био то био чин издајнички и антипатриотски, јел :lol:

Са 28 година ми је дан био кратак ( и данас често, али из других разлога).

Нисам могла све да постигнем: посао, кафаница, кафа у предвечерје са друштвом, вечерњи изласци, билијар клубови, читање, картање са друштвом, (за ТВ никада нисам имала времена), играли смо и јамб... Често сам спавала само по 2 сата.

Сада сте се отуђили, забили сте се у ове компјутере, телевизоре, немате друштво - катастрофа.

И очекујеш од нас да ти кажемо шта да радиш да ти не би било досадно?

Моја ћерка ускоро пуни 6 година и кад год ми каже: досадно ми је, ја јој кажем: досадно је само глупим људима.

Извини ако сам те увредила, али мораш мало да се тргнеш.

Не очекујеш ваљда да те други забављају и организују ти живот?

Да, да, то је и мени мајка говорила у пубертету, као досадно је све, шит, смор лол само је глупим људима досадно.
И то јесте тачно у смислу да толико ствари постоји које могу да те преокупирају, забаве, науче.

Мада, мислим, да је овај момак отворио тему због постепеног навлачења на кладионице и клађење.

Да, да, то је и мени мајка говорила у пубертету, као досадно је све, шит, смор лол само је глупим људима досадно.
И то јесте тачно у смислу да толико ствари постоји које могу да те преокупирају, забаве, науче.

Мада, мислим, да је овај момак отворио тему због постепеног навлачења на кладионице и клађење.

Па нека иде на одвикавање, или нека се сам потруди да се одвикне.

Момак у најбољим годинама, нема друштво, нема девојку...Нешто у тој слици озбиљно није у реду.

Back