Šta postoji?

Ljubo ti ne priznajes Tvorca.
Svest je jedno, a tvorac je drugo. I hinduizam i hrišćanstvo veruju da je Bog trojedan. U hinduizmu, to su Bog Svesdžitelj, Brama stvoritelj i Šiva rušitelj. Na primeru "Jaje.pile-koka" Bog Svedržotelj je tvar od koje su građeni jaje, pile i koka i. A Bog szvoritelj je onaj DNK molekul koji nosi u sebi informaciju o građo tela jajeta, pileta i koke i on je taj koji stvara, jaje, pile i koku. A Bog šiva Rušitelj je koka koja stari i na kraju se ruši i raspaga. U hindizmu se kaže da je Bog Svedržitelj glavni Bog i da Bogovi Brama i Šva nisu mogući bes Svedržitelja.Šro je razumljivo jer i ta dva Boga, (jaje i koka) su napravljeni od Svesti.

Sve materijalne forme od kojih se Svemir sastoji , postoje po istom principu "jaje-pile-koka" i sve se imaju svoja tri Boga. I Čovečanstvo je trojedno i ima svoja tri Bga. Ono je sada u fazi razvoja pileta i dostignuće svoj vrhumac razvoja kad se ujedini i napravi pravedan društveni i ekonomski poregak, po principu "svi za jednoga - jedan za sve".ili Hristovom principu "ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe". Nosioci znanja o čovečanstvu, sa značenjem Bogova Stvoritelja su "svetlosna bića". Ona postepeno prenose svoja znanja na Čovečanstvo, kao na primer na Teslu znanja iz oblasti elektrotehmnike. A mogu da se rode i kao ljudi, kao na primer Issus Hrist, koji je učio ljude kako da se odnose jedni prema drugima da bi im svima bilo dobro. Pa u tom smislu nije pogrešno verovanje hrišćana da je Hrist, u svojstvu Bofa stvoritelja, bio Sin Božiji. Na isti način kao što je DNK molekul, koji nosi znanje i građi rela koke, po kojem gradi koku, ustvari, sin Koke.

Ovde je važno razumeti zakone i principe Svesti po kojima ona postoji, koji važe na svim novoima postojanja, a ne samo slepo verovati. Slepo verovanje nije ni od kakve koristi, već goleme štete, ako se uzmu u obzir verski ratovi koji se vode zbog običnih gluposto što ljudi ne mogu sa se slože čija vera je prava, a ćčija kriva. A zapravo, ni jedna vera nije prava, jer ni jedna nema značenje znanja, već verovanja koje može da bude i obakvo i onakvo. Jedino ono što ima značenje proverljivog i razumljivog znanja, ima vrednost, a to je, naravno, Nauka o trojednosti Svesti. Koju su Hindusi i Hrišćani preuzeli iz spusa starijih, naprednih civilizacija koje su živele na Zemlji pre naše, ali su to znanje iskvarili i od toga napravili nerazumljive vere jer nisu znali o čemui stari zapisi govore.
A moje pitanje glasi.
Ko je stvorio tu svest!
Stotinu puta sam ti to na ovom forumu objasnio i to je objašnjeno i u videu Zakon postojanja, ali šta vredi kad si ti jedan od ljudi koji nisu u stanju ništa da razumeju, već samo uče sve na pamet od raznih autoriteta i slepo veruju.

Moje objašnjenje postojanja Svesti ili Boga, ako taj izraz "Bog" više voliš, glasi da je Svest prva koja postoji i da kao takva ne može da bude stvorena, jer pre nje niko ne postoji ko bi mogao da je stvori. A sama nje mogla sa nastane iz ništa, već da, kao takva, postoji od ubek i za uvek. A na nama je da otkrijemo način i logiku po kojoj ona postoji sama po sebi, od ivek i za uvek I to sam sve objasnio u Zakonu postojanja. Postoji sama po sebi, kao svoj i uzrok i posledica, tako što se večito pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja, igrakući na taj način i ulogu sebe kao svog uzroka i sebe kao svoje posledice. Sve po principu "jaje-pil- koka". Gde imamo da je koka istovremeno i uzrok i posledica jajeta. Kao što je i jaje istovremno i uzrok i posledica koke. Celu svoju hrišćansku veru o Božijoj trojednosti možeš da objasniš i razumeš na primeru "jaje-pile-koka", kao mini modelu Svemira koji se na isti način večito ponavlja, tj. pretače se kroz svoja tri prirodna oblika i stanja. POčetka i kraja nema.
Ne mozes da kazes oduvek postojalo...
Mogu da kažem ako je reč o Svesti, a jeste, koja je prva koja postoji. Isto kao što i ti možeš da kažeš za Boga, za kojeg veruješ da je Prvi koji postoji Uostalom, šta bi bio Bog, kad ne bi bio Svest? Bio bi ništa.

Postoji svest , to je jedina stvar koja je sigurna , jer cak i da je iluzija , sama iluzija bi bila dokaz iskustva postojanja svesti.
Svest je ono koje je sposobno da sebe dovede u stanje svesnosti. Da bi to bilo moguće, Svest mora da raspolaže sa psihičkim sposobnostina opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. A pošto Svest nije materijalna, ona mora da raspolaže i fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja, pomoću kojih postaje materijalna, jer bez toga ne bi mogla da dovede sebe u stanje svesnosti, jer ne bi imala šta da opaža, oseća, pamti misli i razume.

Dovođenjem sebe u stanje svesnosti pomoću svojih fizičkih i psihičkih radnji, Svest ne postaje svesna samo objekata koje opaža, oseća, pamti, misli i razume, već postaje svesna i svojih fizičkih i psihičkih radnji koje vrši, kao i same sebe kao vršioca svojih fizičkih i psihičkih radnji. I to je jedina metoda pomoću koje se može dokazati postojanje Svesti, zvana samodokazivanje, To podrazumeva da naučno, empirijski, nije moguće dokazati postojanje Svesti. To i jeste razlog što nauka još uvek nije rećila problem postojanja Svesti. Dakle, nikakva i ničija Svest ne može dokazati postojanje nikakve i ničije Svesti, do samo cvoje vlastite. Isključivo uz pomoć svojih fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji koje vrši, u vreme dok ih vrši.

Ovu metodu samodokazivanja otkroi je još pre 4oo godinafgrancuski filozof Dekart, kada je rekao "Muslim, dakle, postojim". Pomoću svake svoje fizičke i psihičke radnje, ona dokazuje sebi postojanje svega onoga što opaža, oseća i pamti, kao i sebe same koja je sposobna da opaža. oseća i pamti. I sem Svesti, koja raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, koje su uslov njenog postojanja i njene svesnosti, a time ujedno i njene nestvorivosti, neuništivosti i svemoćnosti, nikakvog drugog Boga nema.

Sve zivotinje ( a moguce i biljke ) imaju neki nivo svesti , svi naucni dokazi upucuju na evoluciju , sta je pokrenulo evoluciju se jos ne zna.
Svest i njena svesnost se ne mogu dkazivati, već samodokazivati. Mogu se dokazivati fizičke radnje naprezanja i kretanja, kao i psihičke radnje opažanja, pamćenja i mišljenja. Ne samo kada je u pitanju organska materija, već i neorhanska. Da neorganska materija ne može da opaža, psmti i misli, mi nikada ne bi od nerganske materije mogli da napravimo, na primer, kameru i pomoću nje napravimo neki video snimak i kasnije taj video snimak pogledamo na ekranu kamere. Na istom principu radi i ljudski organizam i ljudsko mozak.

Uostalo, ko drugi gradi celu organsku priodu, sve biljke, žovotinje i ljude, do upravo neorganska materija, tj. oni mali atomčići i molekulčići. Zar bi to mogli da sisu svesni, tj. da ne raspolažu sposobnostima naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja? To je dokaz da je sva materija koja gradi ceo Svemir, živa i svesna, tj. da raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji - naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. Zašto tako jednostavne stvari većina ljudi ne može da vidi i razume, kad sve to može da se vidi i razume samo jednim pogledom kroz prozor. Već umesto toga, naučnici, filozofi i teolozi smišljaju i veruju u razne bajke i glože se oko toga čija je bajka lepša. Pa ljudi zbog toga još ivek ne znaju istinu o postojanju ni materije, ni života ni Svemira.

Poslednja izmena:
Svest je ono koje je sposobno da sebe dovede u stanje svesnosti. Da bi to bilo moguće, Svest mora da raspolaže sa psihičkim sposobnostina opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. A pošto Svest nije materijalna, ona mora da raspolaže i fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja, pomoću kojih postaje materijalna, jer bez toga ne bi mogla da dovede sebe u stanje svesnosti, jer ne bi imala šta da opaža, oseća, pamti misli i razume.

Dovođenjem sebe u stanje svesnosti pomoću svojih fizičkih i psihičkih radnji, Svest ne postaje svesna samo objekata koje opaža, oseća, pamti, misli i razume, već postaje svesna i svojih fizičkih i psihičkih radnji koje vrši, kao i same sebe kao vršioca svojih fizičkih i psihičkih radnji. I to je jedina metoda pomoću koje se može dokazati postojanje Svesti, zvana samodokazivanje, To podrazumeva da naučno, empirijski, nije moguće dokazati postojanje Svesti. To i jeste razlog što nauka još uvek nije rećila problem postojanja Svesti. Dakle, nikakva i ničija Svest ne može dokazati postojanje nikakve i ničije Svesti, do samo cvoje vlastite. Isključivo uz pomoć svojih fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji koje vrši, u vreme dok ih vrši.
Netačno, sva čula a i više imam kada napustim svoje fizičko telo. To mogu da potvrde i ljudi koji su klinički bili mrtvi više od pola sata. Ti nisi ovo fizičko telo, ovo je samo kontenjer u kome svest može da obitava u ovoj dimenziji postojanja.

Netačno, sva čula a i više imam kada napustim svoje fizičko telo. To mogu da potvrde i ljudi koji su klinički bili mrtvi više od pola sata. Ti nisi ovo fizičko telo, ovo je samo kontenjer u kome svest može da obitava u ovoj dimenziji postojanja.
pa ni ja ne prićam ništa drugo, već to da smrti nema, tj, da postoji samo Svest. Nebitno da li fizička tela, bilo koje vrste, postoje ili ne postoje. Koja mogu da postoje samo ako pre njih postoji neko toliko svestan, unteligentan i sposoban, da može da ih napravi, A taj neko su samonapregnute i samopokrenute čestice i polja nematerijalnog Kvantnog vakuuma, koje fizičari zovu imenom "energija". One grade sva tela, pa i ljudska, uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji - naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. Ove sposobnosti su uslov života i svesnosti.

Kad čovek ostari, umre i raspadne se, sve ono od čega je ljudsko telo bilo sagrađeno i dalje ostaje živo i svesno, kao što je bilo i pre nego je ušlo u sastav ljudskog tela kao njegov gradivni materijal. Uostalo, u nauci se zna, ga za svakih desetak godina se sva mareija u ljudskom telu izmeni i čovek svakih destak godina ima drugo telo, a njegova životnost i svesnost ostaje ista.

A ako želiš da saznaš nešto više o čovekovoj svesti, tj. o tome ko je nosilac čovekove svesnosti, koji ostaje živ i svestan, nebitno da li je spojen sa telom ili je odvojen od tela, to je čovekova aura. Ona je jedno posebno, živo i svesno elektromagnetno polje, koje iima svoju posebnu ulogu u telu. Svaka elementarna čestica u atomu, svaki atom u ćeliji, svaka ćelija u nekom organu tela, i svaki organ u telu, ima svoj zadatak prema podeli rada u telu kao ekonomskom sistemu i sve te male ćestice, atomi, ćelije i organi znaju svoje zadatke u teli i besprekorno ih izvršavaju i tako određeni broj godina održavaju telo u životnom stanju.

I čovekova svest, tj. aura ima svoj posebi zadatak u telu. Ona je kao elektromagnetno polje veća od tela. Ona obuhvata i prožima celo telo i informatički povezuje sve atome, ćelije i organe u telu u jedinstvenz živu celinu i biće. Pomoću nje radi celo telo i mozak, kao, na primer naš kompjuter pomoću struje. Ljudska ćula služe našoj auri da pomoću njih sakuplja informacije iz okoline u kojoj ljudski organizam živi i te informacije skladišti u mozgu. Mozak u telu je isto što i harddrajv u kompjuteri i on bez električne struje , tj. bez aire ne može da misli. Zapravo, mozak uopšte i ne može da misli, već naša aira. Elektromagnetne struje koje se javljaju na površini mozga dok čovek misli, ne stvara mozak, već čovekova aura, kojom prilikom ona vadi informacije iz mozga i preko živčanog sistema ih šalje celom telo, koje telo razume i tako upravlja telom.

Aura može i da se spoji sa telom i odvoji od tela, pri ćemu se njena svesnost ne menja. Sve što je znala u telu, ona zna i kad se odvoji od tela. Čak i mnogo više, jer ona kad se odvoji od tela i čula može mnogo toga da vidi što pomoću tela i čula ne može da se vidi. Kao na primer, aure svojih umrlih rođaka i prijatelja. Mpže bez problena da prolazi kroz betonske zidove. Može da leti i posmatra prizore na Zemlji iz ptičije perspektive itd.

Naravne, kada čovek umre i raspadne se, ni ona materija koja je gradila ljudski organizam, a to su čestice minerala, vode, kisonika itd, takođe ne umiru, već i one nastavljaju da žive onim životom kojim su živele i pre nego su ušle u ljudski organizam.

Naravno, sve ovo što sam napred rekao, nisam ni izmislio, niti pročitao i naućio na pamet iz naučne ili ezoterične literature. Sve ovo znam iz vlastitog iskustva mojih mnogobrojnih izlazaka iz tela i ponovnih vraćanja u telo, koji su se često ponavljali tokom punih 15 godina - 0d 1980 do 1995 godine. Sve uz pomoć jednog "svetlosnog bića", mog astralnog učitelja, sa zadatkom da na mene prenese objašnjenje zakona po kojem postoje materija, život i Svemir.

POgledaj ovaj video, U njenu sam delimično opisao neke detalje mojih vantelesnih iskustava. I drago mi je što si se javio, da mi pomogneš u svedočenju i objašnjavanju zakona postojanja materije, života i Svemira, o kojima naučnici, sveta, filozofi, teolozi, ideolozi i političari skoro ništa ne znaju, već po svojim pogrešnim teorijama i verovanjima upravljau svetom na štetu celog sveta.

pa ni ja ne prićam ništa drugo, već to da smrti nema, tj, da postoji samo Svest. Nebitno da li fizička tela, bilo koje vrste, postoje ili ne postoje. Koja mogu da postoje samo ako pre njih postoji neko toliko svestan, unteligentan i sposoban, da može da ih napravi, A taj neko su samonapregnute i samopokrenute čestice i polja nematerijalnog Kvantnog vakuuma, koje fizičari zovu imenom "energija". One grade sva tela, pa i ljudska, uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji - naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. Ove sposobnosti su uslov života i svesnosti.

Kad čovek ostari, umre i raspadne se, sve ono od čega je ljudsko telo bilo sagrađeno i dalje ostaje živo i svesno, kao što je bilo i pre nego je ušlo u sastav ljudskog tela kao njegov gradivni materijal. Uostalo, u nauci se zna, ga za svakih desetak godina se sva mareija u ljudskom telu izmeni i čovek svakih destak godina ima drugo telo, a njegova životnost i svesnost ostaje ista.

A ako želiš da saznaš nešto više o čovekovoj svesti, tj. o tome ko je nosilac čovekove svesnosti, koji ostaje živ i svestan, nebitno da li je spojen sa telom ili je odvojen od tela, to je čovekova aura. Ona je jedno posebno, živo i svesno elektromagnetno polje, koje iima svoju posebnu ulogu u telu. Svaka elementarna čestica u atomu, svaki atom u ćeliji, svaka ćelija u nekom organu tela, i svaki organ u telu, ima svoj zadatak prema podeli rada u telu kao ekonomskom sistemu i sve te male ćestice, atomi, ćelije i organi znaju svoje zadatke u teli i besprekorno ih izvršavaju i tako određeni broj godina održavaju telo u životnom stanju.

I čovekova svest, tj. aura ima svoj posebi zadatak u telu. Ona je kao elektromagnetno polje veća od tela. Ona obuhvata i prožima celo telo i informatički povezuje sve atome, ćelije i organe u telu u jedinstvenz živu celinu i biće. Pomoću nje radi celo telo i mozak, kao, na primer naš kompjuter pomoću struje. Ljudska ćula služe našoj auri da pomoću njih sakuplja informacije iz okoline u kojoj ljudski organizam živi i te informacije skladišti u mozgu. Mozak u telu je isto što i harddrajv u kompjuteri i on bez električne struje , tj. bez aire ne može da misli. Zapravo, mozak uopšte i ne može da misli, već naša aira. Elektromagnetne struje koje se javljaju na površini mozga dok čovek misli, ne stvara mozak, već čovekova aura, kojom prilikom ona vadi informacije iz mozga i preko živčanog sistema ih šalje celom telo, koje telo razume i tako upravlja telom.

Aura može i da se spoji sa telom i odvoji od tela, pri ćemu se njena svesnost ne menja. Sve što je znala u telu, ona zna i kad se odvoji od tela. Čak i mnogo više, jer ona kad se odvoji od tela i čula može mnogo toga da vidi što pomoću tela i čula ne može da se vidi. Kao na primer, aure svojih umrlih rođaka i prijatelja. Mpže bez problena da prolazi kroz betonske zidove. Može da leti i posmatra prizore na Zemlji iz ptičije perspektive itd.

Naravne, kada čovek umre i raspadne se, ni ona materija koja je gradila ljudski organizam, a to su čestice minerala, vode, kisonika itd, takođe ne umiru, već i one nastavljaju da žive onim životom kojim su živele i pre nego su ušle u ljudski organizam.

Naravno, sve ovo što sam napred rekao, nisam ni izmislio, niti pročitao i naućio na pamet iz naučne ili ezoterične literature. Sve ovo znam iz vlastitog iskustva mojih mnogobrojnih izlazaka iz tela i ponovnih vraćanja u telo, koji su se često ponavljali tokom punih 15 godina - 0d 1980 do 1995 godine. Sve uz pomoć jednog "svetlosnog bića", mog astralnog učitelja, sa zadatkom da na mene prenese objašnjenje zakona po kojem postoje materija, život i Svemir.

POgledaj ovaj video, U njenu sam delimično opisao neke detalje mojih vantelesnih iskustava. I drago mi je što si se javio, da mi pomogneš u svedočenju i objašnjavanju zakona postojanja materije, života i Svemira, o kojima naučnici, sveta, filozofi, teolozi, ideolozi i političari skoro ništa ne znaju, već po svojim pogrešnim teorijama i verovanjima upravljau svetom na štetu celog sveta.

Pa da, to je u suštini to. I ja sam evo dugogodišnji astralni putnik, imao sam preko 100 sigurno svesnih napuštanja tela. Još nisam sreo osobu sa kojom mogu uživo da pričam o ovome, većina tj. svi smatraju da su ovo budalaštine a mene gledaju vrv kao ludaka. Ne mogu taj video trenutno da vidim, na poslu sam pa nam je sav video materijal blokiran XD

imao sam preko 100 sigurno svesnih napuštanja tela. Još nisam sreo osobu sa kojom mogu uživo da pričam o ovome, većina tj. svi smatraju da su ovo budalaštine a mene gledaju vrv kao ludaka.
U nauci vlada uverenje da je istinito samo ono što je čulno opažlovo, merljivo i eksperimentom dokažljivo. S obzrom da fenomen "astralna projekvija", kao ni postojanje duše i njeno odvajanje od tela i preživljavnje smrti tela, ne može naučno da se dokaže, većina sveta to smatra nemogućim ili nekom vrstom psihičkog poremećaja.

Međutim, ovakva vrsta fenomena nema nikakve veze sa fantazijom ili psihičkim pore,ećajem, već isključivo sa glupim čovekovim ubeđenjem da je istiniti samo ono što je opažljivo, merljivo i eksperimentom dokažljivo. Ovakvo ubeđenje nema nikakve veze sa zdravom pameću, tako da možemo da tvrdimo da empirijska naučna metoda, kao i cela empirijska nauka, nikada neće moći da otkrije Istinu o postojanju materije, života i Svemira i da je kao takva više štete nanela našoj civilizaciji, nego koristi. Milim na onaj deo prirodnih nauka koje rade na razvijanju ratnih tehnologija koje ne služe dobrobiti i održanju naše civilizacije, već njenom samouništenju.

Empirijska nauka kao takva nikada neće moći da otkrije Istinu o postojanju sveta, prosto iz razloga jer se sa svojom čulnom metodom bavi samo fizičkom, objektovnom, tj. spoljašnjom stranom sveta, koja nema značenje postojanja, a ne njenom unutrašnjom, subjektivnom, svesnom i suštinskom stranom, koja uistinu postoji.

U ovoj temi "Šta postoji", treba da se navedu činjeice i logika, da uistinu postoji samo nematerijalna Svest i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, a to je upravo ono što nije u domeni naučnih emprijskih meroda istraživanja, zbog čega za emprijsku nauku i jeste najveći nerešeni problem postojanje Svesti. Koji, dok god ne bude rešen, ostavlja slobodan prostor neistinitim naučnim teorijama, nekorisnim filozofijam i pogubnim svetskim religijama, ideologijama i politikama da one na pogrešan način vladaju svetom i vode ga u propast.

Sa druge strane, iako empirijska nauka nikada neće moći da dokaže da Svest postoji, ipak ova nauka raspolaže otkrićima pomoću kojih se može izvesti logički zaključak da samo nestvoriva i neuništiva Svest postojii njenih sedam sposobnosti i to je sasvim dovoljno da zmnamo i budemo sigurni da je život večan, tj. nestvoriv i neuništiv.Ppa makar da svi ljudi još uvek i ne bili sposobni ili nemali mogućnost da džive kliničku smrt ili se svesno odvoje od tela, prošetaju se astralom i ponovo se vrate u telo i u to se uvere.

Postoje racuni za vodu, struju, telefon, internet- postoje mnogi empirijski dokazi za to. Ako mislite da ne postoje, prestanite da ih placate i dobit' cete dokaze da zaista postoje.
Sta ce Tvorac i Zakon Postojanja reci o tim dokazima, to vec ne znam.

Poslednja izmena:
Sta ce Tvorac i Zakon Postojanja reci o tim dokazima, to vec ne znam.
O postojanju Tvorca i Zakona postojanja je upravo i reč i ako o tme ništa ne znaš. onda nemoj ni da se javljaš
Postoje racuni za vodu, struju, telefon, internet- postoje mnogi empirijski dokazi za to. Ako mislite da ne postoje, prestanite da ih placate i dobit' cete dokaze da zaista postoje.
Sve ovo što si nabrojao i misli da postoji, nije postojanje, već tvorevina Tvorca po Zakonu postojanja, koje može da bude, ako je Tvorac stvori, ili ne bude, ako je ne stvori.

Ko zna ispravan odgovor na ovo pitanje, taj zna i Istinu o postojanju stvarnosti. I neka je kaže i nama i navede argumente pomoću kojih to možemo da prverimo i logiku pomoću koje tp možemo da razumemo.

Postoji sve ono što možeš svojim čulima da osetiš, i razumom pojmiš. Tako razmišljaj i to neka bude tvoj jedini stav o tome.

Postoji sve ono što možeš svojim čulima da osetiš, i razumom pojmiš. Tako razmišljaj i to neka bude tvoj jedini stav o tome.
Ništa od svega što može čulima da se opazi ili oseti, nema značenje postojanja. Zato što je energija jedina koja može da se opazi i oseti i zato što je od energije ceo Svemir sagrađen, a energija nije postojanje. Definicija energije glasi da je energija kretanje i rad, a kretanje i rad nije nešto što može da postoji, već samo kretač koji se kreč, odnosno, radnik koji radi, a njega nikada niko nije čulno opazio. Kad on presrane sa se kreće i radi, energija nestaje, kao i sve ono što je od energije sagrađeno.

Taj kretač koji je sposoban da se keće i vrši rad je ono što zovemo imenom "Svest". On nije materijalan i njegovo čulno opažanje i naučno dokazivanje nije moguće. To i jeste razlog što nauka o Svesti još uvek ništa ne zna i što je Svest još uvek najveći naučno nerešeni proble. I dok god se ne reši problem postojanja Svesti, nećemo znati istinu o postojanju energije. života i Svemira.

Za istraživanje i dokazivanje postojanja i objašnjavanja Svesti upotrebljive su samo vančulne metode i logika.

UZ napomenu da energija kao kretanje nije odvojiva od svog kretača i kad mi opažamo kretanje, mi uvek opažamo i kretača, ali samo sa njegove vanjske, fizičke, tj. objektivne strane, a ne i sa njene unutrašnje, suštinske, subjektive, životne i svesne. Pa opažajući energiju iz vana, mi i njoj saznajemo samo ono što ona za nas kao posmatrače iz vana jeste, a pojma nemamo šta ta ista energija i sve ono što je od energije napravljeno, sami za sebe u sebi jesu. A to je uvek ono nematerijalno, suštinsko, životno i svesno, koje kada se napregne i pokrene, poprima fizička svojstva sile i mase i počinje da se manifestuje kao opažljiva energija. A kad prestane da se napreže i kreće, gubi ta fizička svojstva i ponovo postaje neopažljivo i pretvara se, takoreći, u ništa. A i dalje jedino je koje uistinu postoji i koje ponovo može da se napregne, pokrene i stvori materijalni Svemir i život u njemu, takoreći, iz ništa.,

Sve je ovo u fizici, kada je reč o nematerijalnom Kvantnom vakuumu i materijalnom Svemiru koji nastaje iz nematerijalnog Kvantnog vakuuma, već otkriveno i poznato. Nedostaje samo logičko objašnjenje da sve to mpže da se razume, jer su fizičari slabi logičari, tj. filozofi. I kad na kraju neko uspe logički da objasni kako je moguće da iz nematerijalnog Kvantnog vakuuma, koji izgleda kao Ništa, nastanu materija, život i Svemir, kao Nešto, tada će nauka i religija, koja kaže da postoji Bog koji je stvorio svet iz Ništa, da postanu jedno i isto.

I na kraju, kada se pitamo Šta postoji, jedini ispravan odgovor glasi da postoji samo Svest, odnosno, Bog i da su Bog i Svemir jedno i isto. To su samo dva prirodna stanja jedne i iste prirodne sile i pojave. Mirujuće, nepokretno i nematerijalno stanje, koje zovemo imenom "Kvantni vakuum" i napregnuto, pokretno i materijalno i životno stanje, koje zovemo imenom "Svemir"

Uz napomenu da već postoji filozofski pravac, "pnteizam", koji stoji na stanovištu da su Bog i Svemir, jedno i isto.

O postojanju Tvorca i Zakona postojanja je upravo i reč i ako o tme ništa ne znaš. onda nemoj ni da se javljaš

Sve ovo što si nabrojao i misli da postoji, nije postojanje, već tvorevina Tvorca po Zakonu postojanja, koje može da bude, ako je Tvorac stvori, ili ne bude, ako je ne stvori.
Pianje je bilo: Sta postoji?
Tvorevine postoje, dakle odgovor je validan.
Ne mora nesto misliti i imati svest da bi postojalo.

Pianje je bilo: Sta postoji?
Tvorevine postoje, dakle odgovor je validan.
U tome i jeste problem svetske nauke što priznaje da postoji samo ono što može da se vidi. Tu glupost da postoji samo ono što može da se vidi, smislila je ljudska svest i n ja taj način onemogućila samoj sebi da sazna istinu o postojanju sebe same, jer ona nije materijalna i ni na kojji način ne može da se viddi.

Ti kažeš "Tvorevine postoje, dakle odgovor je vidim."

Uzmi primer kule od peska koju dete na plaži pravi. Kula je tvorevina i upitaj se da li postoji. Odgvpr glasi da ne postopji, već da i dalje postoji pesak. Kula je samo oblik peska, koji nestaje kad se kula sruši, a pesak je taj koji je postojao i pre kule, i u kulu i ostaće da postoji i kad se kla sruši. To je logika i nauči se loguički da misliš jer u protivnom nikada nećeš moć da razumeš i saznaš istinu o postojanju stvarnosti.

Na isti način, kao što kula ne postoji, već pesak, koji ima oblik kule, tako isto ni ceo Svemir ne postoji, jer i on je samo oblim nekakvog nevidljivog materijla koji se napregnuo i pokrenuo i od sebe samog napravio oblik Svemira. Taj nevidljivi materijal, koji zaista postoji, je ono što fizičari zovu iomenom "Kvantni vakuum", koji nije materijalan, a postaje materijalan kad se napregne i pokrene, jer raspolaže fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja (teorija Bog-Bang). Plis raspolaže i psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja tog svog napreznja i kretanja, bez kojih ne bi mogao da evoluira, tj. da od sebe samoga gradi mnoštvo najrazličitijih oblika koji mogu da se vide, a on sam, kao njihova unutrašnja živa i svesna suština, ne može i nikada neće moći da se vidi.

A to što ne može da sevidi je ono što zovemo imenom Svest, koja sumu sebe zove imenom "JA". Dakle, možeš slobodno da zaboraviš da će empirijska nauka, koja priznaje da postoji samo ono što može da se vidi, ikaka moći da reši tajnu postojanja Svesti. Jedino vančulno je to moguće, jer Svestuz pomoć svojih fizičkih i psihičkih radnji, u vreme kad ih vrši, dovodi sebe u stanje svesnosti o sebi i svom postojanju i pomoću bilo koje fizičke ili psihičke radnje, u vreme kad je vrši, svest svakog ćoveka može da kaže sebi:, na primer. "Mislim, dakle, postojim". Ili, naprežem se, krećem se, opažam svoje naprezanje i kretanje, osećam, pamtim i razumem, dakle , JA SVEST, postojim".

Takođe, tu je i metafizika, pomoću koje takođe to može da se dokaže i razume. Evo kako je to u dubokoj meditaciji doživeo i razumeo indijski fizičar i jogin, Mahariši, tvorac svetskog pokreta za transcendentaknu meditaciju. On kaže"

„U osnovi sveta stoji ujedinjeno polje svih prirodnih zakona. To je nešto nematerijalno, vanvremensko, nemanifestovano, neaktivno. To je veliko ništa, koje je početak i uzrok svega. U njemu postoji sve, sve velike i male stvari, svi svetovi, svi oblici, svi odnosi, ali samo kao princip, kao ideja, kao latentna mogućnost. To je čista svest. I kad se deo te čiste svesti, makar i najsitnija njena čestica, izdvoji i stupi u aktivno stanje, kad postane dinamična, pretvara se u konkretnu stvar, u materiju, u biće, u svemir. To ništa ima potpunu svest o sebi, jer je čista svest. Ima ogromnu, beskonačnu moć samoorganizovanja, jer je kreativno, jer je ujedinjeno polje svih sposobnosti, svih mogućnosti. Njegova priroda je savršenstvo, sklad, harmonija, blaženstvo, i sve što nastaje iz toga zadržava tu osobinu, ostaje blaženstvo“.
Ne mora nesto misliti i imati svest da bi postojalo.
Samo ono koje je živo i svesno, može da postoji. To je ono koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, pomoću koji postoji samo po sebi, od uvek i zauvek, kao svoj i uzro i posledica,tako što se većoto pretače , kao jaje-pile-koka, kroz svoja tri prirodna oblika i stanja. Dakle mrtve i beživorne stvari nisu moguće i njih i nema. Život je večan.

Treba da znamo da i fizka, kao i druge naične discipline, do danas još uvek neuspešno, pokušavaju da odgovre na pitanje "Šta postoji".. Pogledajte ovaj skraćeni snimak predavanja zagrebačkog fizičara Mladema Martinisa, sa instituta "za fiziku "Ruđer Bošković" na temu "energija nulte tačke". Inače, fizičari su došli do zaključka da samo energija postoji i da je energija sposobnost kretanja i rada. I da je od energije napravljeno sve. A "Nulta tačkaa", je momemat kad se u prostoru pojavi neka energetska čestica, takoreći iz ništa. Za koju fizičarri kažu da od momenta njenog pojavljivanja, o njoj znaju sve, a do momenta pre njenog pojavljivanja ne znaju ništa. Možda će ovo Martinisovo predavanje da vam pomogne da bolje razumete kakav odgovor se očekuje kada se postavi pitanje "Sta postoji".

https://drive.google.com/file/d/1ZjD0v2SyQk23y1Lv1USh5QPmPJY-pJwo/view?usp=drive_link
Veceras, tj nocas mi se desilo nesto jako cudno.
Ne znam niti kako sam otvorila ovu temu, a onda sam spazila da sam lajkovala ovaj post, a koliko se secam sigurnaa sam da nisam.
Pa sam kliknula na link Martinsa i ostala zapanjena da sam upravo to i trebala, jer veoma intenzivno poslednjih dana slazem kockice na tu temu, ali jasnu sliku nisam imala.
Zatim sam, preskacuci napisano od svih ucesnika diskusije, direkt presla na video gospodina Ljube kod Nemanje.
I cula sve, ali bukvalno sve, sto mi je u ovom stepenu nivoa svesti bilo potrebno da cujem; bas sada dobila sam odgovore i ko sam i gde sam krenula.
Gospodine Ljubo, moj naklon do Neba.

I cula sve, ali bukvalno sve, sto mi je u ovom stepenu nivoa svesti bilo potrebno da cujem; bas sada dobila sam odgovore i ko sam i gde sam krenula.
Drago mi je da to čujem.

ONo što je u ovoj tvojoj poruci zanimljivo, je način na koji si došla do odgovora na pitanja koja su te zanimala. Što me navodi na zaključak da imaš "nebeskog vodiča" koji te telepatski usmerava na mesta dge se ti odgovori nalaze.

Možda će da te zanima da pogledaš i ovaj moj video u temi "Zašto filozofija", koji se nalaz malo dole niži u popisu tema na ovom forumu. Tu sam do malo šira objasnjenja u vezi osnovnog prirodnog zakona po kojem postoje materija. život i Svemir.

Link
https://forum.krstarica.com/threads/zasto-filozofija.1013732/post-49912906

Sem Svesti i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji (naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja) nikakva druga stvarnost ne postoji.
Kako ne postoji Ljubo? Možeš li da opaziš wireless signal, radio signal, ultraljubičastu svestlost itd. Znači da je naše telo itekako ograničeno. Npr. kada gledamo tv i prebacimo na kanal 2, jel kanal 1 prestaje da postoji ili se još emituje? Naše telo je resiver koji prima ovaj signal koji dekodira, postoji beskonačno mnogo paralelnih univerzuma i dimenzija koje ne može naše telo dekodirati. Seti se samo astralne ravni. Svest nije ograničena na sposobnosti i radnje, tvoje fizičko telo jeste.

Kako ne postoji Ljubo? Možeš li da opaziš wireless signal, radio signal, ultraljubičastu svestlost itd. Znači da je naše telo itekako ograničeno. Npr. kada gledamo tv i prebacimo na kanal 2, jel kanal 1 prestaje da postoji ili se još emituje? Naše telo je resiver koji prima ovaj signal koji dekodira, postoji beskonačno mnogo paralelnih univerzuma i dimenzija koje ne može naše telo dekodirati. Seti se samo astralne ravni. Svest nije ograničena na sposobnosti i radnje, tvoje fizičko telo jeste.
Tesla kaže: "Sve je energija, sve je elektricitet, sve je svetlost". To troje - energija, svetlost i elektricitet - nisu tri različita oblika postojanja, već jedno i isto postojanje, koje mi čulno opažamo, sa njegove vanjske strane, na tri različita načina. U tako saznajemo šta to postojanje za nas, kao posmatrače izvana, jeste.

Ali mi tu istu energiju, ne možemo čulno da opažamo iznutra i tako saznamo šta ona za sebe i u sebi jeste. Što i jeste glavni razlog što još uvek ne zmamo istiju o postojanju stvarnosti.

Ali to nikako ne znači da ne postoji mogućnost da se sazna šta energija za sebe i u seb jestei. Ta mogućnost je da ona sama, energija, po načinu vančulnog opažanja sebe same, iu sebi, sazna šta ona za samu sebe u sebi jeste.

Metoda pomoću koje to može da se sazna je takođe naučna metoda i nauka koja se time bavi je, u užem smislu psihologija, a u širem, metafizika.

Kada je reč o psihologiji, svaki čovek, čiji organizam se sastoji od one iste energije od koje se sastoji i ceo Svemir, kada vančulno opaža samoga sebe u sebi, on lako saznaje da on nije samo energija koja raspolaže fizičkim sposobnostima napreza i kretanja, već i psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja tog svoh naoretanja i kretanja. Iz čega lako izvodimo zaključak da čovekovo telo nije samo energija, svetlost i elektricitet, već i SVEST, jer te psihičke sposobnosti su osnovni faktori Svesti. Bez kojih ne bi moglo da bude svesnosti, a time ujedno, mi Svesti.

Pa bi onda, na kraju, na ono Teslino, da postoji samo energija, koja se fizički manifestije još i kao ektricitet i svestlos, mogli da dodamo da je energoja za sebe i u sebi takođe i Svest, jer raspolaže i psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja tog svog naprezanja, kretanja.

Da bi se uverili da je zaista tako, ostaje nam još samo da to i dokažemo. Postavlja se pitanje, kako?

Već sam rekao da postoje dva načina - psihologija i metafizika. Već sam objasnio kako pomoću prihologije to može da se dokaže. Što se tiče metafizike, ona podrazumeva duboku meditaciju, pomoću koje se čovek , menjajući talasnu užinu svoig vlastitog svesnog elektromagnetnog polja, tj. svpje aure, telepatski sppaja sa raznim dtugom, isto takvim elektromagnetnim svesnom poljima, na koji način postaje svestan svega onoga čega su i ta elektromagnetna polja svetna. To je isto kao kad talasnu dužinu na našem mobilnom telefonu podesimo na talasnu dužinu bilo kojeg drugog mobilnog telefona u svetu i tako se ta dva telefona informatički spoje, pa može da se istovremeno i vidi i čuje šta se u istom trenutku na dva različita dela sveta dešava. Što bez psihičkih sposobnosti tih spojenih elektromagnetnih polja, ne bi bilo moguće.

I u fizici kao nauci ti dokazi postoje. Naša video kameta može da opaža svoju okolinu, pamti i misli o tome što je zapamtila, tj. može da nam isporuči na svoj elektronski ekran sliku predmeta koji je zapamtila. A a mi tada možemo da izvedimo zaključak da i sva ostala energoja od koje je sagrađen Svemir, takođe, isto kao i čovek ili kao i kamera, mođe da opaža. pamto i misli.

Da to nije tako, ukupna evolucija energoje Svemira ne bi bila moguća. Tela atoma, nebeska tela i galaksije, kao savršeni sistemi kretanja i rada energije, ne bi bili mogući. A da i ne govorimo o telima ćelija, biljaka, životinja i ljudi. Čija tela i danas gradi ona ista energija koja gradi i ceo Svemir. Za koju još uvek mislimo da nije živa i svesna, tj. da ona nije Svest i da ne raspolaže psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. I neverovatno je da ljudi čak i i danas, veruju da je čoveka i sve ostalo stvorio Bog, a ne Svest, tj živa i svesna energija. i s obzirom da u nauci, - kako u fizici, tako i biologiji, psihologiji ili metafizici - postoje nebrojedi dokazi da je tako I da se čak i golim okom možemo da uverimo da je tako, i pored toga, svi se i dalje prave se blesaci i neće sebi da priznaju da je tako.

Prave se da ne vide i ne znaju da postoji samo Svest i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji) naprezanje, kretanje, opažanje, osećanje, pamćenje, mišljenje i razumevanje. Odnosno, prave se da ne vide i ne znaju da je energija Svest koja se npreže, kreće i radi i uz pomoć svojih pet psihičkih sposobnosti sva čuda ovog sceta čini.

I što je najčudnije i najgluplje, jeste činjenic da naučnivi sveta još uvek istražuju rad ljudskog mozga, ubeđeni da ljudski m,ozak proizvodi Scest, a ni na pamet im ne pada da ne samo ljudskog tela ni mozga, već i selog Svemira, ne bi moglo da bude da pre njih ne postoji Svest, koja će uz pomoć svojih sedam sposobnosti i radnji da ih od sebe same stvori. Da bi i oni bili to isto što je i ona sama kao njihov stvoritelj, - Svest.

Uz napomenu da, kad do kraja razumemo i znamo pravila i zakone po kojima celokuns stvarnost postoji, sasvom je svejedno da li ćemo tu stvarnost da zovemo imenom "Bog" ili "Svest".

I neverovatno je da ljudi čak i i danas, veruju da je čoveka i sve ostalo stvorio Bog, a ne Svest, tj živa i svesna energija.
Svaka ti cast..Jeste stvorila te Svest i ta energija a ne BOG
i s obzirom da u nauci, - kako u fizici, tako i biologiji, psihologiji ili metafizici - postoje nebrojedi dokazi da je tako I da se čak i golim okom možemo da uverimo da je tako, i pored toga, svi se i dalje prave se blesaci i neće sebi da priznaju da je tako.
Jeste,svi smo mi blesaci a jedino ti pametan.
Prave se da sasvom je svejedno da li ćemo tu stvarnost da zovemo imenom "Bog" ili "Svest".
Sa tobom nema rasprave...Sve si rekao!

Svaka ti cast..Jeste stvorila te Svest i ta energija a ne BOG
Ništa ti ne razumeš. Energia ne postoji, a ono što ne postoji ne može stvoriti ništa. Energija je samo kretanje i rad, a postojanje je kretač koji se kreće. Koji, sem što je sposoban da se kreće i radi, aposoban je i da opaža, oseća, pamti, misli i razume svoje kretanje i rad. On je jedini koji postoji, koji je pomoću svojih sem fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnj,i od sebe samoga, napravio sve. Njegovo ime je Svest. A Boga nikada nije bilo, niti će da bude.
Jeste,svi smo mi blesaci a jedino ti pametan.
U pravu si, samo sam ja pametan. Ali i ti i svako drugi če automatski da postane pametan kad bude razumeo i prihvatio tu jednostavu, lako proverljivu i razumljivu Utinu da postoji samo Svest i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i eadnji.
Sa tobom nema rasprave...Sve si rekao!
Tačno!

YT -šta je to? Da li je to, "YOUTUBE"?

Ne, YouTube ne postoji, isto kao što ni ceo Svemir ne postoji. Ceo Svemir se sastoji od fizičkih i psihičkih radnji naorezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. To je naučna činjenica. A logička činjenica, za onoga ko zna lohički da misli, te fizičke ri psihičke radnje nemaju značenje postojanja, već ONAJ ko raspolaže sposobbnostima d a te fizičke i psihičke radnje vrši. A ON nije materijalan, jer kad ON prestane sve fizičke i psihičke radnje da vrši, ceo Svemir nestaje, a sa Svemiorom nestaje i "YT". Ostaje samo nematerijalni prostor, kojem su fizičari dali ime "Kvantni vakuum". I to je naulčna činjenica.

Dakle, uistinu postoji samo Kvantni vakuum i ništa drugo, jer on je taj koji postoji kao PRVI.

A kakva je logika onoga koji postoji kao Prvi?

Po Hegelovoj logici, kad iz nešto koje postoji kao Prvo . a to je namterijalni Kvantni vakuum - nastaje nešto srugo - a to je materijalni Svemir - tada to Drugo i ne postoji, već i dalje postoji to Prvio, koje je samo promenilo svoj oblik ili stanje, pa sada samo izgleda jao da se pojavilo i da postoji nešto Drugo.

Dakle, ako se držimno strogo naučnih arhumenata i logike, tada odgovor na pitanje "Šta postoji",glasi da postoji samo nematerijalni Kvantni vakuum, koji raspolaže fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja, i psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, miščkenja i razumevanja tog svog naprezanja i kretanja. Pa kad se nematerijalni Kvantni vakuum napregne i pokrne, on poprima oblik materijalnog Svemira. A kad prestane da se napreže i kreće, ponovo postaje nematerijalani kvantni vakuum. A to podrazumeva da uvek i samo postoji nematerijalni Kvantni vakuum, bebitno da li se napreže, kreće i radi ili mieuje, tj. ne napreže se, ne kreće i ne radi. To je, kao na prime,r kad kažemo da uvek postoji samo voda, nebitno da li se ona zaledila pa postala led ili se nije zaledika, već se nalazi u tečnom stanju. Kao što je i Svemir samo pokretno i radno stanje Kvantnog vakuuma, a Kvantni vakuum samo mirujuće i nepokretno. Ili kad kažemo daa ne postoji kula od peska koju dete pravi na olaži, već i dalje postoji samo pesak koji ima oblik kule.

Kako god da okrenemo i naučna i logilka čininica i istina je da odgovor na pitanje "ŠTA POSTOJI" glasi da postoji samo nematerojalni kvantni vakuum, koji raspolaže sa sedam gore pomenutih fizičkih i psihičkih sposobnosti, pomoću kojih, kada miruje, manifestuje se kao nematerijalni Kvantni vakuum, a kada ih koristi, fizički se manifestuje kao materijalni Svemir.

I kad sve ovo na pravi način razumemo i znamo, na kraju možemo da postavimo i przanje šta je Kvantni vakuum?

Odgovor je lagan i glasi da je Kvantni vakuum polje nematerijalne Svesti. Svi ljudi na svetu to znaju, jer svi ljudi na svetu su Svest. A pošto su sva njihova tela sagrađena od onih istih čestica i delova Kvantnog vakuuma, od kojih je sagrađen i ceo Svemir, lako izvode zaključak da je Kvantni vakuum - Svest. Pa da bi znali šta je Kvantni vakkum koji postoji kao ono NAJPRVO, sada treba da odgovorimo na pitanje šta je Svest?

Na ovo pitanje je lako da se odgovori, jer svi ljudi na svetu kao deliči Svesti lako mogu da daju ispravnu definiciju Svestu, koja glasi, da je svest ono koje je sposobno da sebe dovede u stanje svesnosti. Prosto iz razloga što je logično, kad ne bi moglo da bude svesnosti, ne bi moglo da bude ni Svesti. I što svi ljudi na svetu znaju da bez psihičkih sposobnosti i radnji opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja, svesnosti ne bi noglo da bude. Kao ni bez fizičkih sposobnosti i radnji naprzanja i kretanja, pomoču kojih Svest poprima fizička svojstva sile i mase jer bez roga ne bi mogla sebe da dovede u stanje svesnosti, jer ne bi imala šta da opaža, oseća, pamti, misli i razume,

Tako da čće onaj krajnji odgovor na šitanje "ŠTA POSTOJI", uvek da glasi, da postoji samo Svest i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Ovaj odgovr je nepboriv, jer u sebi sadrži sve potrebne naučne argumente i loguku koji ga potrvđuju. A sa druge strane, pomoću ovog odgovora se mogu oboriti sve dosadašnje naučne teorije, filozofije i religije kao pokušaji da se odgovori na pitanje "Šta postoji", koje u sebi ne sadrže, ni naučne argumente, ni logiku koji su napred prezentirani. Sem kojih nikakvoh drugih argumenata, ni logike i nema, pomoću kojih bi moglo da se odgovoriti na pitanje "Šta postoji".

I sada možemo svi da se radujemo, jer smo konačno, posle mnogo miliona godina naše evolucije, saznali konačnu Istinu o svom postojanju. Saznali smo da smo nestvorivi i neuništivi, tj. većiti i da se samo većito pretačemo iz oblika u oblik.

I kajaće se oni koji nisu pratoli ovu temu do kraja i nisu saznali tu Istinu. Kao što će da se kaju i oni koji su je pratili sad, zato što nisu pratli pre i saznali je pre,, jer su ignorisali i tu Istinu, koju ja već godinama na ovom forumu prezentiram. Ubeđeni da njihove nauke, filozofije ili religije u sebi tu Istinu već sadrže. Živeli!
xjpg.1164611.jpg

iz mog ugla gledano postoji samo Svest
i po prirodi stvari samoprozimajuca je

a mi, ljudska oblicja, na ovaj il onaj nacin, dinamikom kojom budemo odbacivali nesvesnost jednom cemo je u potpunosti i ziveti

iz mog ugla gledano postoji samo Svest
Ti si jedna od desetak osoba za koje ja znam, koja na pravi način razume da postoji samo Svest. Postojanje Svesti, s obzirom da nije materijalna, ne može se čulno, ni naučno dokazati, već samo razumeti. Metoda razumevanja da samo Svest postoji je metoda samodokazivanja. Tp je metoda pomoću koje Svest, pomoću svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, u vreme kad ih vrši, postaje svesna i svojih fizičkih i psihičkih radnji koje vrši, kao i sebe ka vršioca tih svojih radnji i i pomoću te svoje svesnosti, može samo da izvede zaključak da ona postoji.

Ovu metodu samodokazivanja otkrio je francuski filozof Dekart još pre 400 godina kada je rekao "Mislim dakle, postojim". U skladu sa ovom metodom, Svet čoveka je ono koje u čoveku sebe zove imenom "JA". To JA je čovekova suština, Sve što može čulno ili vančulno da se spozna, ima svoje JA.

Razlog što je Svest još uvek najveći naućno nerešeni problem, jeste što naučnici, koji se beve problemom postojanja Svesti, pokušavaju naučno, tj. čulno i eksperimentalno da dokažu postojanje Svesti, a to nije moguće, jer Svest nije materijalna, a to znači da nije opažljiva, merljiva, ni eksperimentalno dokažljiva. Čulno su dokažljive damo njene fizičke radnje, a vanćulno, psihičke radnje. Dok sama Svest kao vršilac svih mogućih fizičkih i psihičkih radnji, koja je od njih nedeljiva i koja je njihova umutrašnja subjektivna suština, nije ni čulno, ni vančulno spoznatljiva, ni dokažljiva.

Istina je da ja ovu logiku o Svesti, kao jedinoj prirodnoj sili i pojavi koja postoji, pamvljam iz posta u post. Međutim, to i dalje malo ko prihvata, jer to i dalje niko ne uspeva da razume. Prosto iz razloga što je je razumevanje, kao psihička radnja Svesti, čak i kod ljudi, još uvek veoma slabo razvijena lpsihička sposobnost.

Back