Šta posle?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kad shvatim da se gasim ili da nije to to, prekidam odnos u svakom slucaju, jer nije korektno prema drugoj strani da ostaje bilo sta tu, jer mene koji sam se ugasio ne pogadja nista, dok drugu stranu verovatno da.

Ako ste imali nekada neku strastvenu vezu znate koliko je dobar osećaj kada se mesecima palite jedno na drugo i imate odličan sex..Pokušali ste sve zapamtiti šta se dešavalo, niz uzbudljivih dana i noći.

E sad, ukoliko nema perspektive veze iz nekih razloga, da li početi biti prijatelj sa tom osobom kad vidite da se hladite, ili ostaviti sve tako u sećanju kako je bilo i prekinuti kontakte ili ih smanjiti na minimum? Onda ćete se zauvek sećati nje/njega na takav uzbudljiv način.
Napravio bih pauzu neko vreme dok se emocije ne smire.
Vezano za ostati prijatelj ili prekinuti kontakt - pa zapitao bih se šta smo zapravo bili?
Da li smo bili i prijatelji i ljubavnici ili ne? Takođe pitao bih se šta me je privlačilo kod druge osobe, a šta odbijalo, pa sada ako nema nekih stvari koje su mi bile privlačne kako gledam na odbojne stvari.
Šta biste vi uradili ili ste već uradili u takvim prilikama? šta bi vam bilo važnije?
Preferencija mi je da sa bivšima ostanem u "pozitivnim odnosima" tj. da nema nečeg nerešenog i da smo stabilni na novim putevima (lično nisam za drugu šansu i sl. ako prvi put ne uspe, mala je verovatnoća da će sledeći).
Sada je tu i faktor kako će druga osoba da reaguje.
Da li da u sećanju sve ostane kako je bilo, da se ta sećanja ne kvare nekim triivijalnostima ili drugarstvom koje se može imati i sa drugima, ili je to možda bezveze tako gledati, možda je prijateljstvo važnije?
Neke stvari ostanu, neke ne, ako dobro ostane to je dobro, ako ne tako dobre stvari ostanu to je problem.
Vezano za drugarstvo zavisi od odgovora - da li bi se pokeksali da naletite na potrebu/priliku? Ako je odgovor da nije to "samo drugarstvo", ako je odgovor ne tj. razrešena je stvar kontam da postoji mogućnost da se pređe na neki vid drugarstva.

Poslednja veza mi je bila takva.
Poskusao sam da spasavam sve sto moze do zadnjeg trenutka ali daljina i finansije nisu dozvolile a i njene frustracije i nestrpljenje.Za nju su bitnije njene zelje i ciljevi tj luksuz i slicno vise nego ljubav i sam veza i odnos.Ne ide li joj ono prvo materijalno odnos i ljubav i slaganje u vezi joj nije toliko bitno.

Malo se lose zavrsilo s njene strane i pokusao sam da imam neku komunikaciju posle i neki vid prijateljstva ali vremenom sam shvatio da to nije moguce i udaljio sam se jer nije fer prema neku eventualnu buducu vezu i toj osobi da ja imam kontakt sa bivsom sa kojom sam imao nesto ludo i nezaboravno... Jednostavno ne zelim to nekoj da priredjujem i stavljam osobu u takav nezgodan polozaj da budim sumnje, nervozu i tenziju, ljubomoru.Ne zelim isto to sebi pa necu ni nekoj isobi isto da priredjujem takav slucaj i problem.Najbolje je u skedecu vezu uci cist.

Zato je najbolje prekinuti kontakt iz momenta kad vam se ukaze nova prilika i takodje kad osoba nadje nekog novog, e tu je kraj definitivno.Mozda to prijateljstvo i komunikacija posle raskida traje i eventualno postoji opcija za pomirenje i novi start ako oboje ostanemo singl i neka kres sema moze ali cim neko nadje nesto novo tu svemu dolazi kraj i velika tacka i kraj svakog kontakta.

Posle mene neko tu je kraj zauvek.

Zato sto si zensko.

Muskarcima je to vrednost u rangu pisanja, da izvines na izrazu.

Ili onaj svrab kada te ujede komarac.

Na tom meta nivou pa tek.

Možda tebi, ali ne verujem generano da je to tako za sve muškarce, čak sam sigurna da nije.
Bilo koji čovek kada doživi nešto lepo to mu makar ostane u lepom sećanju, ako išta drugo. sigurno nije kao pišanje.

Ako ste imali nekada neku strastvenu vezu znate koliko je dobar osećaj kada se mesecima palite jedno na drugo i imate odličan sex..Pokušali ste sve zapamtiti šta se dešavalo, niz uzbudljivih dana i noći.

E sad, ukoliko nema perspektive veze iz nekih razloga, da li početi biti prijatelj sa tom osobom kad vidite da se hladite, ili ostaviti sve tako u sećanju kako je bilo i prekinuti kontakte ili ih smanjiti na minimum? Onda ćete se zauvek sećati nje/njega na takav uzbudljiv način.

Šta biste vi uradili ili ste već uradili u takvim prilikama? šta bi vam bilo važnije?

Da li da u sećanju sve ostane kako je bilo, da se ta sećanja ne kvare nekim triivijalnostima ili drugarstvom koje se može imati i sa drugima, ili je to možda bezveze tako gledati, možda je prijateljstvo važnije?
Nisam od onih sto se hlade ili greju, dok je trajalo trajalo je, jedan lep period i to je to, ostaje u memoriji kao oeriod i to je to, aI mrzeo sam uvek to hladim se, i slicno,to su zenske floksule, od kojih mi se dize kosa na glavi, ja sta mislim, mislio sam i dalje mislim. To hladim se, mi je odvratno.
Mada ja sam emotivac, ja se lako zaljubim, ja i kad sam gnusno šutao osobu od sebe, zbog stvari preko kojih se ne prelazi sam na neki nacin patio, navikneš na fleku na zidu a ne na osobu, nisam se ladio i slicno. Samo stav je stav i orincipi su principi. I uvek sam igrao otvorenih karata, to sto su one umisljale nesto vise to nije moja krivica.
Sto se tice osecanja i slicno, deluje mi celo pitanje kao tinjedzerske kres varijante.
al ko sam ja bilo kome da sudim, ako se j sa nekim mesicina, valjda pricas otvoreno i o enocijama, buducnosti itd. Prekinuti kontakt je kao prvo kukavicki kao drugo, moze povrediti drugu stranu mnogo vise od iskrenog ne vidim buducnost sa tobom. Opet ladjenje ne razumem, ko je seksi je seksi.
Prijateljstvo je takodje licemerno ako druga osoba gaji osecanja.
E sad, da pitas mnoge, j a sam bio djubre i povredjivao, zavlqcio, sutao, iskorostavao, sli nikad lagao ili prekidao kontakt bez objasnjenja, i naravno da je ok malo upakovati da boli manje.

Ne znam sta da odgovorim na poruku iskreno.

Zato sto si zensko.

netacno, muskarcima je u proselu seks mnogo i potrebniji i važniji u zivotu, muskarac siri vrstu cista logika. Zema veze seks sa emocijama, moskarac ajd da sa d mi se. Al ne a pravila. Al te decje bolesti prerastes.
Meni je sex sad u ovim godinama, slag na tortu, znaci sve pa to kao vrhunac, ako pricamo o ozbiljnoj bezi. I da vrlo bitan, ali ne najbitnija stvar

Zato sto si zensko.

Dalje, zena sex moze da ima kad god hoce sa mnogima, dok je to danas u eri interneta luksuz malog broja muskaraca. Tako da po prirodi nekih stvari one su se vise bazirale ne osecanjs sto ižne mogu da imaju sa svakim muskarcem, da ih razume postuje nasmeje itd.

Баш зато што је женско, необично је што јој је секс толико битан.

Колики је проценат жена којима је битан? :think:
Bitam da, ali ako ima pozadinu, tu je prosek. On ocigledno nije bas iskusan 🤪😁
Daj bre, moja drugarica zasvrbi je da prostos ode na badu eto ti 10 likova, kao e ipak necu ipak, ima dosta njih koje znam da hoce da imaju sex sa mnom. Ja ne koristim te aplikacije pa ne znam, al evo oz price. Zena uvek i u svakom trenu moze da ima seks, i ti pricas kako je muskarcima nebitan, oa sto onda ima toliko manijaka po internetu?

Dalje, zena sex moze da ima kad god hoce sa mnogima,
Možda u tome i jeste razlika. Jer ja recimo odaberem jednog od njih 50 koji se nude, a on bude sa mnom a nema veliki izbor onih koje hoće. to je u startu diferencija.

dok je to danas u eri interneta luksuz malog broja muskaraca. Tako da po prirodi nekih stvari one su se vise bazirale ne osecanjs sto ižne mogu da imaju sa svakim muskarcem, da ih razume postuje nasmeje itd.
pa i što se sexa tiče, na mali broj njih mogu da se prime.

Ovo prepostavlja da znaš unaprijed da će se sjećanja pokvariti, pa mi zvuči kao pogrešna odluka jer se bazira na prepostavci. Rekla bih, savremenim rječnikom da je to anksioznost, pretjerano razmišljaš jer razmišljaš o budućnosti.

Po meni bi najbolje bilo da se opustiš, i ako je dobro da uživaš dok traje.
Ne znaš da će se ta perspektiva promijeniti, da li ćete možda naći neko rješenje, ili prilagoditi se, naći kompromis - po meni bi bilo bolje da se misaono baviš tim rješenjima, kada misliš o osobi koja ti paše, nego da se misliš da li da kalkulišeš, da igraš neke odbrambene mehanizme iz straha od ružnih iskustava.

Ali to je samo moje mišljenje, i nebitno je, ti si glavna. Voljela bih da ti budeš zadovoljna, i da u tom smjeru ideš sa odlukama. Srećno!

Сумњам.

Мада зависи о ком периоду говоримо. Новије генерације су, као последица секусализације, вероватно заинтересованије него старије. Али опет је питање колики је тај број.

To naravno zavisi i od perioda u životu žene. Ako je usmerena da ima decu, onda je vrlo selektivna, i sex je manje zanima kao zadovoljstvo, a više u kontekstu veze i zajedničkog života. ZAto drži podignute zidove za mnoge muškarce. Sa druge strane, ako žena nije u tom fazonu, recimo ili u 20tim kad je porodica ne zanima, ili posle kada već ima decu, i ne traži čoveka na kojeg bi se oslonila, onda je opuštenija u izboru i dozvoljava sebi da uživa u sexu bez drugih većih pitanja.

Ovo prepostavlja da znaš unaprijed da će se sjećanja pokvariti, pa mi zvuči kao pogrešna odluka jer se bazira na prepostavci. Rekla bih, savremenim rječnikom da je to anksioznost, pretjerano razmišljaš jer razmišljaš o budućnosti.
MA jok, nisam anksiozna osoba. U pitanju je neka vrsta romantične želje da tako kažem da neki odnos ostane lep, da se ne banalizuje.
Sad, pitanje je šta je za koga banalizovanje. Za nekoga prijateljhstvo ne da nije banalizacija već je bitnije od sexa.
Za mene pak, ja mogu da budem prijatelj sa mnogima, i sa ženama, ali sa vrlo malim brojem ljudi u životu sam mogla da imam nešto tako lepo kao što je dobar sex (sad da ne objašnjavam šta je to za mene)

Po meni bi najbolje bilo da se opustiš, i ako je dobro da uživaš dok traje.
Ne znaš da će se ta perspektiva promijeniti, da li ćete možda naći neko rješenje, ili prilagoditi se, naći kompromis - po meni bi bilo bolje da se misaono baviš tim rješenjima, kada misliš o osobi koja ti paše, nego da se misliš da li da kalkulišeš, da igraš neke odbrambene mehanizme iz straha od ružnih iskustava.
Ovo poslednje što si napisala o odbrambenim mehanizmima, tu si nešto pogodila. ali nema veze sa ružnim iskustvima, tema uopšte nije o njima, naprotiv. Već o izboru da li postati prijatelj. To znači da je sam odnos dobar.

Ali to je samo moje mišljenje, i nebitno je, ti si glavna. Voljela bih da ti budeš zadovoljna, i da u tom smjeru ideš sa odlukama. Srećno!

Back