Šta posle?

Paula

black cat
Moderator
Poruka
32.680
Ako ste imali nekada neku strastvenu vezu znate koliko je dobar osećaj kada se mesecima palite jedno na drugo i imate odličan sex..Pokušali ste sve zapamtiti šta se dešavalo, niz uzbudljivih dana i noći.

E sad, ukoliko nema perspektive veze iz nekih razloga, da li početi biti prijatelj sa tom osobom kad vidite da se hladite, ili ostaviti sve tako u sećanju kako je bilo i prekinuti kontakte ili ih smanjiti na minimum? Onda ćete se zauvek sećati nje/njega na takav uzbudljiv način.

Šta biste vi uradili ili ste već uradili u takvim prilikama? šta bi vam bilo važnije?

Da li da u sećanju sve ostane kako je bilo, da se ta sećanja ne kvare nekim triivijalnostima ili drugarstvom koje se može imati i sa drugima, ili je to možda bezveze tako gledati, možda je prijateljstvo važnije?

A ne bi osećala kao da se nešto što je bilo sjajno sad pretvorilo u trivijalno?
Trivijalno mi je ispijanje kafe, a prijateljevanje bas i ne, ali do prijateljstva ima da se gilja.
Ne znam. Ako ne vidis da bi trebalo sad ulagati u prijateljstvo, batali. Ili ostani u kontaktu za slucaj da strast nije bas potpuno prosla.

Pa nekako uvek sam to rešavala tako da nema ničeg posle. Ali jendom sam pokušala prijateljstvo, no opet smo se posle nekog vremena razdvojili. Pitanje je da li pokušaj pravljenja čistog prijateljstva moguće posle svega.

Mada me kod sebe začudi koliko sam postala ravnodušna, za nekim osobama sam baš patila, a sad posle više godina da me pozovu na njihovo venčanje ja bih rekla pa ajde ako imam vremena, potpuna ravnodušnost. No, jednim delom mi žao što je sve tako nestalo. Što je to sve prolazno.

Ako ste imali nekada neku strastvenu vezu znate koliko je dobar osećaj kada se mesecima palite jedno na drugo i imate odličan sex..Pokušali ste sve zapamtiti šta se dešavalo, niz uzbudljivih dana i noći.

E sad, ukoliko nema perspektive veze iz nekih razloga, da li početi biti prijatelj sa tom osobom kad vidite da se hladite, ili ostaviti sve tako u sećanju kako je bilo i prekinuti kontakte ili ih smanjiti na minimum? Onda ćete se zauvek sećati nje/njega na takav uzbudljiv način.

Šta biste vi uradili ili ste već uradili u takvim prilikama? šta bi vam bilo važnije?

Da li da u sećanju sve ostane kako je bilo, da se ta sećanja ne kvare nekim triivijalnostima ili drugarstvom koje se može imati i sa drugima, ili je to možda bezveze tako gledati, možda je prijateljstvo važnije?
Meni najbolja veza bila kad nismo imali sex skoro 6 meseci dok smo se upoznavali.

Pa hehe, pre sexa i jeste zanimljivo, jer se nešto iščekuje, tinja.. Ali je "teža" situacija posle.
Mjok nemam sta da iscekujem, znam sta sledi jer sam uvek preemotivan ako me neko zaintrigira i otvori mi cakru znatizelje. Jos ako mogu da komuniciram o svemu i svacemu bez ikake promisli, pa kroz pricu se prepoznate cak i u konfliktu, pa kad ti nedostaje ne samo blizina no i dijalog, pa kada ste zajedno ne znate sta cete pre pa presisate oboje i smejete se kolko ste nespretni... to je neponovljivo.

Sex nekad pokvari sve. Ma kakav bio.

С обзиром да сте "странци у ноћи", нема ту никаквог пријатељства тј. требало би тек да се развије.

Mjok nemam sta da iscekujem, znam sta sledi jer sam uvek preemotivan ako me neko zaintrigira i otvori mi cakru znatizelje. Jos ako mogu da komuniciram o svemu i svacemu bez ikake promisli, pa kroz pricu se prepoznate cak i u konfliktu, pa kad ti nedostaje ne samo blizina no i dijalog, pa kada ste zajedno ne znate sta cete pre pa presisate oboje i smejete se kolko ste nespretni... to je neponovljivo.

Sex nekad pokvari sve. Ma kakav bio.

Za ovo poslednje, meni ne.. Visoko je na lestvici, dobar sex je negde u vrhu lestvice vrednosti u životu.

Da li dati šansu ili ne? Šta bit ti uradio?
Не бих јој дао шансу, али не зато што су ми битне успомене са пролазним особама које нису служиле ни за шта осим за секс, већ да не бих отишао у пакао.

Шта бих ја урадио?

Ишао бих у цркву и молио бих се.

Не бих јој дао шансу, али не зато што су ми битне успомене са пролазним особама које нису служиле ни за шта осим за секс, већ да не бих отишао у пакао.

Шта бих ја урадио?

Ишао бих у цркву и моли бих се.

Aha, pa dobro ako si oženjen možda.. a zašto bi slobodna osoba išla u pakao? ;)

Za ovo poslednje, meni ne.. Visoko je na lestvici, dobar sex je negde u vrhu lestvice vrednosti u životu.
Pa tis u najgorim godinama jer ti je sad zelja najaca. Kod mladjih zelja nema veze jer ni ne znaju sta sex ustvari simbolise posto je za njih samo mehanicka radnja. Kod starijih sex je dopuna svega kao visnja na puding emotivne srece pa makar bio sex i sado mazo gde oboje krvavi zajedno piju kafu posle njega.

Najgora sema je uci u sex semu kao one night stand i na osnovu toga graditi emotivno. Nema tu srece, vec ce uvek biti taj Damoklov mac samo strasti ili pozude koji ce da dominira i kvari sve mozda jos bolje sto moze da oplemeni njihov odnos.

Deluje kao proseravanje znam, ali tako je. Iz iskustva.

"Služile" "samo" za sex?
Zar je sex SAMO ?
Kao češanje neko?
Mislim, tema se odnosi ne na običan sex, prolazan koji se zaboravlja, već ako je bio sjajan
То је опет само секс, нема везе колико је добар. "Само" значи ништа више од тога.

Не значи да има неког нарочитог потенцијала за пријатељство.

То је опет само секс, нема везе колико је добар. "Само" значи ништа више од тога.

Не значи да има неког нарочитог потенцијала за пријатељство.

"Samo".. to deluje kao da se ne ceni dovoljno? Kao da je sasvim uobičajena stvar imati dobar sex, a ne neka bitna? Obično se ceni što je retko.

A prijateljstvo je više na lestvici od dobrog sexa?

"Samo".. to deluje kao da se ne ceni dovoljno? Kao da je sasvim uobičajena stvar imati dobar sex, a ne neka bitna? Obično se ceni što je retko.
Можда је секс био изванредан али опет је "само" секс јер је једино у чему сте се нашли. Нема пријатељства. Самим тим, кад изветри тај феномални секс и постане досадан, као отворена флаша Кока Коле након одређеног времена, опције које имаш су: 1) да се упознаш с особом с циљем да постанете пријатељи, и 2) да се растанете. Малтене је свеједно.

Е сад, ако си се навукао на секс с неком особом, и патиш што то не може да се понови, то већ није добра ствар.

A prijateljstvo je više na lestvici od dobrog sexa?
Јесте. Далеко кориснија ствар у животу. Секс је само извор задовољства и ништа више.

Back