Šta posle?

netacno, muskarcima je u proselu seks mnogo i potrebniji i važniji u zivotu, muskarac siri vrstu cista logika. Zema veze seks sa emocijama, moskarac ajd da sa d mi se. Al ne a pravila. Al te decje bolesti prerastes.
Meni je sex sad u ovim godinama, slag na tortu, znaci sve pa to kao vrhunac, ako pricamo o ozbiljnoj bezi. I da vrlo bitan, ali ne najbitnija stvar
Nista ti nisi razumeo.
Muskarcima je sex prirodan zivotinjski nagon, i povezanost istog sa dubljim emocijama je tu tanka.
Kod zena su te veze izmedju sexa i emocija mnogo bitnije, bitnija vrednost u zivotu za ozbiljnije ljudske izbore.

Ako je dobar odnos onda nema razloga da se prekine ,a ako se prekine onda taj neko ne ostaje prijatelj jer je neko nekog zajebo,ono ohladili se oboje razlaz nije ni bilo vatreno

Баш зато што је женско, необично је што јој је секс толико битан.

Колики је проценат жена којима је битан? :think:

Ogromnom procentu je bitan. Pa, mnogo brakova se i raspada zbog toga, mnogo zena i vara zbog toga. Sa jedne strane muskarci kad hoce da uvrede zene govore kako joj ocigledno fali falus, a onda kazu kako im i nije bitan? To bas ne ide.

Ako ste imali nekada neku strastvenu vezu znate koliko je dobar osećaj kada se mesecima palite jedno na drugo i imate odličan sex..Pokušali ste sve zapamtiti šta se dešavalo, niz uzbudljivih dana i noći.

E sad, ukoliko nema perspektive veze iz nekih razloga, da li početi biti prijatelj sa tom osobom kad vidite da se hladite, ili ostaviti sve tako u sećanju kako je bilo i prekinuti kontakte ili ih smanjiti na minimum? Onda ćete se zauvek sećati nje/njega na takav uzbudljiv način.

Šta biste vi uradili ili ste već uradili u takvim prilikama? šta bi vam bilo važnije?

Da li da u sećanju sve ostane kako je bilo, da se ta sećanja ne kvare nekim triivijalnostima ili drugarstvom koje se može imati i sa drugima, ili je to možda bezveze tako gledati, možda je prijateljstvo važnije?
Zavisi sta je se izgradilo medju nama tokome tih zbivanja. Neminovno gledas na coveka kao na coveka iako ga yebes i on tebe.

Meni ovo liči na kres šemu. Šta znam,...ide dok ide ( to jest, dok može). Obično i ne traju bog zna koliko dugo, pa što ne bi ostale u lepom sećanju?
Sad,...ako budu upletene emocije, najbolje je prekinuti što pre, napiti se, naći drugog, otići u manastir 😁, e.t.c.
Najpametnije je naći drugog, makar i za lek ( ko može jer je tako u mogućnosti), "klin se klinom izbija"!

Što se teme tiče, mislim da žene prave veću diferenciju izmneđu prijateljstva i erotskog odnosa nego muškarci. Oni mogu da se druže sa nekom osobom a da je žele seksualno. Kod žena je ta granica čvršća. U pitanju je mentalna uloga , dakle ako joj je neko prijatelj u njenoj glavi, onda on gubi karakteristike mužjaka kome ona želi da se preda. Ako ga pak gleda kao na mužjaka koji je iebe i kome se predaje, onda joj je nemoguće da ga gleda i kao prijatelja, jer je on za nju poželjan muškarac.
Onog momenta kada počne da ga gleda kao prijatelja, ona gubi seksualnu želju, jer nema više te uloge da je ona njegova ženka, dakle, sve ide iz glave.

MA jok, nisam anksiozna osoba. U pitanju je neka vrsta romantične želje da tako kažem da neki odnos ostane lep, da se ne banalizuje.
Sad, pitanje je šta je za koga banalizovanje. Za nekoga prijateljhstvo ne da nije banalizacija već je bitnije od sexa.
Za mene pak, ja mogu da budem prijatelj sa mnogima, i sa ženama, ali sa vrlo malim brojem ljudi u životu sam mogla da imam nešto tako lepo kao što je dobar sex (sad da ne objašnjavam šta je to za mene)
Jasno, nema potrebe za takvim detaljima. Super ti je, a to ti je važno i to je to.

Ovo poslednje što si napisala o odbrambenim mehanizmima, tu si nešto pogodila. ali nema veze sa ružnim iskustvima, tema uopšte nije o njima, naprotiv. Već o izboru da li postati prijatelj. To znači da je sam odnos dobar.
Razumijem sve, ali mi nije jasno zašto će taj dobri seks da nestane...ali uzela sam za prepostavku da će da prestane, i da nije moja stvar da to znam, već ti samo vjerujem da to tako mora. Ali da ne mora, inače, ja sam za opciju "borbe" za odnos.

E sada, pošto će da dođe do tog kraja, po meni je bolje ići do kraja i dovesti odnos do banalizacije (u tvom značenju). Tako vrata konačno zatvaraš, i znaš zasigurno dokle je stigao odnos, da ne ostane neko pitanje "šta bi bilo da smo išli do kraja?". Jednostavno ne možeš zasigurno da znaš da ćete pokvariti odnos, možda se nešto popravi. Ipak si našla osobu sa kojom imaš dobro to što mi je puno važno. pa samim time, možda se potrudiš da to nešto prebrodite.
Jedino šta je prednost kraja i nebanalizovanja tog odnosa, jeste pored uspomena koje si spomenula (koje su meni lično nepotrebna stvar, jer nisam sentimentalna) i nada da ćete jedno drugome ostati u dobrom sjećanju, pa da se možda u budućnosti opet spojite.

Što se teme tiče, mislim da žene prave veću diferenciju izmneđu prijateljstva i erotskog odnosa nego muškarci. Oni mogu da se druže sa nekom osobom a da je žele seksualno. Kod žena je ta granica čvršća. U pitanju je mentalna uloga , dakle ako joj je neko prijatelj u njenoj glavi, onda on gubi karakteristike mužjaka kome ona želi da se preda. Ako ga pak gleda kao na mužjaka koji je iebe i kome se predaje, onda joj je nemoguće da ga gleda i kao prijatelja, jer je on za nju poželjan muškarac.
Onog momenta kada počne da ga gleda kao prijatelja, ona gubi seksualnu želju, jer nema više te uloge da je ona njegova ženka, dakle, sve ide iz glave.
Amin,...!😁
Ili joj je prijatelj, samo dok ga ne zavede. Onda Cvrch više. A'l to je onda potencijalni partner.

Pa mene gledaju kao prijatelja pa se prime usput a ja ne preuzimam nista i nije im jasno da od toga nema nista ,pa im je i to dodatni okidac

Iz tog razloga ono što se zove prijatljestvo sa benefitima, to ne može za žene da radi. tj ako i pristane na to, prećutaće mu da ga ne gleda uopšte kao na prijatelja. Ili ga možda i gleda, ali tu nema onda strasti, to može biti samo nešto mlako. Gleda na njega kao na mužjaka, i samo tako može orgazmirati pored njega itd.

U stvari, žene vole strast... ili će je biti ili neće. Otaljavanje u smislu daj da se seksam kao sport za većinu žena ili sve žene je ispod nivoa koje žele sebi da priušte.

One koje uglavnom zbog sexa prave jako bitne zivotne izbore- ogroman.
Baš zato što sex nije "samo sex" :)

Čak i ako zna da neki odnos nema budućnost, to se meni dešavalo, zbog životnih prilika i slično, bitna je naloženost u glavi, dobar sex ide sa dobrim loženjem u glavi. I ako jto već tako, da, pravi važne izbore na osnovu toga.

Baš zato što sex nije "samo sex" :)

Čak i ako zna da neki odnos nema budućnost, to se meni dešavalo, zbog životnih prilika i slično, bitna je naloženost u glavi, dobar sex ide sa dobrim loženjem u glavi. I ako jto već tako, da, pravi važne izbore na osnovu toga.
Озбиљан живот подразумева ствари као што су 1) оснивање породице, 2) осигуравање потомства, и 3) одржавање и унапређивање окружења у којем живиш. Кад бираш за кога ћеш да се удаш, коме ћеш да рађаш децу, с ким ћеш да их одгајаш и остало, једна од најмање битнијих ствари -- кад су у питању озбиљни људи наравно, не причам о размаженим људима -- јесте какав је секс.

Код тебе је то обрнуто, пре свега зато што ти немаш жељу да оснујеш породицу већ да пружиш себи задовољство. То је у суштини хедонизам и то никако не може да буде озбиљна ствар. У рангу је особе којој је главни циљ у животу да седи код куће и игра видео игре. Нема везе коју количину задовољства извлачиш, то ти је на нивоу дрогирања. То је замена -- и то врло лоша замена -- за озбиљан живот којој људи прибегавају када у паметнијим стварима не могу да пронађу никакав смисао.

Ako ste imali nekada neku strastvenu vezu znate koliko je dobar osećaj kada se mesecima palite jedno na drugo i imate odličan sex..Pokušali ste sve zapamtiti šta se dešavalo, niz uzbudljivih dana i noći.

E sad, ukoliko nema perspektive veze iz nekih razloga, da li početi biti prijatelj sa tom osobom kad vidite da se hladite, ili ostaviti sve tako u sećanju kako je bilo i prekinuti kontakte ili ih smanjiti na minimum? Onda ćete se zauvek sećati nje/njega na takav uzbudljiv način.

Šta biste vi uradili ili ste već uradili u takvim prilikama? šta bi vam bilo važnije?

Da li da u sećanju sve ostane kako je bilo, da se ta sećanja ne kvare nekim triivijalnostima ili drugarstvom koje se može imati i sa drugima, ili je to možda bezveze tako gledati, možda je prijateljstvo važnije?

Koji je razlog uspostavljanja prijateljstva sa osobom sa kojom si imala tako dobru strastvenu vezu? Ako je strast prestala ili više nije moguća zašto sada stvarati vezu po nekom drugom osnovu?
Ako ta osećanja, ma kakva ona bila, više ne mogu da se održe, stvaranje novih ne mogu da održe ova prethodna jer će najverovatnije ona ostati u zapećku, polako će nestajati zarad nove vrste veze. Izbledeće.

ebešmumater nisam pametan

de
Možda u tome i jeste razlika. Jer ja recimo odaberem jednog od njih 50 koji se nude, a on bude sa mnom a nema veliki izbor onih koje hoće. to je u startu diferencija.

pa i što se sexa tiče, na mali broj njih mogu da se prime.
ja isto odaberem jednu od 50+ al ja sam onaj jos od malih nogu lepi decko u skoli, misteriozan, zatviren, tajnovit, faca, pooularan, i tako se nastavi, al to je razmazenost, zene su dobile brdo ravnopravnosti a nisu igubike privilegije, zamisli nekog lika koji mora da oopije tonu ispala ds bi bio npr sa tobom, koliko on tebe onda vise ceni, nego ti njega kad ti imas na izvolite.
I rpi tom nas zgodne vibne zelite za ozbiljnu vezu, jer se plasite da vas nozemo orevariti kad nam se cefne

Meni ovo liči na kres šemu. Šta znam,...ide dok ide ( to jest, dok može). Obično i ne traju bog zna koliko dugo, pa što ne bi ostale u lepom sećanju?
Sad,...ako budu upletene emocije, najbolje je prekinuti što pre, napiti se, naći drugog, otići u manastir 😁, e.t.c.
Najpametnije je naći drugog, makar i za lek ( ko može jer je tako u mogućnosti), "klin se klinom izbija"!
+1👍

Back