Шта после Вучића?

Шта ће се десити са Србијом после Вучића?

• Ukupno glasova
    38
Замислимо сценарио у блиској будућности, Александар Вучић се повлачи из политике или губи на изборима.

Држава Србија коју он тренутно гради је права машинерија, има потпуну контролну над ситуацијом кроз медије и своје локалне шефире. Не делује да било ко може да угрози Вучића или да је приближно способан у вођену такве државе, ни Мали, ни Неша, ни било ко други.

Пробудили смо се једно јутро и Вучића више нема. Шта мислите, како ће изгледати пост-Вучићевска Србија?

Да ли ће бити унутрашње борбе у СНС-у међу дајгузима и да ће победник преузети кормило?

Да ли ће доћи до поделе СНС-а? Да ли ће бити као и са ДС-ом да ће се сви прелити у неку нову странку?

Да ли има могућности за нови почетак, неког ''свежег'' лидера? Или ће бити само наставак ове чемерне приче?

Osnovni problem - po 100-ti put to pominjem - je sto razmisljas (i ti i ko zna koliko ljudi u Srbiji) u terminima LIDERA.

NISTA ZIVO NE ZAVISI OD VUCICA!!! Ljudi, voda, struja, poljoprivreda, skolstvo, zdravstvo - NISTA NE ZAVISI OD VUCICA! Ni od mene, ni od tebe, ni od bilo koga drugog. Nije zavisilo ni od Tadica, ni od Kostunice...

OTKUD VAM TAKVO RAZMISLJANJE DA STVARI ZAVISE OD JEDNOG COVEKA? Pa ne moze on nista sve i da hoce.

Sudovi, policija, vojska - kako to moze da zavisi od jednog coveka? Nemoguce! Nego se nadje banda pa se pod izgovorom vodje ili lidera lepo fatiraju kriminalom.

ZATO JE MORAO DA SE DESI 6. OKTOBAR, ali ovaj put necemo napraviti istu gresku - pocisticemo svu lopovsku garnituru iz svih prethodnih perioda.

A Srbiju treba da vodi Skupstina i Vlada - dok ne uvedemo direktnu demokratiju, onda ce ostati samo Vlada koju ce narod birati direktno, osobu po osobu, ne na osnovu stranacke opredeljenosti vec po strucnosti i referencama. I isto tako ce ih narod ekspresno smenjivati kad ne rade kako treba.
A morace da se obavezu sta ce i kako da urade i u kom roku, pa cemo moci da im merimo rezultate, i na osnovu toga ih vrednujemo dalje (ostaje ili leti sa pozicije).

A u takvom sistemu ko god napravi novac za drzavu svojim radom nemam nista protiv da dobije recimo 0.1% od te drzavne zarade - pa zaradi 100 miliona evra drzavi i dobijas 100.000 evra. A ne ova kradja na milijarde a drzava se raspada.

Osnovni problem - po 100-ti put to pominjem - je sto razmisljas (i ti i ko zna koliko ljudi u Srbiji) u terminima LIDERA.

NISTA ZIVO NE ZAVISI OD VUCICA!!! Ljudi, voda, struja, poljoprivreda, skolstvo, zdravstvo - NISTA NE ZAVISI OD VUCICA! Ni od mene, ni od tebe, ni od bilo koga drugog. Nije zavisilo ni od Tadica, ni od Kostunice...

OTKUD VAM TAKVO RAZMISLJANJE DA STVARI ZAVISE OD JEDNOG COVEKA? Pa ne moze on nista sve i da hoce.

Sudovi, policija, vojska - kako to moze da zavisi od jednog coveka? Nemoguce! Nego se nadje banda pa se pod izgovorom vodje ili lidera lepo fatiraju kriminalom.

ZATO JE MORAO DA SE DESI 6. OKTOBAR, ali ovaj put necemo napraviti istu gresku - pocisticemo svu lopovsku garnituru iz svih prethodnih perioda.

A Srbiju treba da vodi Skupstina i Vlada - dok ne uvedemo direktnu demokratiju, onda ce ostati samo Vlada koju ce narod birati direktno, osobu po osobu, ne na osnovu stranacke opredeljenosti vec po strucnosti i referencama. I isto tako ce ih narod ekspresno smenjivati kad ne rade kako treba.
A morace da se obavezu sta ce i kako da urade i u kom roku, pa cemo moci da im merimo rezultate, i na osnovu toga ih vrednujemo dalje (ostaje ili leti sa pozicije).

A u takvom sistemu ko god napravi novac za drzavu svojim radom nemam nista protiv da dobije recimo 0.1% od te drzavne zarade - pa zaradi 100 miliona evra drzavi i dobijas 100.000 evra. A ne ova kradja na milijarde a drzava se raspada.
I procesuirati i ovu i bivšu vlast.Oduzeti protiv pravnu imovinu.Kompletno sve do detalja ispitati.Pronaći im finansijere i sračunati koliko su se okoristili.Sve,sve,sve.Do najmanjeg detalja.Sudovi neka rade.

I procesuirati i ovu i bivšu vlast.Oduzeti protiv pravnu imovinu.Kompletno sve do detalja ispitati.Pronaći im finansijere i sračunati koliko su se okoristili.Sve,sve,sve.Do najmanjeg detalja.Sudovi neka rade.

Cisto da pojasnim - to sto sam napisao je vrlo kratko program koji propagira Branko Dragas i njegova ekipa. Da ne ispadne da je to moja ideja.

Sustina je da gradjani direktno biraju NE POSLANIKE ZA PARLAMENT (a gde veliku ulogu igraju stranke, i gde je zapravo svo politicko zamesateljstvo, i kod nas i u celom svetu) vec DIREKTNO CLANOVE VLADE. Time se preskace citav jedan posrednicki nivo u politickom zivotu zemlje a to je Parlament ili Skupstina.

Osim toga, bitno je da je te clanove vlade lako moguce smenjivati, i da su oni obavezni da naprave plan rada i da odgovaraju periodicno za napredak i stanje u sektoru koji vode. Na taj nacin se drzava vodi menadzerski za razliku od ovog sada gde niko nikome nizasta ne odgovara.

A za one koji misle da je tako nesto nemoguce, to je najblize nekim skandinavskim modelima. Ja znam da je Island, recimo, napravio grupu ljudi od obicnih gradjana koji su vodili nekakav portal za izradu novog Ustava. I onda svi gradjani imaju mogucnost da predlazu clanove Ustava, da diskutuju po tim pitanjima, i ta grupa samo to administrira. Onda se predlozi daju na glasanje gradjanima koji direktnim glasovima - znaci nema Parlamenta - biraju clanove Ustava.

To bi otprilike bio taj NOVI SISTEM o kome ja stalno govorim, za razliku od ovog trulog. I naravno sudovi moraju da rade svoj posao, ali bi u ovakvom sistemu svi elementi drzave i drzavne administracije bili podlozni kritici i smeni OD STRANE GRADJANA.

Naravno, ima tu jos mnogo elemenata za doradu, a i ja samo prepricavam ukratko ono sto sam zapamtio iz izlaganja Branka Dragasa, ko zeli ima dosta klipova na netu pa moze da preslusa. Cak i da ga ne zanima Dragas ili ga ne voli - ove ideje su jako dobre i vredi o njima razmisliti. I samo da jos dam kredita Branku Dragasu - on je covek vise puta jasno rekao da ga NE ZANIMA POLITIKA i da nema nikakve ambicije u tom smislu, ali da je spreman - ako bude izabran - da se bavi ekonomijom Srbije jer mu je to struka. Meni licno je to jos jedan plus jer on ne govori da je on jedini i pravi covek za Srbiju, vec DA SISTEM I STANJE MORAJU DA SE MENJAJU. I samo da dodam da je u tom planu promena vlasti ne cilj vec potreban uslov da se promeni sistem. Znaci cilj nije (samo) promena vlasti vec promena sistema, za koju je potrebno prvo promeniti ovu vlast.

mnogo je bandita, čak i previše...verovatno se mora pojaviti neka druga banda..koja nema milosti...jer ovi bi sigurno pustili krv...a strani centri moći, njihva reakcija i uticaj sii diskutabilni

Ne svidja mi se ovo. Mirise pre na gradjanski rat. Ukoliko jos stigne na brzinu da nas uvede u nato i prizna kosovo dok smo u karantinu i da zauvek udje u udzbenike istorije kao Vucic *****. A svakako mislim da ovo stanje ne moze jos dugo... jos mesec dva tri i obara ga narod jer se ovde radi o opstanku. Ako ne dodje do toga pojesce nas vucicev ekonomski tigar i migranti.

E sad ne znam sta je politicki korektno, tuci to govnjivom motkom, ili motikom.
Не знам шта је политички коректно, не практикујем тај појам али
сматрам да је испрвно извести их пред лице правде и судити им
по делима њиховим.
...довести их познанију права, то је људска дужност најсветија.

Ne svidja mi se ovo. Mirise pre na gradjanski rat. Ukoliko jos stigne na brzinu da nas uvede u nato i prizna kosovo dok smo u karantinu i da zauvek udje u udzbenike istorije kao Vucic *****. A svakako mislim da ovo stanje ne moze jos dugo... jos mesec dva tri i obara ga narod jer se ovde radi o opstanku. Ako ne dodje do toga pojesce nas vucicev ekonomski tigar i migranti.
Ако после свега што смо преживели још увек постоје
Срби који би се братоубијали због некаквих политичких
идеја, онда боље да нас побије вирус.

Random SNS-ovac:

_WO6VjjOXK-CeCclAl7IdVJsjPw=.gif

Срби који би
Срби који би се братоубијали због некаквих политичких
идеја, онда боље да нас побије вирус.
Ko je spominjao bratoubilacki rat? Na jednoj strani je go i bos narod a na drugoj svi ostali. Ako dodje do nemira bice sirotinja strikes back. Nadam se da ce pre toga pohapsiti sve po optuznici u Katanicevoj jer narod ima drugacije metode.

Back