Sta nikako ne bi smeli da propustimo u zivotu?

Uff, mada mi se cini da je tinajdzerka postavila temu, sudeci prema njenim prioritetima sta ne propustiti, ipak je dosta dobro "ubola" temu.

Sto se mene tice, ne bih ni po koju cenu propustio ( i nisam):

- da zapamtim izraz na licu moje zene kad smo se vencali i prvi puta zvanicno poljubili
- da zapamtim svaki dan sa njom i tezak i lep
- kompletno sudelovanje u svemu sto cini porodjaj i zivot za nasu dece
- da zapamtim male ruke u svojoj kad sam vodio moje djake prvake u osnovnu prvi dan
- da zapamtim kako sam baldisao uceci ih da voze bicikl
- da zapamtim uzasno veliku srecu i radost kad je supruga uspesno operisana od kancera
- da zapamtim svaki puta kad mi prodje kroz kosu dok sumanuto redjam linije nekog programa
- da zapamtim prvi razbijeni nos kad je sin branio drugaricu u osnovnoj
- da zapamtim zaljubljenost na licu cerke kad se prvi puta zaljubila (a ja bio cudno tuzan)
- da zapamtim kad je sin prvi puta uzeo auto i otisao negde u maglovito predvecerje
- da zapamtim izraze ljubavi mojih najdrazih kad sam bio bolestan
- da zapamtim jednu noc i jednu jutarnju kafu na jednom grckom ostrvu sa svojom suprugom
- da zapamtim strepnju za moje, kad su bombe zvizdale
- da zapamtim jedinu dinju te veceri u kuci a meni ispala na pod a taman se ona i ja nameracili..
- da zapamtim sve osmehe koje su mi moji uputili
- da zapamtim sva popodneva kad smo moja supruga i ja cutanjem voleli jedno drugo
....
ima toliko stvari koje treba i vredi zapamtiti, samo nam se cesto desava da sto neko rece "suvise gledamo u sutra a ne primecujemo kako nam danas klizi kroz prste..."

Ovaj post bi bio verovatno u top 10 postova koje sam ikad procitala na krsti ...ovo je moje bar 100 citanje istog i i dalje nosi tu emociju koja razbija i cini me podjednako srecnom i tuznom .....

Rekla sam to i ranije al moram opet....bravo Code ma gde da si :)

Uff, mada mi se cini da je tinajdzerka postavila temu, sudeci prema njenim prioritetima sta ne propustiti, ipak je dosta dobro "ubola" temu.

- da zapamtim izraz na licu moje zene kad smo se vencali i prvi puta zvanicno poljubili
- da zapamtim male ruke u svojoj kad sam vodio moje djake prvake u osnovnu prvi dan
- da zapamtim uzasno veliku srecu i radost kad je supruga uspesno operisana od kancera
- da zapamtim svaki puta kad mi prodje kroz kosu dok sumanuto redjam linije nekog programa
- da zapamtim zaljubljenost na licu cerke kad se prvi puta zaljubila (a ja bio cudno tuzan)
- da zapamtim kad je sin prvi puta uzeo auto i otisao negde u maglovito predvecerje
- da zapamtim jednu noc i jednu jutarnju kafu na jednom grckom ostrvu sa svojom suprugom
- da zapamtim jedinu dinju te veceri u kuci a meni ispala na pod a taman se ona i ja nameracili..
- da zapamtim sva popodneva kad smo moja supruga i ja cutanjem voleli jedno drugo
....
ima toliko stvari koje treba i vredi zapamtiti, samo nam se cesto desava da sto neko rece "suvise gledamo u sutra a ne primecujemo kako nam danas klizi kroz prste..."

:sad2: Najezila sam se citajuci ovo... Ne znam zasto... :neutral:
:klap:
I slazem se sa svim napisanim... Nista od gore navedenog ne bi smo smeli propustiti u zivotu...

Не треба заборавити пре свега волети себе сваког дана, опростити себи све своје грешке, а затим и осталима...
затим остати у души вечно дете и вечно радознао да би научио сваког дана нешто ново..
проводити доста времена са особама које волиш и које тебе воле...
сваког дана их макар назвати телефоном да видиш како су...и рећи им нешто лепо..рецимо колико ти значе...
урадити нешто корисно и нешто племенито...
бити љубазан са особама које срећеш сваки дан...то је данас ретко а тако драгоцено...
научити примати све што ти сваки дан доноси било лепо било ружно...као нормално..нити може сваки дан бити леп...нити ружан...живот је комбинација лепих и ружних догађаја

Da budemo ono sto jesmo
Postoje ljudi koji su sastavljeni vise iz dobrih osobina a manje iz losih, i ako imamo privilegiju da budemo od takvih onda je najveca sreca da budemo ono sto jesmo
Da znamo sta mozemo a sta ne mozemo
Da ne mislimo da smo toliko jaki da mozemo da "izdrzimo" nemoguce
Da ne dozvolimo da budemo izmanipulisani i da nam neko "cipuje" druge strane stvari u nas svet
Da ne dozvolimo da nas neko ucenjuje
Da volimo svet u kome smo
Da volimo ljude koji nas okruzuju
Da stitimo slabije, i da pomazemo u nevolji bez da ocekujemo protivuslugu
Da ne budemo nestrpljivi
Da sledimo svoje srce

.....

- da probamo sve ono sto zelimo i kad zelimo bez obzira na ishod
- da se otkacimo onda kad svi misle da nema sanse da se otkacimo
- da iznenadimo nekog prijatno i neprijatno
- da rastemo kako nam volja
- da rastemo i sa 50
- da volimo bar jednom onako do koske
- da budemo voljeni jednom do koske
- da volimo i budemo voljeni u isto vreme ...naravno do koske
- da patimo do besmisla
- da napisemo ljubavno pismo
- da probudimo nekog u tri ujutru da bi mu rekli volim te
- da ostavimo nenamesten krevet i 20 dana ako je na jastuku ostao otisak njegove glave il miris njegove kože
- da se bar jednom u 5 godina iznova zaljubimo
- da bar jednom u 10 godina to bude u nekog potpuno novog
- da provedemo noc gledajuci u tek rodjenu bebu netremice i upijajuci sve te bebece mirise
- da zapamtimo kakav je zivot bio pre nego sto je bilo dece
- da na osnovu toga kazemo hvala bogu sto dece ipak ima
- da se isplačemo na ramenu nepoznate osobe
- da budemo hrabri da zivot zivimo po svojoj meri
- da sve pare potrošimo na put oko sveta
- da kupimo 1007 par cipela uz osmeh a vec sutra planirmo i 1008
- da naucimo kako se kuva supa iz kesice
- da istu uvek imamo u tašni :)
- da vidimo lastu kako hrani svoje mlade
- da vidimo detlica dok kuca u drvenu banderu
- da posmatramo mrava kako se muci dok vuce 4x vece parce neceg a onda na domak rupe mu to nesto uzmemo :mrgreen:
- da pojedemo zadnje parce torte ukucanima
- da budemo okupani zbog preglasnog smejanja ispred zgrade u sred letnje noći
- da se i sledece noci opet glasno smejemo
- da verujemo ljudima

.......

Recimo nikako ne bi smeli propustiti

1.sansu ako vam se ukaze da udjete u letnju avanturu sa nekim strancem, koji ne zna ni da bekne engleski, a kamoli srpski,a vi takodje ne znate njegov jezik. Sporazumevanje se svodi na pantomimu, mimiku i ...

2. sansu da se na nekoj proslavi toliko opustite ( ne odnesete od alkohola) i bosu zaigrate na stolu uz pesmu "Polomicu case od kristala"

3. sansu za bilo kakvo putovanje

Za sada toliko od mene

Ako su mi životne šanse da se kresnem sa strandžerosom koji mumla na nekom tamo jeziku.... pijana igram po stolu uz žlj narodnjake ko poslednja.....onda ću radije da propustim te šanse.....:evil:

Ne treba propustiti priliku da naučiš nekoliko stranih jezika, upoznaš svoju zemlju uzduž i popreko (džaba što si bio u Kini ako od svih krajeva "lepe naše" poznaješ samo ulicu u kojoj si rođen), zaljubiš se na sve moguće i nemoguće načine...srećno, nesrećno, kratko, za ceo život, virtuelno, idealistički....Osetiš čari roditeljstva (ako ti Bog da sopstvenu decu ako ne usvojiš ih)....Umreš sa bar dva istinska prijatelja u životu.... koji će te čekati ili te već čekaju u raju.....
I ne treba preskočiti priliku da pomogneš u nevolji.....
I da kažeš i pokažeš "volim te"....izgovoriš "da" ili "ne" .... tamo gde treba...(takva prilika se često ne pruža dva puta)..........

Part 2 :)
Danas mi je dan za ovu temu ....samo o tome mislim.

- pečeno kestenje prvih dana decembra u Knez Mihajlovoj
- plovidbu brodom po moru u svitanje
- zalazak sunca nad Fruškom gorom
- pad sa konja
- da posle toga ustanemo i opet zajašemo
- da tonemo na beogradskom splavu u 5 ujutru :lol:
- da posle toga legnemo kompletno našminkane i obučene a onda posle 2 h sna , trceci skidamo sminku i spremamo se za posao , skolu, faks .....
- da igramo bose na stolu u bezobrazno kratkom minicu
- da otmemo pevačici mikrofon na bar jednoj svadbi
- da se siti ispricamo sa cigankom gatarom
- da dobijemo bar jedan dijamant :zaljubljena:
- da poklonimo nekom svoj najomiljeniji predmet
- da budemo nekom kum
- da se ofarbamo potpuno pogresnom bojom i ponosno je nosimo bar 7 dana na glavi
- da skinemo cipele koje zuljaju na sred ulice i nastavimo bose ka kuci
- da spustimo slusalicu svekrvi :per:
- da sipamo so u kafu jetrvi i nevino cekamo reakciju :andjeo:
- da ne naucimo ama bas nista i izadjemo na ispit kao da sve znamo
- da taj ispit polozimo
- da još jednom pokusamo istu foru :lol: i padnemo

........

....

nesmemo propustiti takve kao ti....imash li brata blizanca...da ga usvojimo?

po mojoj skromnoj preporuci sta se ne sme propustiti

budjenje uz voljenu osobu i momentalna sreca zbog toga
poljupci u oci dok jos spava
sedenje ujutro na terasi..bosi..savijenih nogu....uz solju kafe koja se drzi sa dve ruke...kratki gutljaji...uz osmeh
sreca koju osetis kad na terasu izadju deca da vide gde je mama..onako cupavi i izguzvani
slusanje glasne muzike dok se ujutro vozis na posao onako jos bunovna
trenuci samoce..kada nisi nicija cerka devojka sestra zena majka...kada si samo ti ti
voznja biciklom sa klincima
besciljno lutanje gradom sa drugaricom
koktet Mojito
knjiga 5. gora
vikend u krevetu sa voljenom osobom...i nemoc da ustanes iz kreveta...posle
Rim i Barselona
i jos cela knjiga necega
nijedna sekunda se ne sme propustiti i u svakoj treba pronaci draz.....problem je sto nam to ne uspeva....uvek

joj kako me je ova tema prenela u neko davno vreme..:)
ja bre nista ne bih propustila, od svog zivota..i ima ponesto sto jos nisam uradila, ali hocu siguro..sve sto dovoljno jako zelis, ostvari se kad tad..
zivot ne treba propustiti, i dovoljno je da pustis tu vatru da gori, i da svaki, najobicniji trenutak postane za nezaborav, i za secanje..tamo gde je dusa puna, i ziva, sve je puno i smisleno..:)

Back