Sta nikako ne bi smeli da propustimo u zivotu?

U Krstarovu na Dunavu bolan paša Rastamann leži i ne mili mu se da ustane. Bezvoljno jede tulumbe, u baklavama više ne prepoznaje slast prvog poljupca, u rahat lokumu otužnu gnjecavost obrezivanja. Ispija kafe uz nargile a duša ogolela kao puž golać. Fatimo Nevo, dođi i zaigraj. Fatima vrti kukovima uz zurle, uvija se prozirnost njenih velova ali se paša i fatime zasitio. U krevetu ni ona nije imala pojma, kao ni sve žene. Harem ima da razjuri i organizuje novu postavku.

Paša se šeta odajama, došao je i do kuhinje da vidi šta se tamo dešava. Koja li secka, koja recka, koja li melje a koja sudžuk delje. Iz kuhinje udari neopisiv smrad kao da je trista janičara u isti mah skinulo čarape. Paši se smučilo i ono malo super života. Nije ni čudo što bazdi jer se sudopera začepila, pa se pomije izlivaju po podu a evnuh Sid Lasim ih upija nekakvom vezenom pačavrom.

Paša ispod pojasa izvadi gumenu otčepulju koju je držao odmah pored jatagana, a koja mu je služila da dok leži, sebi nalovi i privuče neku od žena. Dobro je zapeo da boroboćka. Utom Krstarovom zaduva Jugo, pomije se samo uskomešale i još više zakandisale, a vodosranje ostalo na istoj crti.

Priđe njegov verni evnih Sid Lasim: "Pašo, džaba drndate, pa niste vi učili metresu za klozetara, nego da zovemo Ali Babu Kojatkina. On ima sajlu, otčepio je pomijaru i meni onomad, čak i velikom veziru."

Ali Baba Kojatkin očas posla sajlom otčepi sudoperu. Nesta smrada usred Krstarovgrada a paša Rastamann ga je bogato darivao. "Alal vera, majstore, odsad ti budi paša, a ja ću subaša."

Uff, mada mi se cini da je tinajdzerka postavila temu, sudeci prema njenim prioritetima sta ne propustiti, ipak je dosta dobro "ubola" temu.

Sto se mene tice, ne bih ni po koju cenu propustio ( i nisam):

- da zapamtim izraz na licu moje zene kad smo se vencali i prvi puta zvanicno poljubili
- da zapamtim svaki dan sa njom i tezak i lep
- kompletno sudelovanje u svemu sto cini porodjaj i zivot za nasu dece
- da zapamtim male ruke u svojoj kad sam vodio moje djake prvake u osnovnu prvi dan
- da zapamtim kako sam baldisao uceci ih da voze bicikl
- da zapamtim uzasno veliku srecu i radost kad je supruga uspesno operisana od kancera
- da zapamtim svaki puta kad mi prodje kroz kosu dok sumanuto redjam linije nekog programa
- da zapamtim prvi razbijeni nos kad je sin branio drugaricu u osnovnoj
- da zapamtim zaljubljenost na licu cerke kad se prvi puta zaljubila (a ja bio cudno tuzan)
- da zapamtim kad je sin prvi puta uzeo auto i otisao negde u maglovito predvecerje
- da zapamtim izraze ljubavi mojih najdrazih kad sam bio bolestan
- da zapamtim jednu noc i jednu jutarnju kafu na jednom grckom ostrvu sa svojom suprugom
- da zapamtim strepnju za moje, kad su bombe zvizdale
- da zapamtim jedinu dinju te veceri u kuci a meni ispala na pod a taman se ona i ja nameracili..
- da zapamtim sve osmehe koje su mi moji uputili
- da zapamtim sva popodneva kad smo moja supruga i ja cutanjem voleli jedno drugo
....
ima toliko stvari koje treba i vredi zapamtiti, samo nam se cesto desava da sto neko rece "suvise gledamo u sutra a ne primecujemo kako nam danas klizi kroz prste..."

:sad2: Razbi me codemaker !

:worth:

Uff, mada mi se cini da je tinajdzerka postavila temu, sudeci prema njenim prioritetima sta ne propustiti, ipak je dosta dobro "ubola" temu.

Sto se mene tice, ne bih ni po koju cenu propustio ( i nisam):

- da zapamtim izraz na licu moje zene kad smo se vencali i prvi puta zvanicno poljubili
- da zapamtim svaki dan sa njom i tezak i lep
- kompletno sudelovanje u svemu sto cini porodjaj i zivot za nasu dece
- da zapamtim male ruke u svojoj kad sam vodio moje djake prvake u osnovnu prvi dan
- da zapamtim kako sam baldisao uceci ih da voze bicikl
- da zapamtim uzasno veliku srecu i radost kad je supruga uspesno operisana od kancera
- da zapamtim svaki puta kad mi prodje kroz kosu dok sumanuto redjam linije nekog programa
- da zapamtim prvi razbijeni nos kad je sin branio drugaricu u osnovnoj
- da zapamtim zaljubljenost na licu cerke kad se prvi puta zaljubila (a ja bio cudno tuzan)
- da zapamtim kad je sin prvi puta uzeo auto i otisao negde u maglovito predvecerje
- da zapamtim izraze ljubavi mojih najdrazih kad sam bio bolestan
- da zapamtim jednu noc i jednu jutarnju kafu na jednom grckom ostrvu sa svojom suprugom
- da zapamtim strepnju za moje, kad su bombe zvizdale
- da zapamtim jedinu dinju te veceri u kuci a meni ispala na pod a taman se ona i ja nameracili..
- da zapamtim sve osmehe koje su mi moji uputili
- da zapamtim sva popodneva kad smo moja supruga i ja cutanjem voleli jedno drugo
....
ima toliko stvari koje treba i vredi zapamtiti, samo nam se cesto desava da sto neko rece "suvise gledamo u sutra a ne primecujemo kako nam danas klizi kroz prste..."

Ovo je najlepsa pesma koju sam procitala u zivotu.
Ako je ovo tvoj zivot....nemam reci...

Da volimo i budemo voljeni,
da pokisnemo do gole koze na letnjem pljusku,
da se isplacemo ko ljudi,
da bar jednom budemo "ludi" i da se svi krste dok je nama lepo,
da se smejemo svaki dan,
da volimo sami sebe,
da prespavamo noc pod zvezdanim nebom,
da zaspimo gledajuci oblake,
da se probudimo u svitanje,
da se popnemo barem na jedno drvo,
da pomirisemo sveze pokosenu travu i seno,
da jedemo tresnje sa drveta,
da "napravimo" dete i da mu budemo najbolji roditelji na svetu,
da redovno pravimo nestasluke i smicalice bez obzira na godine,
da nikad ne odrastemo,
da zivimo svaki dan ko da smo nasli detelinu s 4 lista
i da nikad ne zaboravimo prijatelje...:)

nikako ne bismo smeli da propustimo da otkrijemo koje su one stvari u zivotu koje se podrazumevaju ali pre onog trenutka kada one prestanu da se podrazumevaju.
Ovo je zbog toga sto u pokusajima da uradimo zilion neobicnih stvari koje se ne podrazumevaju cesto ostanemo bez onog sto se podrazumeva. A upravo to sto se podrazumeva je ono sto nas cini potpunim.

letovanje na planini i moru u jednom danu.

Фала лепо, једном сам отишла са 0 на 1600 метара надморске висине у једном дану (са мора на планинчину)....и цео дан ми је зујало у ушима, вртело ми се у глави и било ми мука од тако нагле висинске разлике...:confused:

Necu da pisem sta sve nisam propustila:), ali ima jedna pricica koja mi spada u omiljene.
Bila neka zena od koje sam ja zavisila u nekom smislu. I ta se onako svojski izivljavala, misleci da ce to potrajati. Ja je pustala neko vreme i onda jedan dan dolazim ja tu, na mesto okrsaja, a neki tip se nacrtao, pa sve fin, zlatan, oko mene se gubi, meni smesno, ali ako sta da mu radim. Ako nije nekulturan nek se udvara.
Uglavnom, saznam ja da je on njen ne decko, nego MUZ!:eek::eek::eek: E, ljudi moji, nije moglo bolje da me strefi.:lol::evil::lol: Taman ona pocne da se dere na mene, glumi autoritet, laprda, a ja ti dohvatim tog njenog, jes da nisam nista osetila i ni malo mi se dopao nije, zaskocim ga i pocnem tako da ga ljubim, A ON...:eek::eek::eek: sto je najgore, prihvatio to ludilo, dobro me nije tu pokidao pred njom, Boze sacuvaj, natekla mi posle i gornja usna.
Komentare i ostatak dogadjaja na zalost ne mogu da ispricam, ali taj osecaj...to je neopisivo.
Nazalost, oni su se razveli, a cisto onako i mimo detaljisanja sa tim tipom se cujem i danas.
Pa, aj, neko da me dira!;)

Recimo nikako ne bi smeli propustiti

1.sansu ako vam se ukaze da udjete u letnju avanturu sa nekim strancem, koji ne zna ni da bekne engleski, a kamoli srpski,a vi takodje ne znate njegov jezik. Sporazumevanje se svodi na pantomimu, mimiku i ...

2. sansu da se na nekoj proslavi toliko opustite ( ne odnesete od alkohola) i bosu zaigrate na stolu uz pesmu "Polomicu case od kristala"

3. sansu za bilo kakvo putovanje

Za sada toliko od mene
Mene stvarno nista od navedenog ne privlaci... Tja, promasila sam zivot...

mozemo da pravimo spisak stvari do sutra a i duze al **** ti zivot ako ako ti prodje u glupostima...(nerviranju, svadjama, plakanju...)al nije sve i u novcima kao sto neki misle i raznim vrstama uzivanja...

ja sam u fazonu da previse razmisljam e to kad bih smanjila, odlicno bi bilo i onda nista u zivotu mi ne bi bilo tesko ... ;-)

Necu da pisem sta sve nisam propustila:), ali ima jedna pricica koja mi spada u omiljene.
Bila neka zena od koje sam ja zavisila u nekom smislu. I ta se onako svojski izivljavala, misleci da ce to potrajati. Ja je pustala neko vreme i onda jedan dan dolazim ja tu, na mesto okrsaja, a neki tip se nacrtao, pa sve fin, zlatan, oko mene se gubi, meni smesno, ali ako sta da mu radim. Ako nije nekulturan nek se udvara.
Uglavnom, saznam ja da je on njen ne decko, nego MUZ!:eek::eek::eek: E, ljudi moji, nije moglo bolje da me strefi.:lol::evil::lol: Taman ona pocne da se dere na mene, glumi autoritet, laprda, a ja ti dohvatim tog njenog, jes da nisam nista osetila i ni malo mi se dopao nije, zaskocim ga i pocnem tako da ga ljubim, A ON...:eek::eek::eek: sto je najgore, prihvatio to ludilo, dobro me nije tu pokidao pred njom, Boze sacuvaj, natekla mi posle i gornja usna.
Komentare i ostatak dogadjaja na zalost ne mogu da ispricam, ali taj osecaj...to je neopisivo.
Nazalost, oni su se razveli, a cisto onako i mimo detaljisanja sa tim tipom se cujem i danas.
Pa, aj, neko da me dira!;)
izvini, al meni je ova priča malo.. hm.. pa ne bih da budem gruba..

mozemo da pravimo spisak stvari do sutra a i duze al **** ti zivot ako ako ti prodje u glupostima...(nerviranju, svadjama, plakanju...)al nije sve i u novcima kao sto neki misle i raznim vrstama uzivanja...

ja sam u fazonu da previse razmisljam e to kad bih smanjila, odlicno bi bilo i onda nista u zivotu mi ne bi bilo tesko ... ;-)

Gde me nadje...

da se suzdrzimo neke zaebane navike... tj da pokusas da nekako izmenish ugao u kome se stalno nalazis, bar na neko vreme tj da vidish da nisi srastao sa zivotom
ne znam kako bih objasnila... ne urasti u nesto ustaljeno, tj vishe da vidis da moze i bez necega??? ali sta onda sa hranom i kupanjem

npr ako ceo zivot pusis kao da vidis kako je to bez cigara ako je moguce... bar neko vreme... ali nekom ni ovo nije vazhno

da probamo da preživimo dan....bez dinara, a da nas to ne iznervira
ni malo......da naučimo da se radujemo sitnicama....da pomognemo
prijatelju kad mu je teško a ništa ne traži......da obiđemo dom za
nezbrinutu decu......da poludimo i kupimo nešto što će nas usrećiti
tog trenutka...iako ćemo se možda sutra kajati zbog toga.....da bar
jednom ludujemo uz cigane do zore.......da nikad ne dozvolimo da nam
odu u zaborav mladalačke ludorije...i prvi poljubac.....:D:D:Dmislim da
je i ovo nešto.....a sigurno bi mogla ovako do jutra........:ok:

Back