Sta mislite...

pa zasto je nekako najzastupljeniji oblik ljubavno sex zivota 1-1 brak na svetu? ovi multi odnosi su nekako vise kao eksperimenti
ok mozda 1-1 sa tajnim prevarama... ?

Mozda zato sto je brak bio najbolji nacin da se kontrolise populacja? Uostalom brakovi su postojali u patrijarhalnom sistemu. Danas se drustvo menja. Nisu eksperimenti vec se polako radjaju neke stvari koje su pre bile tabu. Nekada se i za masturbaciju kaznjavalo anatemisanjem i postom od 3 meseca. I to ne tako davno, u Rusiji na pr. proslog veka u nekim mestima.

Ako nadjes pravu zenu onda vam vasa deca nece biti problem.
Kapiram ja tebe, ti bi nesto mlado i neoptereceno obavezom ali to ne treba da znaci da treba da zatvaras oci pred raspustenicama.
Jer i inace je tesko u nekim zrelim godinama nesto ozbiljno pocinjati sa nekim i naci srodnu dusu, pre ces naci kres varijantu nego nesto vredno paznje sa kim bi podelio svoj zivot.

Tako je. Ne kazem sad da trebam biti sitnicav, ali da sam ja neki debeli odrtaveli prdonja, onda u redu. Ali ja nudim puno sebe, za malo i plus imam jos vec u samom startu obavezu. Ma kakvi, necu o tome ni pricati ni razmisljati, nema sanse. Jedino ako docekam 50 godina i imam veliki stomak, onda cu pristati na raspustenicu.

Gle sve ti je u zivotu vrlo jednostavno. Ti da nemas decka, vec bi si ga nasla, bar od likova koji su ti interesantni. a postoji i druga opcija, a to je da nisi uopste normalna, ali u to ne verujem. Ti si samo jedan veliki mudrijas koji si ne moze pomoci u jednom segmentu pa u nekim delovima ga pokusavas popuniti.

Nisi ti jedina takva, mnogim mojim prijateljima sam pomogao da ih takve ne farbaju, kao fol nemaju nikog, a oni se siromaci oko njih trude. I onda kad sam im ja rekao u par crta, ljudi su jednostavno progledali. Nije to neka filozofija, samo sto ljudi jednostavno nekad ne vise nesto sto im je bukvalno ispred ociju.

Mozda je to samo stvar zapazanja.
pa ne poznajes me jednostavno. zato imas te dileme da li sam ovakva ili onakva.
ucestvovanje i zezanje na forumu obavezno znaci da neko popunjava neki segment? koji ti segment popunjavas?

Mozda zato sto je brak bio najbolji nacin da se kontrolise populacja? Uostalom brakovi su postojali u patrijarhalnom sistemu. Danas se drustvo menja. Nisu eksperimenti vec se polako radjaju neke stvari koje su pre bile tabu. Nekada se i za masturbaciju kaznjavalo anatemisanjem i postom od 3 meseca. I to ne tako davno, u Rusiji na pr. proslog veka u nekim mestima.

pa pre anatemisanja bilo je valjda slobodnog plemenskog uredjenja, nisu svi bili hriscani, u stvari ono srednji vek, hriscanstvo valjda nije rigidno nego crkva
to se razuzda pa neko prikoci, i tako kroz covecanstvo??
odnosno nista cega ima sad nije vec bilo. ali masa je jaca od pravila? da masi odgovara hipi komuna svi bi ulazili u to
ok lupam donekle brainstorm

pa i danas mozes da dobijes za masturb epitimiju al to po svojoj zelji nije na drz nivou... ok razdvojila se crkva i drzava bar donekle

Ma nije bas tako. Ali ajde mi nesto pirznaj, i ti da si na mom mestu bi sigurno vrlo slicno razmisljala, jel tako?

morala bih razmisliti
ali def.ovako opet odokativno mislim da se tvoje i moje zivotne vrednosti razlikuju, tako da nisam merodavna biti u tvojoj ulozi
cenim da razmisljas u smislu da je lakse oblikovati i obuzdati mladju zenu. ali ove mlade supersonichne generacije deluju miu zajebano mnogo, ja ih ne poznajem, ali evo citam...sve to dolazi iz porodice.
ne znam :)

pa pre anatemisanja bilo je valjda slobodnog plemenskog uredjenja, nisu svi bili hriscani, u stvari ono srednji vek, hriscanstvo valjda nije rigidno nego crkva
to se razuzda pa neko prikoci, i tako kroz covecanstvo??
odnosno nista cega ima sad nije vec bilo. ali masa je jaca od pravila? da masi odgovara hipi komuna svi bi ulazili u to
ok lupam donekle brainstorm

pa i danas mozes da dobijes za masturb epitimiju al to po svojoj zelji nije na drz nivou... ok razdvojila se crkva i drzava bar donekle

Sta god. Sto moram kud svi Turci tu i mali Mujo? Ne moram, i mislim da ima dosta ljudi koji to ne zele. Sta me briga sta radi crkva, ili Papa, ili pop Milutin. Imam svoje instikte,svoje misljenje, uverenja, svoj zivot, i to je to. A to je, no brak, niht, najn, nope, da svidanja. Realno uzasavam se ideje da neko zapljune po mom zivotu i penisu, i kaze :"Pu moje i nicije vise". Ili jos gore, ako neces brak, nema nista od sexa. Aj pali, vazi, cao. To me dodatno motivise da se ne zenim.

morala bih razmisliti
ali def.ovako opet odokativno mislim da se tvoje i moje zivotne vrednosti razlikuju, tako da nisam merodavna biti u tvojoj ulozi
cenim da razmisljas u smislu da je lakse oblikovati i obuzdati mladju zenu. ali ove mlade supersonichne generacije deluju miu zajebano mnogo, ja ih ne poznajem, ali evo citam...sve to dolazi iz porodice.
ne znam :)

Odlicna opservacija.:)

Nisu nove generacije nista supersonicne, iste su kao i mi. Vidis kad si razmislila, (bar malo) ukljucila ti se cista logika i jos cisca objektivnost i bila si skoro blizu mog stava, jer nisi razmisljala impulsivno cisto zenski.

Necu te sad piliti i traziti da mi to potvrdis, jer to ne bi bilo u redu od mene, a i niko ne zeli narusavati vlastiti ego, a ni ja nisam tip koji zeli svoj nahraniti. U svakom slucaju, super si odgovorila.

Back